Annonce

Med nyt navn vil Blackstone vise en ny retning

Blackstones danske selskab 360 North har gennem de seneste måneder været under heftig kritik for at presse lejere ud. Nu skifter selskabet navn.
For at vise, at man kerer sig om lejerne, tager den omdiskuterede amerikanske kapitalfonds Blackstones danske afdeling 360 North nu navneforandring til Kereby.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

”Vores tilgang er, at vi skal levere god kundeservice, og at vi skal agere respektfuldt, ansvarligt og professionelt som udlejer. Som ejer og udlejer ønsker vi et tæt og langsigtet samarbejde med vores kunder og lokalsamfundet – og gerne bidrage til at afhjælpe boligmangelen i København i det omfang vi kan. Vi vil tilføre boliger og udvikle lokalmiljøer, hvor københavnerne ønsker at bo,” udtaler Lars Pærregaard, der er administrerende direktør i Kereby.

”Det vil vi gøre ved at skabe boliger af høj kvalitet og gøre dem mere miljømæssigt bæredygtige samtidig med, at vi bevarer Københavns unikke arkitektoniske kulturarv,” udtaler Lars Pærregaard videre.

Lars Pærregaard og hans kollega Kenneth Ohlendorff uddyber navneskiftet i Politiken.

Kritik for at ryste bygningen

360 North har fået massiv kritik for at presse lejere ud af deres lejligheder, for at man kan renovere dem efter lejelovens §5,2 og hæve huslejen betragteligt, nogle gange op til det tredobbelte – af den hidtidige.

Disse metoder til at få lejerne til at fraflytte er kendt som ”Shake The Building”. Vi har beskrevet nogen af metoderne i Netavisen Pio.

Blackstone købte den danske virksomhed 360 North tilbage i maj, hvor de dengang proklamerede at de ville bidrage med renovationer, forberede bæredygtigheden og afhjælpe boligmanglen i København. Siden har 360 North skiftet ud i ledelsen, og de nye direktører fortæller til Politiken, at der er gennemført ”betydelige investeringer for at sætte en helt ny retning for virksomheden”.

Til det formål er der også brug for et navneskifte.

Vil lave callcenter

Udover navneskiftet vil Kereby blandt andet etablere et nyt kunde-servicecenter, som skal gøre det nemmere at komme i kontakt med Kereby og herunder sikre hurtigere håndtering af forespørgsler fra kunderne.

Desuden agter Kereby at bygge videre på de 500 millioner kroner, der allerede er investeret i at renovere boliger og ejendomme.

Navneskifte eller ej, så forhandler politikerne på Christiansborg videre om en aftale, som skal sætte en stopper for at selskaber som f.eks. Blackstone (og Kereby) kan tjene gode penge på tvivlsomme renoveringer.

Hos Enhedslistens boligordfører, Rosa Lund, er der ikke den store tiltro til hverken navneskift eller ny retning hos Kereby.

"Jamen et navneskift skal da nok løse alt..... Hvad med om i begyndte at betale skat, bruge arbejdskraft på ordentlige vilkår og vigtigst af alt - behandler lejerne ordentligt?" skriver hun på Twitter.

placeholder

En aftale om en opstramning af §5,2 forventes at falde på plads engang i det nye år.

Fakta om Blackstone

Kapitalfonden Blackstone er verdens største kapitalfond, som ikke udelukkende handler med værdipapirer.

Blackstone, der især gør sig i ejendomshandel, har i dag værdier for anslået 545 milliarder dollars. Siden 2017 har Blackstone opkøbt omkring 160 ejendomme i København til en samlet værdi af syv milliarder kroner. Selskabet er under mistanke for at benytte sig af skattely.

Blackstones grundlægger, Stephen A. Schwarzman, er placeret som nummer 117 på Forbes liste over verdens rigeste mennesker, med en anslået formue på 12,4 milliarder dollars.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet