Med ryggen mod muren: DF går til frontalangreb på S

Med få dage tilbage af valgkampen indleder Dansk Folkeparti et regulært stormløb på Socialdemokratiet.
Med kun tre dage tilbage i valgkampen går Dansk Folkeparti, der har ryggen mod muren i målingerne, til frontalangreb på Socialdemokratiet i kamp om vælgerne.

Mette Frederiksen er alt for fokuseret på magten, partiets planer om tilbagetrækning er løgn, de vil skade landbruget og i øvrigt er hendes bagland er uregerligt, lyder det fra ledende skikkelser i Dansk Folkparti.

Det har været en lang valgkamp, men måske skal alle slå lidt koldt vand i blodet, lyder svaret fra Socialdemokratiet.

"S vil magten for enhver pris"

På et debatmøde lørdag beskylder DF’s partiformand Kristian Thulesen Dahl, den socialdemokratiske partiformand Mette Frederiksen for ”at gå for meget efter magten”.

”I den bog (Thomas Larsens portrætbog, red.) siger Mette Frederiksen meget åbenhjertet, at der er et sted, hvor hun skal give Helle Thorning-Schmidt ros, og det var, at hun lykkes med det, der var det vigtigste for en socialdemokratisk partiformand, nemlig at skaffe Socialdemokratiet magten. Og hun siger faktisk, at derefter så må alt det der med politik, kompas og retning komme bagefter,” siger han ifølge DR og fortsætter:

”I det her citat - og det er jo en bog, der er en måned gammel - der står det faktisk, hvad det handler om, og det er, at den post skal man vinde, punktum. Og så må det koste, hvad det koste vil, og så må man bagefter finde ud af, hvordan forklarer man det.”

Kristian Thulesen Dahl siger også, at han er nervøs for, at Mette Frederiksen vil løbe fra løfterne om at bevare en stram udlændingepolitik, når støttepartierne, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten vil holde fast i at få deres krav gennemført.

Ordførere skyder løs

Partiets gruppeformand Peter Skaarup følger op på angrebet med at advare landmænd og andre om, at den socialdemokratiske miljøpolitik vil koste dem dyrt, ligesom den ”økonomiske sammenhængskraft” og den stramme udlændingepolitik vil være truet.

”Socialdemokraternes lovede politik er en trussel mod landbruget, mod den økonomiske sammenhængskraft og mod en stram udlændingepolitik - ikke mindst pga. de fire slapperpartier i rød blok,” skriver han på Twitter.

placeholder

Også partiets udenrigsordfører Søren Espersen kaster sig ud i et hårdt angreb på Mette Frederiksen:

”Mettes fantasiverden afsløret! Hun lever i en drømmeverden,” skriver han i et tweet og henviser til en Youtube-video med ham selv.

I videoen siger han, at Socialdemokratiets ide om at lave en mindretalsregering - som kan arbejde sammen med eksempelvis Dansk Folkeparti på udlændingespørgsmål og med de røde partier på andre spørgsmål - er fantasi, fordi Dansk Folkeparti ”ikke vil acceptere at blive brugt på den måde”.

placeholder

Partiets ungdomsorganisation, DF’s Ungdom, har lavet en grafik til de sociale medier over et cirkus-tema, hvor nogle af Mette Frederiksen støtter i rød blok, fremstilles som muslimer, klovne eller propelhatte.

Fraværende i bombardementet er til gengæld DF-profilen Morten Messerschmidt. Han har på Facebook mere travlt med at promovere partiets forslag om at genetablere nærpolitistationer.

Slå lidt koldt vand i blodet

I Socialdemokratiet tager man imod Dansk Folkepartis angreb med stoisk ro.

I en skriftlig kommentar til Berlingske siger partiets fungerende politisk ordfører, Nick Hækkerup, at ”det har været en lang valgkamp, men måske skal alle slå lidt koldt vand i blodet”.

”Jeg står fuldstændig ved, at vi har visioner for Danmarks fremtid. Det er der hverken noget farligt eller kynisk over. Tværtimod savner jeg, at andre partier tilsvarende melder klart ud og bruger lidt flere kræfter på at fortælle om deres egen politik,” siger han og opfordrer Dansk Folkeparti til at ”vedstå sig de politiske uenigheder, det reelt handler om”.

”Jeg tror for eksempel, at mange danskere har været uforstående over for, at Dansk Folkeparti insisterer på at pege på Lars Løkke og støtter en sundhedsreform, der centraliserer Danmark endnu mere. Og mange har måske svært ved at forstå, at de har stillet sig tilfredse med en pensionsaftale, der reelt kun hjælper 133 danskere hvert år,” skriver han.

Presset af dårlige målinger

Dansk Folkepartis angreb på Socialdemokratiet er i den grad blevet intensiveret efter Europa-Parlamentsvalget sidste søndag, hvor Dansk Folkeparti gik mere 15 procentpoint tilbage og mistede tre ud af partiets fire mandater.

Dansk Folkepartis tilbagegang skete blandt andet på bekostning af Socialdemokratiet som, især i provinsen, formåede at samle mange, stemmer op hvor DF tabte dem.

I en meningsmåling for YouGov, som BT bragte lørdag, står Kristian Thulesen Dahls parti til bare 8,5 procent af stemmerne, mens Socialdemokratiet står til 28,5 procent. Det er den værste måling som YouGov har lavet på DF i hele partiets historie.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Stol aldrig på folk, som ikke er stuerene. De er altid iført en vendekåbe og falsk tunge!

Stol aldrig på folk, som ikke er stuerene. De er altid iført en vendekåbe og falsk tunge!

I sidste uge ville de med i en SOV regering, før det i en VOK , og da de havde muligheden sagde de nej tak, eller de blev måske ikke spurgt?? Hvad med at fortælle om egen politik, i stedet for den sviner de giver Mette Frederiksen her, helt ude i hampen. Det er dead man walking for åbent tæppe. man er vidne til. Troede faktisk Tulle havde mere format end arrig klynk.

I sidste uge ville de med i en SOV regering, før det i en VOK , og da de havde muligheden sagde de nej tak, eller de blev måske ikke spurgt?? Hvad med at fortælle om egen politik, i stedet for den sviner de giver Mette Frederiksen her, helt ude i hampen. Det er dead man walking for åbent tæppe. man er vidne til. Troede faktisk Tulle havde mere format end arrig klynk.

Fantastisk som DF prøver at bruge angrebsmetoden i stedet for Forsvar, tror de virkelig at vælgerne har glemt at det de igen og igen har lover. Tusinder af Pensionister føler sig svigtet i sådan grad at den ikke kan reddes. er kun et område, de har nærmest prøvet at spille S og V ud mod hinanden for egen vindings skyld. Først prøver de at fedte sig ind med S derefter går de over til V. De har ingen grøn politik haft. Faktisk er de fuld af løgn og Danmarks mester i brudte løfter. Håber de ender under 5%. DF står for DØGN FLUER.

Annonce