Medie: 113 millioner i erstatning til minkavlernes formand

Formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, og hans mink-koncern Sole Gruppe står til at modtage trecifre million-erstatning
Foto: Kopenhagen Fur
Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere og Kopenhagen Fur
Formanden Danske Minkavlere og minkauktionshuset Kopenhagen Fur, Tage Pedersen, og hans familie-minkkoncern, Sole Gruppen, står til at indkassere en meget stor erstatning i kølvandet på aftalen om erstatning til minkavlerne og følgehvervene: Nærmere bestemt 113 millioner kroner.

Det skriver Ekstra Bladet, der har foretaget en nærmere beregning på baggrund af oplysninger om omfanget af Sole Gruppens minkproduktion, tilgængelige regnskabsoplsyninger og deltajerne i aftalen om erstatning til minkhvervet.

Tage Pedersen - med hovedsæde i Hedensted mellem Horsens og Vejle - tæller en af Danmarks største minkbedrifter, og en meget stor minkfoderfabrik, der indtil nedslagtningen af samtlige mink i november, leverede minkfoder til 20 procent af de danske minkfarme og et ukendt antal minkfarme i det nordlige Tyskland.

Tage Pedersen udtalte tidligere på ugen, at aftalen om erstatning til minkavlerne og følgehvervene burde have været endnu større:

Prisen er i hvert fald ikke for høj - den er nærmere for lav

“Prisen er i hvert fald ikke for høj - den er nærmere for lav,” lød det fra minkavlernes formand.

Kinesisk minkfarm-ejer står til 54 millioner

Minkvirksomheden Kingley Financial International, der ejes af Hongkong-rigmanden Pat Wong, står bag tolv minkfarme i Vest- og Midtjylland.

der ejes af Hongkong-rigmanden Pat Wong, står bag tolv minkfarme i Vest- og Midtjylland

Pat Wong står ifølge Ekstra Bladets beregninger til at kunne få andre 54,4 millioner kroner i erstatning.

Hongkong-kineserens selskab, Kingkey Financial International, er ikke indregistreret i Hongkong, men derimod på Caymanøerne, som er kendt som skattely.

Det viser data fra Hong Kongs erhvervsregister, ifølge Ekstra Bladet.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Venstre har presset en formidabel erstatning igennem til deres sponsorer. Minkavlernes sponsorater har virkelig givet givet bonus og et flot afkast. Pinligt at S er hoppet på vognen.

Så er der også 100 års dagpengeperiode til arbejdsledige...

Så er der også 100 års dagpengeperiode til arbejdsledige...

Tænk at betale 33% mere end loven kræver i erstatninger! Det kan kun vedtages fordi minkfarmene ligger i Jylland. Så er det nu, at overførelse til skattely beskattes med 15%. Så ikke alle pengene ender i Kina.

Tænk at betale 33% mere end loven kræver i erstatninger! Det kan kun vedtages fordi minkfarmene ligger i Jylland. Så er det nu, at overførelse til skattely beskattes med 15%. Så ikke alle pengene ender i Kina.

Annonce