I pressemeddelelsen ville TET kritisere FE for siden 2014 at have tilbageholdt og givet tilsynet urigtige oplysninger om sin indhentning og videregivelse af oplysninger.
Ifølge Zetlands kilder protesterede hverken Søren Pape Poulsen eller Jakob Ellemann-Jensen under mødet
Ifølge Zetlands kilder protesterede hverken Søren Pape Poulsen eller Jakob Ellemann-Jensen under mødet mod ordlyden i pressemeddelelsen - eller mod at pressemeddelelsen i det hele taget blev udsendt.
Senere i forløbet har især Jakob Ellemann-Jensen, men også Søren Pape Poulsen, kritiseret den daværende S-regering for, at man lod tilsynet udsende en pressemeddelelse med en så afslørende kritik af ellers normalt hemmeligtstemplede forhold.
Ellemann har flere gange udtalt, at den nu tidligere S-regering ved at tillade udsendelse af TET’s pressemeddelelse har skadet Danmarks omdømme blandt allierede.
Tidligere statsminister, tidl. NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen (V) og Jakob Ellemann-Jensen, udsendte eksempelvis 12. februar 2022 en fælles udtalelse, hvor de placerede ansvaret for dét, de to betegnede som en helt forkert håndtering af FE-sagskomplekset, som startede med udsendelse af TET’s pressemeddelelse.
Et forløb, som senere betød, at FE’s daværende chef, Lars Findsen, blev anholdt og fængslet i flere måneder og siden tiltalt for at have lækket fortrolige oplysninger. En lignende tiltale er rettet mod tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).
“Men sagen er også alvorligt belastende for Danmarks omdømme blandt vore allierede. Det sker beklageligvis på et tidspunkt, hvor Danmarks sikkerhed er alvorligt truet af udviklingen i vort nærområde, skriver V-profilerne,” skrev Fogh og Ellemann og fortsatte:
Ansvaret herfor falder tungt på statsministeren
“Ansvaret herfor falder tungt på statsministeren (Mette Frederiksen, red.). Som formand for regeringens sikkerhedsudvalg har statsministeren givet grønt lys for både overreaktionen i august 2020 og for sigtelsen mod Claus Hjort Frederiksen i december 2021.”
Ellemann betegner altså her udsendelsen af TET-pressemeddelelsen som en overreaktion, men ifølge Zetland protesterede Jakob Ellemann-Jensen altså ikke mod ordlyden i pressemeddelelsen, da han på mødet i Statsministeriet i august 2020 blev forhåndsorienteret om den præcise ordlyd af pressemeddelelsen - eller mod at pressemeddelelsen blev offentliggjort.
På mødet i Statsministeriet, som fandt sted 22. august 2020, stillede S-regeringen i stærkest mulige opsætning:
Statsminister Mette Frederiksen (S), justitsminister Nick Hækkerup (S) og forsvarsminister Trine Bramsen. De tre S-ministres departementschefer deltog også i mødet.
Ifølge Zetland blev ud over Ellemann-Jensen og Pape Poulsen også partilederne fra De Radikale, dengang Morten Østergaard, og SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, orienteret om TET-pressemeddelelsen.
Netavisen Pio har bedt forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kommentere oplysningerne.
Forsvarsministeriets presseafdeling meddeler sidst på eftermiddagen følgende:
"Forsvarsministeriet har ingen kommentarer til de pågældende oplysninger."
Opdateret kl. 18.05
Kommentarer
Jakob Ellemann-Jensen er og bliver en politisk dværg!
.
Tror man skal lade den sag gå sin gang og Fogh skal blande sig udenom, han blander sig i alt for meget p.t der ikke rager ham. Men vi kan jo genoptage irakkommisionen og ikke lukke den før hans ansvar er klarlagt.
Helle.
Nu har jeg siden starten af "FE skandalen" skrevet masser af gange,
at de oplysninger som står i den omtalte pressemeddelelse, også kan
læses i den årlige udsendte "Årsberetning" fra TET angående tilsynet med TET,
hvor teksten har samme ordlyd, den årsberetning får samtlige partiledere
indblik i, og er tilgængelig for alle der har et ønske om at læse den,
den ligger frit på nettet. Hvorfor har ikke en eneste journalist haft en
interesse i denne årsberetning. Jeg har skrevet direkte til journalister
på Politiken, og fået deres svar, den vinkel har ingen interesse.