Medie: Thulesen Dahl klar til at gå som DF-formand

Dansk Folkeparti står i en uholdbar situation, og der spekuleres i, at det ikke kan vare længe, før Kristian Thulesen Dahl er færdig som formand. Ifølge medie skulle han selv være klar til at gå af
Foto: Colourbox
Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti
Presset på Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er nu så kraftigt, at han selv har set skriften på væggen.

Det skriver B.T.

Ifølge avisens kilder har Kristian Thulesen Dahl meddelt Pia Kjærsgaard, Søren Espersen og Peter Skaarup, at han er parat til at overlade lederskabet til en anden. Men først, når der er en afklaring om Morten Messerschmidts rolle i sagen om Meld og Feld.

Det sker inden for få måneder. Da vil det stå klart, i hvor høj grad favoritten til at overtage formandsposten, nemlig Morten Messerscmidt, vil blive belastet af undersøgelsen, der nu har kørt i omkring seks år.

Brat fald

Kristian Thulesen Dahls deroute fra sin position som en af dansk politisk mest magtfulde figurer blev indledt med nederlaget ved folketingsvalget i 2019, hvor Dansk Folkeparti med blot 8,7 procent af stemmerne blev barberet ned til en tredjedel-størrelse.

Siden er det blot blevet endnu værre – i visse målinger har partiet ligget på bare fem procents tilslutning. At hovedkonkurrenten Nye Borgerlige står væsentligt bedre, har ikke ligefrem lettet presset på Kristian Thulesen Dahl.

I en netop udkommet bog, '"Skaberen, taberen, frelseren?", skrevet af journalisterne Søs Marie Serup og Mikkel Faurholt, fortælles det, hvordan en yngre gruppe af partiets medlemmer – "Skyggeholdet" – med Anders Vistisen og Peter Kofod i spidsen længe har intrigeret mod Kristian Thulesen Dahl og arbejdet på hans snarlige afgang.

Messerschmidt og kaos

Politisk kommentator og medlem af Venstre, Jarl Cordua, mener, at det ikke kan vare lang tid.

"Hellere kaos i partiet end at fortsætte med formanden," skriver Jarl Cordua på Twitter.

placeholder

Selv afviser Kristian Thulesen Dahl kritikken og kalder historien for "en and".

"Man er formand 100 procent – lige til det tidspunkt, man ikke er det mere," skriver Kristian Thulesen Dahl i en SMS til B.T

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jeg syntes nu, Thulesen Dahl skal gå af nu. Morten Messerschmidt er en værdig afløser. Thulesen Dahl har for længe kørt DF ned af bakke. Morten er en klog fyr. Lad ham komme til. Han tror på Gud, Konge og Fædrelandet. Vores alles fundament, vores lim, vores arv. Morten er den rette til at oprette DF. Jo hurtigere Morten kan komme til roret, bo bedre. Jeg stemmer på Morten Messerschmidt.

Hvis du stemmer på Morten Messerschmidt, hvorfor i alverden er du så herinde for???
DF og NB har mange, mere eller mindre, udmærkede fora, hvor du kan boltre dig.

Til Arvid Nielsen. Denne side er til kommentarer til Netaven Pios artikler. Her er det vigtigt alle kommer til ord. Så der opstår en dialog. Men jeg vil være ærlig: Læs min kommentar nedenfor til Helle Walther. god dag.

Messerschmidt tror kun på sig selv. Gud, konge og fædreland bliver misbrugt af ham. Trist!
Ellers må DF i øvrigt selv bestemne, hvem de vil have som formand - men Messerschmidt har ikke patent på hverken kirke eller Danmark 😏

At få Morten M som formand, vil få DF under spærregrænsen, Den unge Peter Kofoed burde være hans afløser efter et valg. Men jeg stemmer ikke DF. MM adfærd med Meld og Feld tyder ikke på format som formand, MM er ulidelig at høre på. Han elskerat høre sig selv tale og baldre op. Så hellere Thulesen et par år endnu, til Kofod er klar.

"At få Morten M som formand, vil få DF under spærregrænsen" - NETOP Helle Walther.

Som jeg ser det er Thulesen Dahl den bedste formand, DF kan få. Men han er oplagt ikke god til modgang. Han er og bliver en akademiker. Dygtig men med svagheder.
MM er en potentiel katastrofe. Som jurist kan han sige og mene hvad som helst der gavner ens sag - ligesom Pernille Vermund. Men MM fældes snart på hans bedrageri - han har modarbejdet opklaringen længe. Og Pernile Vermund/Nye Borgerlige falder når partiets andet ben, det nyliberalistiske der ingen gang har på jord, vil afsløres overfor de mange der lige nu siger ja til dette populistiske ultra parti.

DF's største problem er, at det ikke fik hjulpet udkantsdanmark som det havde lovet da det blev det største borgerlige parti - og kunne.

Annonce