Medie: Usikkerhed om Løkkes folketingskandidatur

Lars Løkkes valgkreds fortæller at man er i dialog om den tidligere partiformand skal fortsætte.
Foto: Politikens Forlag
Lars Løkke Rasmussen: Om de fleste og det meste
Venstres tidligere formand Lars Løkke Rasmussen, udgav forleden sine erindringsbog "Om de fleste og de meste".

En bog hvor han blandt andet tager afstand fra partiformand Jakob Ellemann-Jensens linje og åbenlyst flirter med tanken om at forlade enten Venstre eller dansk politik.

Udmeldinger der har fået flere fremtrædende Venstre-folk, herunder flere tidligere Løkke-støtter til at lægge afstand til den detroniserede formand.

"Vi er kede af at se en tidligere formand og statsminister har så svært ved at give slip og at han nu er i gang med at undergrave det eftermæle, som fortjener at være større med al det, Lars har gjort for Danmark og Venstre," skrev de to tidligere ministre Troels Lund Poulsen og Lars Christian Lilleholt på Facebook, og fortsatte:

"At Venstres tidligere formand Lars Løkke Rasmussen nu føler sig kaldet til at kritisere Venstres formand Jakob Ellemann Jensens politiske linje er meget trist og skadeligt for vores parti."

Er i dialog

Nu bekræfter formanden for Venstre i Køge, der er Lars Løkkes opstillingskreds til Folketinget, er man er "i dialog" med Løkke om han eventuelt skal fortsætte som kredsens kandidat.

"Jeg kan bekræfte, at vi er i dialog med Lars, om han skal stille op. Lars har givet udtryk for, at han har nogle overvejelser om sin fremtid. Så derfor afventer vi, hvilken konklusion Lars når frem til," siger Brian Strømsted, der netop er valgt som ny kredsformand i kredsen, der dækker Køge og Lejre kommuner, til Ugeavisen Køge.

Lars Løkke Rasmussen siger til avisen, at han mener at indholdet af bogen ikke er så kontroversielt, at han ikke kan fortsætte som folketingskandidat.

"Jeg havde møde med min kredsbestyrelse lørdag, hvor vi også talte om bogen og afvikling af det opstillingsmøde, der egentlig skulle have fundet sted på grundlovsdag, men blev Corona-udsat," skriver han i et svar til Ugeavisen Køge.

"Jeg synes nu ikke bogens indhold er videre kontroversielt. Det var den linje, jeg gik til valg på sidste år, så overrasker næppe dem, der stillede mig op og valgte mig."

Lars Løkke Rasmussen har været opstillet i Køgekredsen siden 2012. Ved det seneste folketingsvalg fik han 40.745 personlige stemmer i storkredsen, heraf 7.974 i selve Køgekredsen.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Lars. Du skal blive i politik, der hører du hjemme. Med baggrund i den utrolig dårlig behandling partiet gav dig efter valget og gav 10 mandater + Skabt af dig, samtidig med uenigheden om parti formandens ny linje. Dan et nyt parti som kan på sigt blive et virkeligt slagkraftigt oppositionsparti og senere regeringsparti.

Annonce