Medie: Venstre praler med velfærds­milliarder, men Løkke har skåret ned

I ny kampagne bryster Venstre sig med, at der er brugt 75 milliarder ekstra på velfærd siden 2001. Mens Løkke har været statsminister, er der blevet færre penge
Venstre har i disse uger indrykket store annoncer, hvor partiet proklamerer, at der siden 2001 er blevet tilført 75 milliarder kroner mere til velfærdsområdet. Men i den periode, hvor Lars Løkke Rasmussen har været statsminister, er der blevet brugt færre penge på området. Det skriver Berlingske.


Socialdemokratiet mener derfor, at Lars Løkke pynter sig med lånte fjer. For i den periode, hvor Lars Løkke Rasmussen har været statsminister, har der faktisk været et minus på 1,7 milliarder kroner i det offentlige forbrug.

Det viser udregninger som tænketanken Kraka har foretaget, og som den liberale tænketank Cepos har godkendt.

”Venstre har ret i, at det offentlige forbrug er 75 milliarder kroner højere, men der er først og fremmest tale om en stigning, der er sket i Anders Foghs tid og i mindre grad under Helle Thorning. Det offentlige forbrug er faktisk faldet de år, Løkke har været statsminister,” siger Niels Storm Knigge, som er senioranalytiker ved Kraka, til Berlingske.

I Anders Fogh Rasmussens tid fra 2001-2009 steg det offentlige forbrug med 67 milliarder kroner, mens det i Helle Thornings regeringstid fra 2011 til 2015 steg med 10 milliarder kroner.

Ridderen på den hvide velfærdshest
De tal får finansordfører for Socialdemokratiet, Benny Engelbrecht (S), til at beskylde Venstre for at vildlede med kampagnen.

”Så kan man sige, at det vil være fair nok, hvis Løkke sagde, hvad hans politik er – Lars Løkke Rasmussen har jo ikke været statsminister siden 2001. Hvis man ser de annoncer, som er i aviserne, så ligner Lars Løkke ridderen på den hvide velfærdshest. Det er han ikke,” siger Benny Engelbrecht til avisen.

Venstres finansordfører, Jacob Jensen (V), afviser kritikken af kampagnen. Overfor avisen påpeger han, at Lars Løkke Rasmussen som bekendt var med på holdet som minister i hele perioden under Anders Fogh Rasmussen.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce