Meld og Feld: Dansk Folkeparti lavede falske hotel-kontrakter

Dansk Folkeparti-chef udgav sig for at være hotel-chef på to kontrakter til 200.000 kroner i sag om EU-penge.
Dansk Folkepartis sag om misbrug af EU-penge involverer nu også partiets mangeårige personale- og sekretariatschef Jeanie Nørhave.

Hun udgav sig for at være to forskellige hotelchefer på kontrakter med den skandaleramte europæiske partialliance, Meld. Det skriver Ekstra Bladet.

Det viser kontrakter med Hotel Koldingfjord og Color Hotel Skagen underskrevet i henholdsvis 2014 og 2015, som avisen er kommet i besiddelse af.
Morten Messerschmidt underskriver dokumenterne som ”præsident” for Meld, mens Jeanie Nørhave altså underskriver sig som ”Chief of Staff and Administration” – hvilket også er den engelske oversættelse af hendes titel i partiet.

Men hun er jo ikke ansat hos os, og det har hun aldrig været.

Og det undrer direktøren for Hotel Koldingfjord, som aldrig har haft Jeanie Nørhave ansat.

”Når jeg ser ned over papirerne, kan jeg godt se, at Jeanie Nørhave har skrevet under. Men hun er jo ikke ansat hos os, og det har hun aldrig været. Men jeg ved godt, hvem hun er. Det var hende, som var tovholder på Dansk Folkepartis sommergruppemøde,” siger administrerende direktør Peder J. Madsen fra Hotel Koldingfjord til avisen.

Han oplyser desuden, at han er blevet afhørt af Bagmandspolitiet om sagen.

”Ingen kommentarer”

Jeanie Nørhave har været administrationschef for Dansk Folkeparti siden 2006 og er desuden partiets lokalformand i Ringsted.

Konfronteret med oplysningerne har Jeanie Nørhave ingen kommentarer til, hvorfor hun har udgivet sig for at være hotelchef.

Partiformand Kristian Thulesen Dahl vil heller ikke forholde sig til den konkrete sag.

”Når det ligger hos myndighederne i både EU og Danmark, må vi formode, at de finder ud af, hvad der er op og ned,” siger han til avisen.

Løj om EU-arrangement

Ekstra Bladet har tidligere dokumenteret hvordan Dansk Folkeparti fik EU-penge til at afholde deres sommergruppemøde under dække af, at der var tale om en EU-konference i Meld-regi.

Det er ikke første gang i Meld og Feld-sagen, at Dansk Folkeparti anklages for at fingerer dokumenter for at få fat i EU-penge.

De tidligere europaparlamentsmedlemmer Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann blev valgt ind bestyrelsen i Meld på en generalforsamling i november 2014.

Begge afviste dog at have deltaget på generalforsamlingen og Rikke Karlsson politianmeldte Morten Messerschmidt for identitetstyveri.

EU’s anti-svindelkontor Olaf overdragede i oktober måned 2019 Meld og Feld-sagen til Bagmandspolitiet.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce