Meningsmåling: Helt lige imellem rød og blå blok

En ny meningsmåling viser dødt løb imellem regeringen og oppositionen, hvis der var valg i dag. Kommentator skyder skylden på Lars Løkkes manglende evne til at lukke sagen ned.
Efter seks ugers turbulens om Venstreformanden Lars Løkke Rasmussens rejser og bilag er der udlignet i meningsmålingerne. En meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau, giver 88 mandater til rød blok, imens Lars Løkke Rasmussen og resten af blå blok kun kan mønstre 87 mandater.

Det er den første måling siden valget for to år siden, der giver et flertal til rød blok og der er fremgang for alle tre regeringspartier i forhold til den seneste måling fra samme bureau. Socialdemokraterne er med 23,4 % meget tæt på valgresultatet, imens Venstre, der i mange måneder har ligget langt over 30 % nu er nede på 25,5 %, 1,2 % under valgresultatet.

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell mener, at sagen om Lars Løkkes bilag og rejser skal lukkes ned snarest, ellers risikerer vælgervandringen fra højre mod venstre at fortsætte.

”Hvis ikke denne sag slutter i løbet af meget få dage, risikerer det at blive selvforstærkende, og så vil det blive en af flere dårlige målinger, som Venstre vil få,” lyder det fra den tidligere konservative partiformand i følge avisen.dk.

Målingen kommer kun otte dage før kommunalvalget og en valgforsker vurderer, at målingen kan give et rygstød til regeringspartierne ude lokalt.

”En måling som den her kan give gejst og gnist til alle Socialdemokraternes og de øvrige regeringspartiers kampagnefolk ude i kommunerne,” siger kommunalvalgsforsker Ulrik Kjær til Politiken.

Meningsmålingen bør få regeringen til at tænke i at udskrive valg, lyder analysen fra et af landets mest fremtrædende politiske orakler.

”Hvis jeg havde regeret så politisk umusisk og ude af synk med vælgerne som HTS har gjort så langt, ville jeg tænke i VALG nu. Unik chance.” skriver Peter Mogensen på sin Twitter-profil.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce