Mere ballade på kampdagen

Den yderste venstrefløj forsøger endnu engang at mobilisere mod Socialdemokraterne og nægte statsministeren taletid på 1. maj.
Den yderste venstrefløj viser endnu en gang sit udemokratiske ansigt, når den igen i år forsøger at hindre statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i at tale i Fælledparken 1. maj.

Sidste år lykkedes det en lille gruppe yderligtgående venstreorienterede at gøre 1. maj til en rigtig ubehagelig begivenhed for en hel masse mennesker. Ikke bare for Helle Thorning-Schmidt, der blandt andet blev oversprøjtet med vand, eller overborgmester Frank Jensen fik nærmest ikke et ord indført, da han forsøgte at tale i Fælledparken i København.

Også for en hel masse almindelige mennesker, var det en rystende oplevelse at deltage i kampdagen. Oppe foran den store scene i Fælledparken var der tumultagtige tilstande, hvor der blev skubbet, spyttet og sparket på dem, der fredeligt forsøgte at høre taler.

Nu forsøger den yderste venstrefløj igen. På Facebook er en anonym gruppe ”OVERDØV HELLE - Fløjter, fest og farver i Fælledparken” der er blevet oprettet med det formål, at samle et råbekor, der med egne ord: ”… er der for at overdøve Helle Thornings tale”.

Ifølge gruppen, fordi: ”Den "røde" regering fører en blå politik, og har intet at gøre på talerstolen til arbejdernes internationale kampdag.

Lærerlockout, salg af DONG og Nets, nedskæringer på SU'en, løndumping, dagpengeforringelser, ydmygende kontanthjælpsreformer og skattelettelser til de rigeste er bare nogle af de eksempler på det ekstreme svigt, vi har oplevet fra Helle Thornings regering.”

Alle har naturligvis lov og ret til at vise deres utilfredshed med de valgte politikere. Man kan indkalde til demonstrationer og offentlige møder og på den give udtryk for sin utilfredshed, men når man som gruppe laver organiseret larm ved et offentligt møde, så er der tale om rendyrket, mulig strafbar, chikane. Det handler jo ikke om at bruge sin egen ytringsfrihed, men udelukkende om at hindre andre i at bruge deres. Intet mere, intet mindre.

Hvad folkene bag denne her handling forventer der kommer ud af det, er naturligvis svær at gætte på. Men resultatet er noget nemmere, at spå om, nemlig at arbejderbevægelsen i almindelige menneskers øjne vil fremstå som en gang håbløse idioter i krig med sig selv og dermed endnu mere folkelig opbakning til de borgerlige.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce