Mere slagsmål i blå lejr: LA og K vil hjælpe børn på Sjælsmark

Liberal Alliance og de konservative går til valg på, at familier på Sjælsmark skal have lov til selv at lave mad – regeringspartneren Venstre er lodret imod
Foto: Wikipedia
Politisk ordfører Mette Abildgaard (K) og børneordfører Laura Lindahl (LA).
Det interne slagsmål forsætter i den blå lejr.

Onsdag fremsatte Venstre og Lars Løkke deres velfærdsløfte til 69 milliarder kroner over seks år – til stor fortrydelse for Liberal Alliance og de konservative, der mener at det er den helt forkerte vej at gå.

Fredag er det så Liberal Alliance og de konservatives tur til at lægge afstand til regeringspartneren.

Det sker med meldingen om, at børnene på udrejsecenter Sjælsmark skal have bedre forhold. Og familierne skal selv have lov til at tilberede deres mad. Det er regeringspartneren Venstre lodret imod.

det er simpelthen psykisk mistrivsel af børn, og det synes jeg ikke, vi kan være bekendt

”Det er selvfølgelig i bund og grund forældrenes ansvar. Men når det er sagt, er det også vigtigt, at vi sikrer, at børn ikke psykisk mistrives i Danmark. Og det er jo det, som har været fremme; det er simpelthen psykisk mistrivsel af børn, og det synes jeg ikke, vi kan være bekendt,” siger Liberal Alliances børneordfører Laura Lindahl til Politiken.

”I Liberal Alliance mener vi, at vi skal give de her familier muligheden for at lave mad sammen, hvis det er det, de har lyst til, for netop at prøve at skabe nogle strukturer, som gør, at børnene kan trives bedre,” fortsætter Lindahl.

Hos Det Konservative Folkeparti er politisk ordfører Mette Abildgaard fuldstændig enig i, at familierne bør have lov til at lave deres egen mad:

”Vi vil gerne være med til at ændre på den madordning, der er på Sjælsmark, så det i højere grad bliver muligt for familierne selv at få lov til at planlægge og arrangere deres mad,” siger hun til Politiken.

Kold skulder fra Støjberg

Hos Venstre får udmeldingen fra regeringspartnerne en kold skulder:

”Når man er på Sjælsmark, er det, fordi man skal udrejse. Derfor er det helt afgørende, at man ikke får mulighed for at leve et almindeligt dagligdags liv, så det er jeg meget imod. Jeg mener bestemt godt, at vi kan være forholdene på Sjælsmark bekendt,” siger Inger Støjberg til Politiken.

Jeg mener bestemt godt, at vi kan være forholdene på Sjælsmark bekendt

Hun understreger, at forholdene på Sjælsmark skal forblive helt grundlæggende som de er i dag – uanset at to rapporter fra Dansk Røde Kors og Ombudsmanden anbefaler, at forholdene for børnene på Sjælsmark forbedres

S vil forbedre forholdene for børnene

Socialdemokratiet er – modsat Venstre – indstillet på at forholdene for børnene på Sjælsmark skal forbedres:

”Vi vil med udgangspunkt i de to rapporter forbedre forholdene for børnene på Sjælsmark, men inden for rammerne af, at man er på et udrejsecenter, indtil man skal rejse ud. Det kunne for eksempel betyde, at børn ikke skal være tolke for deres forældre, at den pædagogiske normering i børnehaven skal være bedre, at der skal være en vuggestue, at fritidstilbud efter skole skal være til stede og være bedre, at det skal være muligt at tage maden fra kantinen med over på værelserne. Vi synes, de peger på en masse gode forslag, som er inden for rammerne af, at man ikke kan modarbejde sig til en opholdstilladelse,” siger udlændingeordfører Mattias Tesfaye til Politiken.

Vi vil med udgangspunkt i de to rapporter forbedre forholdene for børnene på Sjælsmark

Tesfaye er dog ikke med på at udbetale penge til familierne, så de selv kan lave deres egen mad. I stedet skal kantineordningen bevares. Kantineordningen er med til at signalere, at man ikke får opholdstilladelse i Danmark, lyder argumentet fra Tesfaye.

Om Udrejsecenter Sjælsmark

  • Udrejsecenter Sjælsmark blev etableret i februar 2015 som et særligt asylcenter for afviste asylansøgere.
  • På centeret bor der godt 300, heraf er godt 150 børn af afviste asylansøgere, som ikke vil rejse, men som regeringen heller ikke kan sende hjem.
  • Beboerne på udrejsecentret omfatter: Personer, der har fået endeligt afslag på asyl. Personer, som står umiddelbart over for en udsendelse. Personer på tålt ophold. Personer, der er udvist ved dom, men som ikke er frihedsberøvet - f.eks. hvis de har udstået deres straf.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce