Messerschmidt glæder sig til at blive efterforsket af Bagmandspolitiet

Meld- og Feld-sagens hovedperson Morten Messerschmidt (DF) glæder sig over, at efterforskningen nu overgår til dansk politi.
Den såkaldte Meld- og Feld-sag, hvor DF’s Morten Messerschmidt er en af hovedpersonerne, overdrages nu til det danske Bagmandspoliti.

Det sker fordi sagen er så alvorlig, at de enkelte lande nu må efterforske deres egne EU-parlamentarikeres rolle i sagen om formodet svindel med EU-midler. Det bekræfter EU’s særlige antisvindel-enhed (Olaf) overfor DR Nyheder.

“Olaf har overleveret undersøgelsesrapporten til de relevante juridiske myndigheder, så de kan følge op,” lyder det fra Olaf’s talskvinde, Jana Capello.

Bagmandspolitiet bekræfter, at sagen er overdraget og nu vil blive undersøgt

Ifølge DR er det kun hver fjerde sag hos antisvindel-enheden, som bliver overdraget til yderligere undersøgelse af nationale myndigheder.

Bagmandspolitiet bekræfter, at sagen er overdraget og nu vil blive undersøgt.
 

Messerschmidt glæder sig over udviklingen

Efterforskningen af forholdene i den EU-skeptiske alliance af partier i Europa Parlamentet Meld, og den tilhørende fond Feld, har været igang siden 2015.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt var formand for Meld, mens DF’s medlem af Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, var kasserer.

Jeg har langt større tillid til dansk politi end til det cirkus, som vi har været udsat for fra Olafs side

Morten Messerschmidt er øjensynligt glad for, at sagen nu overgår til Bagmandspolitiet.  

“Det har været en vanvittig periode at gå og skulle få en afklaring. Jeg er glad for, at sagen nu kommer videre, og at dansk politi tager den herfra,” siger han til Ritzau og tilføjer:

“Jeg har langt større tillid til dansk politi end til det cirkus, som vi har været udsat for fra Olafs side.”

Også partiformanden Kristian Thulesen Dahl (DF) er positiv over, at sagen ny overdrages til dansk politi.

"Jeg er fortsat af den opfattelse, at nok har der været tale om en rodebutik i Meld og Feld, men i forhold til Danmark rækker sagen ikke til mere end det," skriver DF-formanden på Twitter.


De to danske EU-parlamentarikere har gennem flere år modtaget EU-midler udbetalt via Meld og Feld. Europa Parlamentets politiske ledelse afgjorde i maj 2016, at Dansk Folkeparti, i strid med reglerne, har brugt støttekroner beregnet til EU-oplysning til at føre kommunal valgkamp for i Danmark.
 

Ulovlige aktiviteter for over 4 millioner

Ifølge en rapport fra Olaf bør der i alt tilbagebetales 4,36 millioner danske kroner, som gennem Meld og Feld er blevet brugt til "ulovlige, uretmæssige og uberettigede" aktiviteter i Italien, Grækenland og Danmark.

Dansk Folkeparti har besluttet, at partiet vil tilbagebetale samtlige EU-midler

Dansk Folkeparti har besluttet, at partiet vil tilbagebetale samtlige EU-midler. Der er tale om i alt 2,5 millioner kroner.

Rapporten fra Olaf viser dog, at der indtil videre kun er tilbagebetalt knap en million - 950.000 danske kroner - fra samtidige involverede lande.
 

Anklager om manglende samarbejde og identitetstyveri

Sidste år klagede antisvindel-enheden Olaf over manglende samarbejdsvilje fra Morten Messerschmidt i forbindelse med undersøgelsen. En beskyldning som Morten Messerschmidt afviste.

Hele svindel-sagen begyndte at rulle, efter at Messerschmidts daværende partifælle i EU Rikke Karlsson i 2015 meldte sig ud af Dansk Folkeparti, fordi hun - efter eget udsagn - blev nægtet indsigt i Melds økonomiske forhold.

Sagen tog en ny drejning af Rikke Karlsson politianmeldte Messerschmidt for identitetstyveri

Sagen tog en ny drejning, da Rikke Karlsson politianmeldte Messerschmidt for identitetstyveri, fordi både hun og DF’eren Jørn Dohrmann, uden deres viden eller tilsagn, var blevet valgt til bestyrelsen i Meld ved en generalforsamling i 2014, hvor ingen af dem deltog.

Messerschmidt benægter forsat, at der skulle være foregået noget strafbart med Dansk Folkepartis brug af EU-midlerne.
Han har dog tidligere anerkendt, at der er er sket fejl i sagen.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Hvad det ender med er svært at sige. Men det er oplyst i pressen tidligere, at MM var svær at få til at samarbejde med bilag osv. Og for et stykke tid siden oplyste pressen at Olaf var færdig og rapporten sendt til DF. Det harmonerer jo ikke med den uvidenhed herom, som MM udtrykker nu. At han først høre det nu via pressen. Håber der graves lidt i den ting. DF har jo råbt op om EU svindel osv hos de andre???? Men foreløbig er der betalt en delt tilbage af de 2,5 million der er misbrugt af EUmidler i DF.