Messerschmidt misbruger madbudenes sikkerhed til at servere valgflæsk

Madbudes sikkerhed skal ikke misbruges i debatten om udlændingestramninger, mener Rasmus Emil Hjorth, fagligt aktivt madbud.
Foto: Dansk Folkeparti
Partiformand Morten Messerschmidt (DF).
Valgkampen har handlet om tryghed på gadeplan. Det betyder meget for os, der laver aftenarbejde.  Særligt som madbud, hvor tilværelsen kan være utryg. Problemet har mange dybe lag, som ikke kan ordnes med et snuptag.

Flere af udbringningsfirmaerne kan ikke garantere nok timer, til trods for at man hyrer flere bude og udbringningen gøres billigere.

Skal madbudene udvises?

De flere kunder giver tværtimod ikke en større indtægt. For nogle af mine kollegaer fra ikke EU-lande, betyder det arbejdsdage hele ugen fra op til midnat, for så de kan leve op til opholdstilladelseskravene,  ellers kan de blive smidt ud af Danmark, på trods af de bor her med familie.

De store kunder tolererer det, man hører ikke nogen danske franchiseejere af McDonalds eller Jagger udtale sig om tilstanden af udbringningen i Danmark.

Udvisninger af udlændinge

Det andet som rigtig nok påpeget af DFs formand Morten Messerschmidt i et indlæg forleden beretter om deciderede overfald mod mig og mine kollegaer. Hvis man ser nærmere på indlæggets forklaringer, så bruger Messerschmidt indlægget til at tale om udvisninger af udlændinge, der skaber en forbindelse mellem overfaldene og etnicitet. Ironisk, når flere af mine budkollegaer ikke er fra Danmark.

Skal madbudene udvises?

Og så skal vi som samfund gøre op med firmaernes grove udnyttelse af lavlønsbude.

Min branches udfordringer skal ikke slås i hartkorn med folketingsvalgets udlændingestrammere. For det er slet ikke dér problemet ligger. Vores arbejde skal gøres mere trygt og vores udstyr skal tyverisikres.  

Ordentlige vilkår

Bude i England har sammen med foreninger og myndighederne fået restauranterne og budfirmaerne til at betale for ordentlige pauserum, hvor cykler blandt andet kunne låses inde. Hvis Messerschmidt og andre politikere gerne ville gøre noget for os bude, kunne man skabe tryggere rammer for udbringningen.

Og så skal vi som samfund gøre op med firmaernes grove udnyttelse af lavlønsbude. Det koster mere end valgløfter.

Fagligt aktivt madbud.


Flere artikler om emnet

Annonce