Messerschmidt ny næstformand og Vermund åbner dør på klem for Arne

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen tilbage til Netavisen Pio, som er klar med vores første nyhedsbrev og første nyhedsoverblik efter en kort sommerpause.

Nu er vi så også klar med en lille håndfuld af døgnets vigtigste nyheder fra ind- og udland.

 

Messerschmidt ny næstformand i DF

Vi begynder hos Dansk Folkeparti, der tog hul på den nye politiske sæson med på partiets sommergruppemøde, at foretage et overraskende skifte på næstformandsposten.

Morten Messerschmidt overtager posten som næstformand, efter at Søren Espersen stopper i gruppeledelsen. Det meddeler Kristian Thulesen Dahl på blandt andet Twitter.

39-årige Morten Messerschmidt bliver dermed også medlem af partiets hovedbestyrelse og står nu som en klar kronprins til at overtage formandsposten efter Kristian Thulesen Dahl.

Søren Espersen fortsætter som partiets udenrigsordfører og bedyrer samtidig, at han regner med at genopstille til næste valg.


Nye Borgerlige åbner op for tidligere pension til Arne

Inden længe forventes det, at regeringen vil fremlægge sit forslag til differentieret tilbagetrækning, det som i folkemunde er blevet kendt som Arnes pension. I dagens udgave af Politiken får intentionen med forslaget overraskende opbakning fra uventet kant, nemlig fra Nye Borgerliges formand Pernille Vermund.

I interviewet siger hun blandt andet:

"Syge og nedslidte, som har været mange år på arbejdsmarkedet, og som ryger ind i hele det jobcenter-hejs, og som for nogle vedkommende dør, inden de får en førtidspension, de skal jo ikke være der".

Pernille Vermund siger også, at:

"Det er jo helt skørt, og jeg synes det er en ydmygende behandling, man har af mennesker, som jo er dem, Mette Frederiksen taler om, der har været mange år på arbejdsmarkedet."

Læs hele interviewet med Vermund her.

 

Kristendemokraterne klar til folketingsvalg

Kristendemokraterne har nået de 20.183 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget. Det skriver Ritzau.

Vælgererklæringerne skal dog godkendes af Social- og Indenrigsministeriet. Og her kan nogle blive erklæret ugyldige.

Derfor venter Kristendemokraterne lidt, inden en officiel ansøgning bliver skudt afsted.

"Vi har dog brug for en lille buffer af erklæringer, da vi ikke kan forvente alle bliver godkendte - derfor indsamler vi lige et par hundrede flere, skriver formand Isabella Arendt i et tweet.

Kristendemokraterne var også opstillet folketingsvalg i 2019, hvor det var tæt på at komme i Folketinget med 1,7 procent af stemmerne.

Kristendemokraterne har ikke været repræsenteret i folketinget siden 2001-2005.

Også Veganerpartiet er meget tæt på at blive opstillingsberettiget. Partiet har nået 20.011 vælgererklæringer og mangler derfor kun 182 erklæringer for at kunne stille op.

Læs mere her.

 

Partier: Billige eller gratis mundbind til de fattige

Myndighederne begyndte i weekenden at opfordre folk, der tager med kollketv trafik i myldretiden at bruge mundbind. Og det kan blive dyrt for nogle grupper i samfundet at tage den kollektive trafik, hvis de skal bære mundbind, mener SF og Enhedslisten. Det skriver DR.

Enhedslisten vil gøre mundbind gratis for nogle af de borgere, der har færrest penge, blandt andet pensionister, studerende eller folk på integrationsydelse.

SF har endnu ikke lagt sig fast på, om mundbind skal være gratis, eller om der blot skal være tale om et tilskud.

Regeringen mener ikke på nuværende tidspunkt at det er et problem, som man behøver at gøre noget ved, men man følger pris- og lagerudviklingen, for at se om det bliver et problem.

Læs hele historien her.

 

Socialdemokratisk Nobel-pristager død

Den nordirske republikaner John Hume, som i 1998 modtog Nobels fredspris sammen med David Trimble, er død. Han blev 83 år.

John Hume og David Trimple fik fredsprisen for deres indsats for at finde en fredsaftale i Nordirland og for at standse de katolske og protestantiske væbnede gruppers voldelige aktioner.

Hume var en lang årrække leder af Nordirlands moderate romersk-katolske Socialdemokratiske Labour-parti (SDLP).

"Livet på den irske ø er fredeligt og mere velstående i dag på grund af hans mod, vision og beslutsomhed. Han ledte væk fra vold og mod retfærdighed, tolerance og demokrati."

"John Hume indtager sin retmæssige plads i pantheonet af ledere, hvis arv er at skabe en bedre verden for den næste generation,” skriver den britiske Labour-leder Keir Starmer på Twitter.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Blå partier: V,K,LA,DF,Fremad, nye borgerlige, kristdemokraterne og de øvrige på den fløj længere ude, hvordan i alverden vil de blive enige om noget som helst. Udlændinge, EU, økonomi, skattepolitikken m.m.m.

Annonce