Messerschmidt sigter mod comeback

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt stiller op til folketinget ved næste valg
Torsdag annoncerede den radikale Jens Rohde at han vil stille op til folketinget og hvis han bliver valgt, så kan han få følgeskab af endnu et af de nuværende medlemmer af Europa-Parlamentet, nemlig Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt, der sad i folketinget fra 2005 til 2009, stiller op i Fredensborgkredsen i Nordsjællands Storkreds, ikke langt fra Frederikssund, hvor den 37-årige politiker er født og opvokset.

”Jeg har igennem længere tid haft en god kontakt til bestyrelserne i Fredensborg-kredsen og møder en stor opbakning herfra,” siger Morten Messerschmidt i en skriftlig kommentar til Ritzau.

”Derfor møder jeg på onsdag op som kandidat til posten som folketingskandidat,” siger han, men tilføjer at det dog er op til medlemmerne at afgøre om de vil have ham.
Rimelig sikker på valg

I Fredensborgkredsen afløser han Lucas Hultgren, der er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, der sidste år skiftede til Nye Borgerlige.

Ved det seneste valg fik Dansk Folkeparti valgt tre folketingsmedlemmer i Nordsjællands Storkreds: Marlene Harpsøe, Pia Adelsteen og den tidligere TV-gør-det-selv-mand Jan Erik Messmann.

Og selv om Fredensborgkredsen er lille, og den som gav næst færrest stemmer til Dansk Folkeparti, så burde Morten Messerschmidts chancer for at bliver valgt umiddelbart være udmærkede.

Morten Messerschmidt blev i 2014 genvalgt til Europa-Parlamentet med et historisk højt personligt stemmetal (465.758 styks), men valgperioden har været præget af de mange sager om uretmæssig omgang med EU-tilskud til partiarbejdet i Dansk Folkeparti. Sagerne førte til, at Morten Messerschmidt var sygemeldt i næsten otte måneder.

Sager der fortsat bliver undersøgt af EU’s anti-svindelenhed Olaf og som har ført til, at Dansk Folkeparti har besluttet at betale 2,6 millioner kroner i partitilskud fra EU tilbage.

Med Morten Messerschmidt beslutning om at vende blikket mod Christiansborg, er det dermed også sikkert at partiet skal have en ny spidskandidat til næste års Europa-Parlamentsvalg.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce