Metal-formand uddeler øretæve til gule fagforeninger: “I laver ikke en skid”

Ifølge Claus Jensen sælger de gule fagforeninger sig selv på at være billige, men til gengæld laver de ikke noget. Krifa-formand afviser kritikken
Foto: Kristian Brasen
Claus Jensen og Mads Andersen, hhv. formand og næstformand for CO-industri
Hos Dansk Metal mener man ikke, at idéen om, at medlemmerne skal have “noget for pengene” kan stå for sig selv.

“Folk bliver nødt til at forstå værdien af den danske model, hvem der har skabt den, og hvem der i sidste ende betaler for den,” siger Claus Jensen, der er formand for Dansk Metal, og tilføjer:

“Det gør vi og andre overenskomstbærende fagforeninger, og ikke Krifa eller Det Faglige Hus. Og hvis vi ikke mestrer den fortælling hver eneste dag, så er vi for alvor i problemer.”

Det skriver A4 Arbejdsliv.

Ifølge formanden bliver Dansk Metal nødt til at mestre den fortælling fremover.

“For enhver kan købe et radiospot, men hvis substansen ikke er med, så er det jo bare popcorn. Det sælger vi ikke. Vi sælger, at vores medlemmer hvert år får en del af den voksende samfundskage gennem de overenskomster, vi indgår med arbejdsgiverne. Så ved jeg ikke, hvad de gule vil sælge til deres medlemmer. Måske fortællingen om, at de ikke laver en skid, men at det til gengæld er billigt,” lyder det fra Claus Jensen.

Måske fortællingen om, at de ikke laver en skid, men at det til gengæld er billigt

Krifa-formand: Det er umuligt

Den kritik er Søren Fibiger Olsen, der er formand for Krifa, dog slet ikke enig i.

Han peger på, at Krifa og andre gule fagforeninger gerne vil tage et større ansvar for at tegne overenskomster på det danske arbejdsmarked, men det er umuligt, mener han.

“Claus Jensen og hans kolleger i FH-fagbevægelsen gør alt, hvad der står i deres magt for at holde os væk fra forhandlingsbordet. Både når det gælder overenskomstforhandlinger, men også når det kommer til trepartsforhandlinger med regeringen,” siger Søren Fibiger Olsen.

Claus Jensen og hans kolleger i FH-fagbevægelsen gør alt, hvad der står i deres magt for at holde os væk fra forhandlingsbordet

Læs hele Krifa-formandens svar her.

Skaffer folk hurtigere i arbejde

Dansk Metals massive fokus på kommercielle måltal tjener ifølge Claus Jensen flere formål.

Specielt når det kommer til at overbevise potentielle medlemmer om, at de skal lægge op mod 500 kroner om måneden for et Metal-kontingent.

“Når Krifa og de andre gule går ud i radioen og turnerer med, at de er de billigste, hvad skal vores modsvar så være? At vi er de dyreste? Det vinder vi sgu ikke særlig mange medlemmer på. Der er ikke nogen, der tænder PC'en for at google efter den dyreste vaskemaskine,” siger Claus Jensen og fortsætter: 

Men hvis vi sort på hvidt kan fortælle folk, at vi skaffer dem i arbejde 13 uger hurtigere end de gule, så batter det jo noget

“Men hvis vi sort på hvidt kan fortælle folk, at vi skaffer dem i arbejde 13 uger hurtigere end de gule, så batter det jo noget. Det er forskellen i kroner og øre på løn eller dagpenge, og det er noget, som de fleste kan forholde sig til.”

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Godt brølt Claus . sådan siger en rigtig fagforening 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Claus har jo fuldstændig ret, de skaber absolut intet af værdi for deres medlemmer, som de forøvrigt også kalder “kunder” hvilket jo siger meget om, at de betragter sig som en forretning.
Det kan egentlig siges ganske enkelt, de nasser på den etablerede fagbevægelse, og har aldrig gjordt andet.

De “ gule” har intet med en fagforeningen at gøre så man burde ikke være et øjeblik i tvivl om hvor man skal være medlem ! Se bare på hvad. 3F og metal har fået igennnem i over 100 år !

Hurraaa.endelig er der en derbrøler om de gule det er på tide håber at alle andre fagforeninger bakker op så vi igen kan opleve hvad solidaritet betyder.

Soliditet er ikke at lukke halvdelen af befolkningen ude!

Sikken noget sludder. Halvdelen af befolkningen er ikke idioter! Men en del af den arbejdene befolkning er nogle nasserøve, der gerne vil have del i goderne som vi andre har tilkæmpet os via fagforeningerne. Det koster at kæmpe og det betaler vi til.

Ja fortæl resultaterne og spørg om hvor de gule egnsklubber Placerer deres overskud??
Vh Jørn B Nielsen

Ikke i Enhedslisten og Socialdemokraterne ligesom FH!
Men ja fortæl fortæl om resultaterne;-)

Stolt af min formand. Vi skal blive ved med at fortælle hvor meget mere man får i en rigtig fagforening.
At det er et fællesskab, der understøtter vores samfund.
Hvor er de gules tillidsvalgte og medlemmernes mulighed for medindflydelse?
Og hvor var de gule, da de rigtige fagforeninger var med til at bringe hele Danmark igennem corona-nedlukningen? Jeg hørte ikke meget til dem i den forbindelse........

Du mener de blev indbudt ligesom FH?
Af med sølvpapirshatten;-)

Det er nok der FH forbundet har så store problemer!

Annonce