Metal: Gule Krifa kaprede medlem uden samtykke

Lokal fagforeningsformand kalder gule fagforeningsmetoder for uacceptable
Ifølge Dansk Metal Skjern-Ringkøbing blev kvindeligt medlem af Dansk Metal overført til den gule fagforening Krifa uden hendes viden og uden at have givet tilsagn om fagforeningsskifte.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Dansk Metal Skjern-Ringkøbing udsendte en advarsel mod Krifas metoder på deres Facebook-side 25. april.

Ifølge Facebook-opslaget modtog Metal-afdelingen en anmodning fra en kvinde om overflytning til Krifa.

Som det er sædvane, når et medlem ønsker at skifte fagforening, indkaldte Dansk Metal hende til at møde for at høre nærmere om baggrunden for hendes beslutning.

Hendes mand kontaktede derefter afdelingen for at høre, hvad der lå bag mødeindkaldelsen. Han og hustruen blev meget forundrede, da de hørte, at hun skulle have bedt om at blive overflyttet til Krifa.
Krifa-sælger spurgte til konen

"Manden oplyser, at hans kone aldrig har anmodet om at blive overflyttet til Krifa. Han tilføjer så, at han selv er selvstændig, og lige har opsagt sit abonnement hos Krifa, da han driver virksomhed," skriver Dansk Metal i Facebook-opslaget.

"Men - som han beskrev til medarbejderen i vores Metal afdeling - så undrede han sig godt nok meget over, at vedkommende sælger, som han talte med hos Krifa, blev ved med at spørge ind til hans kone. Men som manden igen understregede, så har der aldrig været tale om, at hans kone skulle overflyttes til Krifa."

"Tilsyneladende har Krifa-medarbejderen tiltusket sig oplysninger nok til at kunne anmode Dansk Metal om at få overflyttet vores medlem uden medlemmets samtykke."
Dansk Metal: ”Uacceptabelt”

I opslaget skriver Metal videre:

"Det er helt uacceptabelt at bruge sådanne metoder mod de danske lønmodtagere og ikke mindst organiserede medlemmer. Det er desværre disse ufine metoder, vi ser mere og mere fra de billige gule kopi fagforeninger".

Formanden for Dansk Metal Skjern-Ringkøbing, Helge Albertsen, siger til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at det er usædvanligt, man lægger den slags advarsler ud på Facebook:

Det enestående her er jo, at det er manden, der bliver ringet op af sælgeren fra Krifa, men at det er hans kone, der lige pludselig bliver overflyttet

”Det enestående her er jo, at det er manden, der bliver ringet op af sælgeren fra Krifa, men at det er hans kone, der lige pludselig bliver overflyttet,” siger Helge Albertsen.

Selv om denne sag ifølge Metal-formanden er usædvanlig, er det til gengæld ganske almindeligt, at  Metal-medlemmer bliver ringet op af andre gule fagforeninger, blandt dem Krifa, og spurgt, om ikke de vil skifte fagforening.

”Jeg har såmænd selv været ude for det, og det samme har andre på kontoret og mange af vore tillidsfolk,” siger han.

Helge Albertsen er meget kritisk over for denne praksis.

”Når man spørger ind til det, sælgerne tilbyder, er de ofte på Herrens Mark og opgiver urigtige oplysninger. Mit indtryk er, at de ofte er provisionslønnede sælgere, der bare skal skaffe nye medlemmer.”

Dansk Metal Skjern-Ringkøbing oplyser, at det berørte ægtepar ikke ønsker at stå frem.
Krifa: ”I strid med vores forretningsetik”

Flemming R. Kristensen, kundechef i Krifas afdeling for salg og kundeloyalitet, siger til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at han står helt uforstående over for det begivenhedsforløb, som Metal Skjern-Ringkøbing beskriver i Facebook-opslaget.

”Straks jeg læste opslaget, ringede jeg til Helge Albertsen for at få afklaret, hvad der var sket. Det er ikke alene totalt i modstrid med vor forretningsetik, men også med den procedure, vi følger, når vi kontakter potentielle nye medlemmer.”

”At det ovenikøbet skulle være hustruen til en person, der angiveligt var blevet kontaktet af Krifa, der var blevet overflyttet uden sin viden, forekommer helt utænkeligt,” siger Krifa-kundechefen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

”Jeg bad om at få oplyst navnet på den pågældende, ikke for at henvende mig til vedkommende, men for internt at finde ud af, om der på trods af alt skulle være sket en fejl. Helge Albertsen ville dog ikke oplyse navnet, og det gør det nærmest umuligt at udrede begivenhedsforløbet,” tilføjer Krifas kundechef.

”Når en af vore medarbejdere har kontaktet et potentiel medlem pr. telefon, og vi har aftalt en overflytning, sender vi en bekræftelsesmail til vedkommende. Før den er returneret til os, anmoder vi ikke om en overflytning til Krifa. Den procedure følger vi netop for at undgå fejltagelser som følge af misforståelser,” fastslår Flemming R. Kristensen.
Krifa ringer selv rundt og kaprer nye medlemmer

Flemming R. Kristensen tilføjer, at Krifa ikke benytter sig af eksterne telemarketingsbureauer.

”Vi benytter vore egne medarbejdere til at ringe rundt, og de bliver ikke betalt efter, hvor mange nye medlemmer de skaffer. Vi lægger vægt på at benytte folk, der er uddannet, så de kender vore regler og vores etik.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce