Annonce

Metal vil bygge boliger til sine medlemmer

Kort efter nytår tager Dansk Metal første spadestik til byggeriet af 633 boliger forbeholdt fagforbundets medlemmer og deres børn og børnebørn.
Fagforbundet Dansk Metal investerer et større millionbeløb i at bygge 633 nye udlejningsboliger, som i første omgang skal udlejes til forbundets medlemmer, børn og børnebørn.

Det første spadestik tages i februar, og går alt efter planen står de nye boliger klar til indflytning i 2024. Byggeriet bliver nabo til Dansk Metals forbundshus i Københavns Sydhavn med udsigt over vandet og tæt på den kommende Metro-station og med adgang til havnebad.

Byggeriet er en del af en lokalplan for Sydhavnen, som Københavns Kommune godkendte tidligere på måneden.

Husleje, der er til at betale

Det færdige byggeri kommer til at bestå af 418 mindre ungdoms-, kollegie- og studieboliger og 215 regulære lejligheder. Der bliver tale om 2- til 5-værelses lejligheder med en størrelse fra 27 til op mod 120 kvadratmeter pr. lejemål.

Byggeriet skal ifølge Dansk Metal på én gang være med til at forvalte forbundets midler på den bedst mulig måde - til fordel for medlemmerne, og så det samtidig er en god investering.

Vores medlemmer skal have så meget værdi ud af medlemskabet som muligt.

Målet er, at de nye boliger skal være til at betale for ganske almindelige Metal-medlemmer.

Dansk Metal oplyser ikke den samlede pris for byggeriet.

”Vores medlemmer skal have så meget værdi ud af medlemskabet som muligt. Som medlemsorganisation skal vi altid sikre det bedst mulige afkast til vores medlemmer. Samtidigt skal vi være robuste, hvis der kommer en konflikt på arbejdsmarkedet, så vi har mange forskellige investeringer. Det giver god mening at investere i boliger, som vores egne medlemmer og deres efterkommere kan bo i”, siger formanden for Dansk Metal, Claus Jensen i en pressemeddelelse.

Attraktiv beliggenhed

Pengene til byggeriet kommer hovedsageligt fra salget af forsikringsselskabet ALKA, som fagbevægelsen solgte til Tryg Forsikring i 2017.

Boligerne får en attraktiv beliggenhed i den nye del af Sydhavnen, tæt på både den kommende metrostation og havnebad.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Bare vent. Kommunerne får anvisningsret og vupti, så er beboerne syriske og afghanske migranter.

I 2015 hoppede jeg fra nr. 320 til nr. 9.700 på min KAB-venteliste fra den ene dag til den anden. Endelig var jeg nået ned på nr. 800 igen i 2021, men pludselig - fra den ene dag til anden - blev jeg nr. 1012 igen i november, da loven om "midlertidig" opholdstilladelse til de masseimporterede afghanere blev vedtaget. Kommunerne skal boliganvise dem i 2022.

Jeg kan lige så godt droppe de almenyttige migrantboliger, gå i banken, ringe til Goldman Sachs og købe en ejerlejlighed i en danskerghetto af dem.

Da jeg flyttede til Værløse ved København var jeg nødt til at købe. Hvis man skulle have mulighed for at leje, skulle man enten være født i Værløse og have været medlem i mange år, eller man skulle være en af de begunstigede indvandrere.

Bankaktionærer og boligspekulanter er uden tvivl glade for Projekt Mellemøsten i Danmark, der presser danskerne ud i svinedyre danskerghettoer, det vil sige steder, hvor det enten kræver fuldtidsbeskæftigelse med milliongæld i 30 år, eller huslejer høje nok til, at folk fra mellemøsten ikke kan få det foræret. Jeg kender danske studerende fra provinsen, der har måtte leje et værelse for 8.000 kroner om måneden, for at kunne bo i cykelafstand fra deres studie. Ikke langt derfra ligger Mjølnerparken, Urbanplanen og Blågårds Plads, spækket med tusindvis af lejemål i hjertet af København til 3.500 kroner om måneden med fuld kontanthjælp og boligstøtte for lejligheder med 5 værelser til klansammenføring. Gad vide hvor mange folketingsmedlemmer, ministre, borgmestre og journalister, der har fravalgt danskerghettoen og solidarisk bor sammen med deres anviste. Mit bud er 0. Når det kommer til boligmarkedet og privatskoler, er alle danskere dybt racister - af gode grunde!

Glimrende ide, lægeerhvervet og andre faggrupper har jo også gjort dette gennem tiden.
Og stop så med det udlændingefobi, det virker sygt efterhånden.

Kære Helle
Jeg er glad for at høre, at du bor lykkeligt i Mjølnerparken. Vi er desværre andre, der har haft så store vanskeligheder ved det, at vi måtte løse problemet i samarbejde med Danske Bank og Goldman Sachs, der kunne anvise en passende nyopført danskerghetto, hvor der hænger små, søde julelyskæder på enhver altan.

Haha. Prøv at køre forbi Danske Funktionærers Boligselskab, f.eks. Afdeling Prags Boulevard, og tæl antallet af funktionærer du møder.

Udlændingefobi, Helle, hvor mange eksempler skal du have:
https://ekstrabladet.dk/krimi/mors-trussel-til-datter-bliv-brud-eller-li...

Vi er nogen (mange tror jeg) der har fået mere end nok for meget meget længe siden.

EN 28-ÅRIG AFRIKANSK KVINDE ER TORSDAG FORMIDDAG AFGÅET VED DØDEN, EFTER HUN BLEV OVERFALDET OG STUKKET MED KNIV I SIN LEJLIGHED PÅ BYVANGS ALLÉ I VIBY. HENKDES 38-ÅRIGE AFRIKANSKE MAND ER ANHOLDT I SAGEN.

Atter et ghetto-område i Danmark!
Det næste bliver vel Metal-Vagtværn og Metal-skilte med "Kun for Metal-medlemmer og deres efterkommere"?

Prøv at gøre forbi Danske Funktionærers Boligselskab, f.eks. Afdeling Prags Boulevard. Engang var navnet sikkert berettiget. I dag er det en stor joke. Jeg hører gerne nærmere, hvis det lykkes dig at finde en funktionær derude. Det vil være en stor overraskelse.

Peter Jensen hvor er du klog og vidende ! IRONI KAN FOREKOMME

Hva’så - er det tosserne fra nationen som PioPio nu har overtaget?
- tænk at man som politisk seriøst medie vil tillade den slags gylde fra internet-trolls, de ved ikke hvad de snakker om, og forsøger at dreje alle nyheder over på en racistisk dagorden.
I forhold til artiklen:
Fedt og interessant projekt fra metal! Og fedt at der prioriteres blandet byggeri! - i dette tilfælde må man tage hatten af for Metal, ser frem til også at høre hvad det ender med at koste konkret, om det kan være konkurrencedygtigt - bringer helt minder tilbage til håndværkerhjem og den klassiske fagbevægelsestanke om det hele liv :)

"tosserne"
"den slags gylde" nåååh du mener 'gylle'
"racistisk" kan du ikke lige dokumentere det
"fedt" hvad for noget fedt?

Jonathan, din kommentar er GYLLE!

Kære Jonathan
Jeg er glad for at høre, at du bor lykkeligt i Mjølnerparken og bare er så glad. Er andre mennesker virkelig tosser, hvis de ikke mener det samme som dig? Er det virkelig så tosset, at være skeptisk og kritisk over for uhæmmet masseindvandring fra alverdens særdeles fjerne kulturer? Kør forbi Danske Funktionærers Boligselskabs afdelinger og tæl antallet af funktionærer, du møder. Så vil du opdage hvordan den almennyttige boligbevægelse (også) er blevet totalt voldtaget og smadret af Projekt Mellemøsten i Danmark.

P.S. Hvis du oplever at danskere er skeptiske over for masseindvandring, så prøv at spørge tyrkerne og libaneserne, hvad de mener om syriske flygtninge. Eller afghanerne om, hvad de mente om danske soldater. Løsningen er, at vi ikke skal indføre demokrati hos dem, og at de ikke skal indføre sharia her.

Jeg havde håbet at vi på piopio kunne slippe for det hysteriske fremmedhad. Vi har stram udlændingepolitik, hvad jeg er helt enig i, så længe love og regler og konventioner overholdes. Og jeg synes Pio pil trænger til en moderator, som ikke driver censur, men dog regulere de værste indlæg, som intet har med emnet at høre. Og nej PJ eller hvad du dækker dig under, at folk skal behandles ordentligt i dette land som har en retsstat, kan vel ikke være en overraskelse

Helle, "det hysteriske fremmedhad". Hvor ser du det HYSTERISKE?

Når der nu ikke er en moderator, kunne du så ikke lægge bånd på dig selv.
Jeg tænker på:
https://piopio.dk/s-stoejberg-ikke-vaerdig #18052
"At hun forsat ikke har beklaget overfor de mennesker hvis liv hun ødelagde med sin stædige holdning, kan så undre".

"hvis liv hun ødelagde" gjorde hun virkelig det, ødelagde deres liv???

Er det ikke snarere Bashar al-Assad der er skurken i denne fortælling?

Kære Helle
Jeg er glad for at høre, at du bor lykkeligt i Mjølnerparken. Er det virkelig fremmedhad at være skeptisk over for åbenlys befolkningsudskiftning? Ville tyrkerne finde sig i, hvis Tyrkiets befolkning blev udskiftet med 15 procent danskere på 40 år? Hvad hvis tyrkerne skulle forære dem boliger og forsørge os passivt? Hvad hvis danskerne røvede og voldtog tyrkerne på gaden? Hvad hvis grupper af danske hang ud på Istanbuls Metrobusstationer og var utryghedsskabende? Hvad hvis tyrkiske skoler, sygehuse og supermarkeder skulle have svinekød, fordi vi nægtede at spise deres "urene" kebab?

Ville tyrkerne i Tyrkiet nogensinde acceptere det?

Hvad med en moderator som udelukker en skriver fx. "At hun forsat ikke har beklaget overfor de mennesker hvis liv hun ødelagde med sin stædige holdning, kan så undre" og som ikke kan dokumentere det.

Tjaaa Helle, så bliver du udelukket.

......og byggeriet skal være boliger med en husleje som lejer kan betale. Der bliver aldrig talt om PRISEN.
Sandheden er at de fleste boliger har en tårnhøj husleje som "den lille mand" omtrent ikke kan betale.

Sikken masse ballade dette initiativ fra Metal medfører….
Hvis vi blot hæver blikket og tænker os om, vil vi kunne se problemet ikke er indvandring, kommunal anvisning eller at boligerne er så billige også fattigrøve kan bo der.
Problemet er, at der er alt for få almene boliger i København. Det kan bedst løses ved ikke at vælge højrefløjen til at styre kommunen, eller landet for den sags skyld.
Og til alle jer med kritiske kommentarer: Husk vi alle er mennesker med behov for en bolig, mad på bordet, sociale kontakter m.m.
God jul til jer alle.