Mette Bocks ultimatum gælder kun rød blok

DF blokerer for salg af TV2 – som ellers var del af kulturministerens ultimatum til rød blok – ”Fuldstændig surrealistisk,” siger S-medieordfører
Netop som kulturminister Mette Bock (LA) troede hun uden problemer kunne lande et smalt medieforlig med Dansk Folkeparti, er hun løbet ind i nye heftige problemer. Denne gang med støttepartiet DF.

For nu afviser Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, pludselig regeringens ønske om at sælge 40 procent af TV 2.

”Vi synes, TV 2 skal blive på statens hænder og levere de super gode tilbud til danskerne, som, vi mener, at TV 2 leverer,” siger Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Tilmed er DF end ikke indstillet på et kompromis, hvor der sælges en mindre andel, end de 40 procent regeringen ønsker.

”Regeringen har ikke leveret et overbevisende svar på, om der er en klar fordel ved at gå i gang med et TV 2 salg nu. Hverken helt eller delvist,” siger DF-formanden til avisen.

Nu kan vi så bare konstatere, at DF altså heller ikke kan acceptere et af kulturministerens tre krav

”Det her er fuldstændig surrealistisk. Nu står vi altså i den helt usædvanlige situation, at DF siger nej til et af tre ultimative krav, som S og SF forleden fik at vide, at vi ”fuldt og helt” skulle acceptere – ellers måtte vi forlade forhandlingerne. Nu kan vi så bare konstatere, at DF altså heller ikke kan acceptere et af kulturministerens tre krav. Men DF får alligevel lov til at fortsætte med at forhandle med regeringen. Det er meget-meget mærkværdige forhandlingsmetoder, vi her er vidne til her,” siger S-medieordfører Mogens Jensen til Netavisen Pio.
S: Aflys salget af TV 2

”Det er meget, meget tilfredsstillende, at Dansk Folkeparti nu også konkluderer, at de ikke vil være med til et salg af TV 2 – hverken helt eller delvist. Dermed et der et meget stort flertal i Folketinget mod salg af TV 2. Derfor forventer jeg også, at kulturministeren aflyser salget af TV 2,” understreger Mogens Jensen.

DF’s Kristian Thulesen Dahl peger på – som endnu et argument for ikke at sælge TV 2 - de verserende retssager, der risikerer at ende med, at TV 2 skal betale milliarder i erstatning på grund af ulovlig statsstøtte. Og det gør, ifølge DF, det ganske vanskeligt for staten at opnå den rette pris for TV 2.

DF har tidligere meldt ud, at man anser det for meget vigtigt, at Socialdemokratiet er med i et kommende medieforlig. Af samme grund spekuleres der på Christiansborg nu i, om DF’s overrumplende nej til salg af TV 2 også skal ses som et forsøg på at bane vejen for, at Socialdemokratiet – og SF – kan genindtræde i medieforhandlingerne.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce