Mette F. i hårdt opgør: “Det fortjener vores soldater ikke”

V-formand Jakob Ellemann: Der er “noget helt-helt galt" i det danske forsvar: “Det er jeg slet-slet ikke enig i,” skyder statsminister tilbage.
Foto: Pressefotos
Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen
Folketingets spørgetime bød tirsdag på et hårdt opgør mellem statsminister Mette Frederiksen (S) og Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Jakob Ellemann-Jensen mente, at der er noget “helt-helt galt” med det danske forsvar:

Og det piner mig

“Siden regeringsskiftet har der været et væld af dårlige sager. Og det piner mig. Der har været den kaotiske tilbagetrækning fra Afghanistan. Der har været hele FE-sagen. Der har været den manglende brigade. Der har været en pirat-mission, som manglede de lokale aftaler. Der har senest været tilbagetrækningen af danske soldater fra Mali, nærmest umiddelbart efter, at de var ankommet,” remsede Ellemann op og konkluderede:

“Der er noget helt, helt galt i det her. Og det fortjener vores forsvar ikke. Det her er mænd og kvinder, som står op hver eneste dag og går på arbejde og risikerer deres liv for vores land. For vores frihed,” lød det fra Ellemann.

“Slet ikke den rigtige tilgang”

Den svada var Mette Frederiksen mildt sagt ikke enig i:

Så er det slet ikke den rigtige tilgang. Slet ikke

“Når man står og siger, “at der er noget helt-helt galt i dansk forsvar “: Det er jeg slet-slet ikke enig i. Og det fortjener vores soldater ikke. Og det fortjener vores udsendte ikke. Og det fortjener dansk forsvar ikke. Og i en situation, hvor vi står over for den alvorligste situation i dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik siden ophøret af den kolde krig. Så er det slet ikke den rigtige tilgang. Slet ikke.”

Men der var mere af samme skuffe fra Ellemann:

Dem, hvis arbejdsplads beskrives som en “styrelse”

“Jeg synes vores forsvar fortjener at blive omtalt med respekt. Jeg tror vores forsvar forventer, at blive behandlet med respekt. Det her er mænd og kvinder, der risikerer deres liv, hver dag de går på arbejde. Dem, hvis arbejdsplads beskrives som en “styrelse”. Dem, som behandles så nedsættende og så stedmoderligt af regeringen, at man nu omsider har truffet konsekvensen og skiftet ud på forsvarsministerposten.”

Opfordrer til sammenhold i stedet for polemik

Statsministeren mente, at det bestemt ikke - henset til, at Danmark står over for den mest alvorlige udenrigs- og sikkerhedspolitiske situation siden afslutningen af den kolde krig - var den slags polemik, der nu er brug for:

“Ja, det danske forsvar fortjener respekt, og ja, hvert enkelt individ i forsvaret fortjener respekt, og det gør forsvaret under et. Og derfor i al respekt - jeg skal ikke bestemme hvad man debatterer i folketingssalen - men i den situation, vi står i i dag, der er det simpelthen ikke tiden til at have den form for politiske debatter,” lød svaret fra statsministeren, der føjede til, at det nu er tid til sammenhold:

“Det er (tid) at bakke op om dansk forsvar. Bakke op om de beslutninger, der skal  træffes.”

Og:

Og så er det sammenhold og enighed. Ikke al mulig andet

“Det, der er behov for i vesten i dag, det er seriøsitet, det er grundighed, det er ordentlighed, det er respekt for de mennesker, som udfører nogle af de sværeste opgaver. Og så er det sammenhold og enighed. Ikke al mulig andet.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvorfor har vi et såkaldt "dansk forsvar" i Irak, Afghanistan, Libyen, Mali og Somalia, når vi ikke engang gider bevogte vores egen grænse? Når tusindvis af uintegrerbare migranter fra mellemøsten og Afrika bare kan vade ind på vores motorveje til boliganvisning, boligstøtte og evig passiv forsørgelse, og i bedste fald efterfølgende får en "advarsel om udvisning" ved grov kriminalitet som voldtægt og drab begået imod os indfødte danskere? Skal Danmark virkelig bare være en føderal kommune i et storglobalt massemultietnisk EU fremover?

Suk, svarene vil blive for lange her, men jeg tror desværre heller ikke, at de vil gøre dig klogere. ;-)

Konge kommentar.

Lone, med den begavelse du besidder bør du kunne formulere dig kort og præcist, ikke?

Det er din skyld at navnet Kurt får så dårligt et omdømme, det er næste lige så slemt som at hedde Karen.
Find dog tilbage til plejehjemmet i stedet for det fis du sidder og prædiker her inde, vi gider alligevel ikke høre på dig og det er blevet tid til din lur.

Kh. Kurt Prutfis Røvlort Jensen

Kan det blive mere barnligt?

Hvad skal jeg på et plejehjem?

Gad vide hvad du er for en troll

ER der en voksen S'er tilstede?

Hold nu op med at trække gamle sager op af hatten. Der er så seriøse emner over alt mennesker der lider, sulter og børn der arbejder oh er bange.
Kære Peter Hansen tilhænger den borgelige opposition, kom nu konstruktivt ind og afhjælp problemerne.

Dine daglige indlæg bliver da mere og mere fladpandede og postulerende. Kan Nye Borgerliges "trolle" ikke skiftes til at kommentere? Så kunne jeres fascistiske ideer måske også pakkes pænere ind!

"trolle" ???

"fascistiske ideer" ???

Får du et ekstra plus i partibogen for sådan en kommentar ???

Tak Peter

Din dumhed er det, der giver næring til mit parti.

Din Pernille

Fed kommentar Pernille. Så kort og præcist kan det siges.

Peter Jensen
Det tænker jeg er et spørgsmål du skal rette til dine venner i blåblok. da det jo ligesom var dem som sad på magten og lod det ske.

Peter Jensen
Det tænker jeg er et spørgsmål du skal rette til dine venner i blåblok. da det jo ligesom var dem som sad på magten og lod det ske.

Ole Kloster Simonsen. Det danske forsvar, det kunne jo være 2 tidligere forsvarsministre. Det havde Trine nok set og så skulle sure Jacob lige have luft. Havde man ikke en ilt flaske derinde.
Ole Kloster Simonsen

Trine Bramsen holdt en flot afskedstale i forsvarsministeriet og fik så flotte skudsmål med på vejen ud, ord der slet ikke svarer til det, man hører og læser fra opposition og blå presse fremturen med. Dernæst Ellemann i debat med statsministeren i dag, vor herre til hest, hvem tror den mand, han er. Og bagefter udenfor i snak med pressen, hvorfor skal Hjort have særbehandling, man skulle tro han var Gud. Ellemann var helt oppe på højeste navle. det er anklageren, der anklager, og ikke landets statsminister, hun orienteres bare. Man kan tydelig høre der er valg trommer i gang, og Ellemann vil gerne have valg nu, hvad han så vil bruge det til, statsminister bliver han aldrig.

Jeg synes at statsministeren, i den situation som Danmark stå i,
har svaret som en statsminister skal gøre, derimod synes jeg ikke
at hverken Ellemann eller Pape stillede spørgsmål som svarer til,
at de ønsker at være leder af dette land, man kan ikke tillade
sig, at stille spørgsmål ved anklage myndighederne, og så bagefter
stiller sig overfor journalisterne og svarer på deres, med jeg
ved ingenting, når statsministeren har fortalt, at Jacob Ellemann
er blevet briefet af myndighederne, og at det ikke passer sig,
at bringe sådanne sager ind i folketinget, når ingen må udtale sig.
Det er dumhed af værste skuffe, han ville forsøge at bringe
statsministeren på glatis. Det lykkedes ikke.

Jacob Ellemann Jensen bruger alle kneb for at komme helt frem i rampelyset, men her må jeg nok sige at hans teorier er milevidt udenfor rækkevidde af hvad der er gængs og indenfor normal tankegang.

Da Ellemann kun omgiver sig med dumme mennesker ,skal resultatet blive sådan.

"kun omgiver sig med dumme mennesker" det er da noget af en påstand.

Problemet er at Jacob Ellemann har ret, uanset hvad man så måtte synes om ham, hans parti og resten af blå blok.

Der er det galt at Forsvaret ikke er anvendeligt til ret meget. Og hvis Mette Frederiksen benægter det, har vi et af følgende ret store problemer:

Enten ved landets statsminister mindre end meget lidt om forsvarets tilstand anno 2022 eller også lyver hun.

Ingen af delene er opmuntrende, men begge vil relativt hurtigt kunne afdækkes. Det var i min optik rigtigt dumt sagt af Mette Frederiksen, for hun udtaler sig om noget som ikke kan skjules eller gøres til genstand for debat. De kolde fakta taler deres tydelige sprog hvis man gider at undersøge det.

Tænk, i spørgetimen i dag i Folketinget, nævnte statsministeren, at der traditionen tro, havde tilgået oppositionens leder Jakob Ellemann orientering om FE sagen. Er han oppositionens leder?
Den tænksomme

Jacob Ellemann Jensen er indtil næste folketingsvalg leder af det største borgelige parti, så derfor "måske" også leder af oppositionen.

Heja Mette, heja Mette :-)

Elleman, nu hvor vi er i gang. Hvorfor så ikke noget helt-helt-helt galt med forsvar? Synes du ikke det danske forsvar er dygtige nok, eller ødsler de med pengene, er de ikke gode nok til at bruge deres krudt og kugler effektive nok? Eller hvad er der galt?

Det danske forsvar har de seneste år fået tilført op mod 2 milliarder kr. ekstra årligt. Der er blevet massivt indkøbt nyt materiel lige fra nye pistoler til jetjagere. Flere og flere kvinder melder sig under fanen for at aftjene en værnepligt. Forsvaret er i gang verden rundt for at forsvare Danmarks interesser.

Så hvad er problemet Elleman?

Jeppe, jeg tror ikke du skal forvente at Elleman svarer når du stiller spørgsmål på Pio.
Skriv til ham her: jakob.ellemann-jensen@ft.dk (kan findes her https://www.ft.dk/medlemmer/mf/j/jakob-ellemann-jensen).
og delagtiggør os andre i hvad du spørger om, og hvad du får af svar.

Sikken en gang øregas og vrøvl fra Ellemann. Selvfølgelig står de ansatte i forsvaret op hver morgen og går på arbejde. Det er der i 100.000 vis af danskere der også gør. At de ansatte i forsvaret hver dag sætter livet på spil for Danmark ? Tja. det er der vel ca. 1000 der måske gør i større eller mindre grad. MEN det er der også andre tusinder der gør på en normal arbejdsplads, sygehuse fx. Og INGEN tvinger dem. Alle har meldt sig frivilligt og får løn for det. Så stop dog den gang flæbende og medlidende politiske øregas.

Bare SÅ sandt!!

Bare SÅ sandt!!

Bare SÅ sandt!!

Bare SÅ sandt!!

OBERST HAKKEL typerne har har "trofaste" fans i venstre og vel nok mest deres formand. kan det virkelig passe at vi skal have militærstyre???

Ellemann tror vist, at han gør sig til statsministerkandidat, ved at udslynge dumheder i en uendelighed.

Desværre kammerat.

Så dumme er den danske befolkning altså ikke.!

Ellemann er ude i en skadelig debat for vores land. Når vi spejder mod øst, er der en alvor, som vi skal forholde os til med dybeste alvor, og ikke stå og spille smart- hvilket Ellemann for øvrigt ikke har format til.

“Ja, det danske forsvar fortjener respekt, og ja, hvert enkelt individ i forsvaret fortjener respekt, og det gør forsvaret under et. Og derfor i al respekt - jeg skal ikke bestemme hvad man debatterer i folketingssalen - men i den situation, vi står i i dag, der er det simpelthen ikke tiden til at have den form for politiske debatter,” lød svaret fra statsministeren, der føjede til, at det nu er tid til sammenhold”.

Statsministerens ord tirsdag den 8. februar 2022.

Tænk hvis ordet forsvar blev udskiftet med:

a) sundhedsvæsen
b) folkeskolen
c) ældrepleje
d) landbrug

You name it!

Coronaen og klimaet har vist svagheden i de vesteuropæiske demokratier!

Vi har solgt ud af arvesølvet!

Østeuropæiske hierarkiske samfund står forende og stærke.

Mette Frederiksen forsøger på bedste vis at udfordre dem!

Men folketingsvalg hvert fjerde år og en presse der fører konstant valgkamp synes at være den største udfordring.

I krisetider holdes kortene tæt på hånden!

Det forstår det frie ord og oppositionen først når krigserklæringerne allerede er for sent!

Kunne man forestille sig at PIO brugte et billede af JEJ hvor han smiler?
Billedet er nok ikke valgt uden en vis bagtanke.

Kunne man forestille sig at Kurt Jensen viste et billede af sig selv hvor han ikke lignede Peter Jensen? eller er det samme person?

Bent, din kommentar understreger til fulde at billedet er valgt for at misbillige JEJ.
Hvad med et billede af dig selv?

Det var den etbenede der gerne ville have et billede af dig fordi du så tit nævner ham i dine kommentarer.

De billeder hvor Ellemann smiler er så gamle, at de ikke længere er aktuelle. Og han har i øvrigt heller INTET at smile af.

"Og det piner mig. Der har været den kaotiske tilbagetrækning fra Afghanistan"

Mener Elleman virkelig de danske soldater skulle være blevet i Afghanistan efter USA trak sig ud??? Mener han virkelig det er det de danske soldater fortjener??? At dansk soldater blev sendt til Afghanistan er ene og alene Venstres fortjeneste. Det har Elleman vist helt glemt.

Jeppe Lindholm Hvis Jacob Ellemann har udtalt det som du beskriver,
så er han da helt til hat og briller, ca. 3 måneder før Jeppe Kofod,
lod den Danske ambassade rømme (evakuere) rejste den sidste soldat
hjem fra krigen i Afghanistan (kamptropper), så det har han heller
ikke ret i. det kaotiske forløb var evakueringen af danske statsborgere,
og de Afghanere, som havde ydet hjælp til de Danske styrker, og tak for det.
Man forventede at der skulle evakueres ca. 250 personer, der blev
fragtet over 1000 personer ud af Kabul, i forsvarets Herkules fly,
med stor hjælp fra udenrigsministeriet og de Danske Jægersoldater.
De Danske Jægersoldater var ikke i Afghanistan, af militære årsager,
men som special udsendte som hjælp til den forestående evakuering,
som ingen vidste, hvor når det ville blive aktuelt.

Hvis Jacob Ellemann Jensen skulle blive statsminister, Gud forbyde det, hiver han sablen op af lommen, erklærer Rusland krig og galoppere mod øst - Så ser vi ham aldrig mere ;-)

"hiver han sablen op af lommen, erklærer Rusland krig" Ved du noget vi andre ikke ved?

Det her med krig er jo også en sjov en. Ikke. Det som krig skal beskytte er de riges formuer. Og dem, som intet ejer af betydning skal udkæmpe den med deres liv og lemmer som indsats. Alt i mens de rige bliver endnu rigere på krigens omkostninger.

Det er da virkelig tåbeligt en befolkning vil finde sig i det. Men ingen gider jo rejse røven op af sofaen og protestere før det er for sent.

I et land som USA er der masser af "frivillige" til det amerikanske militær - Fattige "frivillige", som grundet deres urimelige livssituation ikke har noget valg. Når det amerikanske rekrutteringsbureau skal opstøve nye "frivillige" ved de lige præcis, hvor de skal henvende sig for at skaffe resultater. Foran Walmart i de mindre bemidledes boligområder, hvor de unge uden fremtidsudsigter hænger ud.

Jeppe, du har virkelig ondt i r.... over folk der har penge.
Misundelse er en grim ting.
Hvor går grænsen for hvor du du får ondt?

Tror jeg kender svaret: når nogen har mere end dig, ikke?

Problemet er at Jacob Ellemann har ret, uanset hvad man så måtte synes om ham, hans parti og resten af blå blok.

Der er det galt at Forsvaret ikke er anvendeligt til ret meget. Og hvis Mette Frederiksen benægter det, har vi et af følgende ret store problemer:

Enten ved landets statsminister mindre end meget lidt om forsvarets tilstand anno 2022 eller også lyver hun.

Ingen af delene er opmuntrende, men begge vil relativt hurtigt kunne afdækkes. Det var i min optik rigtigt dumt sagt af Mette Frederiksen, for hun udtaler sig om noget som ikke kan skjules eller gøres til genstand for debat. Det handler ikke om meninger, men om de kolde fakta som taler deres tydelige sprog hvis man gider at undersøge det. Forsvarets kapaciteter er stort set ikke eksisterende når det gælder evnen til at forsvare landets grænser eller hjælpe vores allierede i NATO.

Hvis klodens "soldater" nedlagde våben,og nægtende enhver form for militærtjeneste var verdens krigsmuligheder lagt ned. Ordet NEJ er det eneste der behøves.

Annonce