Mette F.: Intet forbud mod at tage i sommerhus

Påsken reddet for mange - statsministeren understreger nu, at at regeringen ikke forbyder danskerne at tage i sommerhus
Foto: regeringen.dk
Statsminister Mette Frederiksen (S) understreger nu, at regeringen ikke har forbudt danskerne at tage i sommerhus i påsken.

Sommerhusudlejere og mange borgere har været i tvivl efter at Mette Frederiksen på et pressemøde mandag, hvor regeringen forlængede den delvise nedlukning af Danmark til og med den 13. april, opfordrede danskerne til ikke at tage i sommerhus i påsken.

Men nu understreger Mette Frederiksen i et Facebook-opslag, at regeringen "ikke har forbudt folk at køre i sommerhus":

Derfor har vi ikke forbudt folk at køre i sommerhus

"Da vi i går forlængede nedlukningen af Danmark til 2. påskedag, kom det måske lidt til at lyde som om, at man slet ikke må tage i sommerhus. Har i hvert fald fået en del spørgsmål til det efterfølgende. Jeg forstår godt, at folk gerne vil ud, hvor der er mere natur. Og jeg ved, det er hårdt at være hjemme - at skulle arbejde samtidig med, man passer børn. Situationen stiller store krav til os alle. Derfor har vi ikke forbudt folk at køre i sommerhus," skriver statsministeren i Facebook-opslaget.

Mette Frederiksen understreger dog samtidig, at smitten er skævt fordelt i Danmark - en henvisning til at den forholdsvis største del af de corona-smittede bor i hovedstadsområdet:

"Men vi opfordrer kraftigt til, at man holder afstand og tager sine forholdsregler. Lige nu er smitten skævt fordelt i Danmark. Alt, det vi gør, handler om at holde afstand og minimere aktivitet," uddyber statsministeren i sit facebook-opslag.


 

"Det kom måske lidt til at lyde som om..."

Under pressemødet mandag meldte regeringen ud, at den ikke ville udelukke, at der kunne komme et regionalt rejseforbud i påsken for at mindske smitten mellem landsdelene.

Mette Frederiksen sagde:

"Lad være med at rejse i påsken. Heller ikke rundt internt i Danmark. Vi skal blive hjemme i påsken."

Men nu uddyber Mette Frederiksen, at det måske kom til at "lyde som om, at man slet ikke må tage i sommerhus". Og hun understreger samtidig, at regeringen altså "ikke har forbudt folk at køre i sommerhus".

Hun beder danskerne sende et gækkebrev til familien i stedet for at holde den traditionelle påskefrokost:

Drop den store påskefrokost med hele familien

"Drop den store påskefrokost med hele familien. Udsæt besøgene hos venner og familie, selvom man ikke har set dem i lang tid. Og udgå at rejse for meget rundt til nye steder," skriver Mette Frederiksen på Facebook.

Mette Frederiksen fastholder samtidig, at vi i fælleskab må undgå, at påsken i år udvikler sig til travle rejsedage:

"Vi ved, at påskedagene normalt er nogle travle rejsedage, og det skal vi undgå, at de bliver i år. Ellers risikerer vi, at alle vores bestræbelser på at holde smitten nede ikke lykkes."

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Den oplysning vil komme til at rykke gevaldigt negativt på TALLENE for smittede i JYLLAND EFTER påske.Man vil se en ekstra stigning i syge og indlagte i region Sydjylland og Nordjylland.Når hele det vestlige DANMARK bliver invaderet af borgere, der valfarter til Vestjyllands sommerhuse.Et panikramt folk, der nu må undvære at kunne sætte sig i fly sydpå.De vestjyske ØER FANØ,RØMØ og MANDØ vil blive tilrejst, med danskere der tilsyneladene virker raske. Men,som i virkeligheden er usynligt SYGE. For midt i påskeferie tumulten GLEMMER
folket jo aldeles at VI ALLE kan være raske smittebærere.Når de sidder ved påskebryggen. Det er meget tåbeligt at regeringen tillader en åben "dør" for smittede sjællændere, så en strøm syge kan tilgå egne i landet der er knap så hårdt CORONARAMT, som den østlige side. TROR NOGEN VIRKELIG PÅ AT VERDEN KAN OVERVINDE COVID 19 UDEN RESTRIKTIONER,og uden det KOSTER AFSAVN ? Det vil være grænseløst naivt at tro.

HVAD har regeringen og myndighederne tænkt sig at gøre ved COVID 19 DRÆBEREN, når den inden længe hamrer hele sygehusvæsnet og sundhedssystemet i bund ? Når sygdomstallene stiger og stiger sammen med dødstallene ? Når der hverken er læger eller plejepersonale nok, til at tage sig af de mange borgere der så bare bliver KVALT. Når vi ser et NYT ITALIEN rejse sig HERHJEMME. Med bunker af døde der må køres bort i militærets vogne. HVEM SKAL til den tid DA "BEHANDLES" og HVEM SKAL IKKE ? Hvor mange ekstraordinære "pressemeddelser" vil folket da komme til at se ? Et panel med undskyldning på undskyldning.... "de gjorde det bedste". Der står altid kun ord tilbage,selv når tusinde familier vil have MISTET dem de elsker.

Annonce