Mette F.: "Sexchikane er magtmisbrug"

Statsministeren opfordrer til, at der skabes arbejdspladser og organisationer, hvor der er ligeværdige relationer mellem mennesker
Foto: Statsministeriet
Statsminister Mette Frederiksen (S)
Statsminister Mette Frederiksen går nu også ind i sexchikane-debatten.

Det sker med et opslag på det sociale medie, Instagram. Opslaget bærer overskriften: "Jeg bakker op!"

"Sexchikane er forkert. Udtryk for en kultur mange af os ønsker endeligt at forkaste. Uforeneligt med det samfund, vi ønsker at være," skriver Mette Frederiksen.

Sexchikane er forkert. Udtryk for en kultur mange af os ønsker endeligt at forkaste

"Jeg bakker op"

Hun bakker op "om alle de kvinder, der nu siger fra", og de mænd der giver deres støtte:

"Jeg bakker op om jer, der står frem og fortæller om egne oplevelser. Jer, der har haft de samme oplevelser, og som ikke ønsker at fortælle om dem. Sofie der går op på den store scene. Jer, der skriver under. Jer, der nikker i det stille. Jeg bakker op."

Mette Frederiksen understreger, at "sexchikane er magtmisbrug":

Fordi det reproducerer gamle magtstrukturer, og fordi det grundlæggende bare er forkert

"Fordi det reproducerer gamle magtstrukturer, og fordi det grundlæggende bare er forkert – uanset om det er i mediebranchen eller på en hvilken som helst anden arbejdsplads."

Ligeværdige relationer på arbejdspladserne

Statsministeren opfordrer til, at der skabes arbejdspladser og organisationer, "hvor der er ligeværdige relationer mellem mennesker".

Mette Frederiksen understreger, at opgøret starter og slutter "med en kulturændring hos den person, der ikke selv kan finde ud af grænsen":

"Herefter kommer ledelsesansvaret. Og til sidst må den kvinde eller mand, der oplever overgrebet sige fra. Men det må være i den rækkefølge," skriver statsministeren i opslaget på Instagram.

View this post on Instagram

Jeg bakker op! Det er vel egentlig ret enkelt. Sexchikane er forkert. Udtryk for en kultur mange af os ønsker endeligt at forkaste. Uforeneligt med det samfund, vi ønsker at være. Jeg bakker op om alle de kvinder, der nu siger fra. De mænd, der giver deres støtte. Jeg bakker op om jer, der står frem og fortæller om egne oplevelser. Jer, der har haft de samme oplevelser, og som ikke ønsker at fortælle om dem. Sofie der går op på den store scene. Jer, der skriver under. Jer, der nikker i det stille. Jeg bakker op. Det gør jeg, fordi sexchikane er magtmisbrug. Fordi det reproducerer gamle magtstrukturer, og fordi det grundlæggende bare er forkert – uanset om det er i mediebranchen eller på en hvilken som helst anden arbejdsplads. Så derfor; skab arbejdspladser og organisationer, hvor der er ligeværdige relationer mellem mennesker. Og tag et opgør med alt det modsatte. Når alt kommer til alt, starter og slutter det med en kulturændring hos den person, der ikke selv kan finde ud af grænsen. Herefter kommer ledelsesansvaret. Og til sidst må den kvinde eller mand, der oplever overgrebet sige fra. Men det må være i den rækkefølge. God mandag og pas godt på hinanden.

A post shared by Mette Frederiksen (@mette) on

 

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Meeeen Jeppe Kofod er en helt;-)
Mette Frederiksen der snart ikke et område hvor du har skyggen af troværdighed tilbage!

Annonce