Mette F. til folkemøde, mens LA-leder venter med åbne arme på Løkke

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Fredag fortsatte folkemødet på Bornholm, hvor Mette Frederiksen kom på besøg og benyttede lejligheden til at komme med et vigtigt budskab.

Et budskab havde Liberal Alliances nye politiske leder Alex Vanoslagh også, mens uroen i partiet fortsætter.

Her er vores nyhedsoverblik.

 

Ny LA-leder venter med åbne arme på Løkke

Den nyslåede politiske leder for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh vil have Venstre til at vise deres liberale ansigt. Det skriver Altinget.

Alex Vanopslagh, holdt fredag sin første tale som partileder, da han talte fra Folkemødets hovedscene i Allinge.

Der er brug for samlet i blå blok, at vi kigger indad og lærer af vores fejl

Og taletiden brugte han blandt andet på en klar opfordring til resten af blå blok:

”Der er brug for samlet i blå blok, at vi kigger indad og lærer af vores fejl,” sagde Alex Vanopslagh og fortsatte:

”For det har været en mærkelig fejl, at det de sidste fire år er lykkedes for andre at spille de blå partier ud mod hinanden. Vi har brugt mere tid på at være efter hinanden og bekrige hinanden i stedet for at være efter dem, som ikke vil os det godt,” lød det.

 

Tidligere direktør i OW Bunker får fem års fængsel

Den tidligere direktør i OW Bunker-datterselskabet Dynamic Oil Trading, Lars Møller, er ved Vestre Landsret blev idømt fem års ubetinget fængsel. Det skriver TV 2.

Dermed har landsretten i Viborg valgt at skærpe byrettens dom fra halvandet til fem års fængsel. Retten har fundet tiltalte skyldig i mandatsvig af særlig grov beskaffenhed efter straffelovens paragraf 280.

 

Kommune dropper fredag

Arbejdsdagene bliver længere. Til gengæld får de ansatte en ekstra fridag. Det skriver Politiken.

De administrative medarbejdere på rådhuset i Odsherred Kommune på Vestsjælland skal fra september kun arbejde fire dage om ugen.

Medarbejderne skal stadig arbejde 37 timer om ugen - herunder kan to timer bruges på såkaldt kompetenceudvikling.

Det er et spørgsmål om mere fleksibel arbejdstid

De nye arbejdstider skal gøre det lettere for de ansatte at strukturere deres tid, fortæller kommunaldirektør Claus Steen Madsen.

”Det er et spørgsmål om mere fleksibel arbejdstid. De ansatte vil have mulighed for at arbejde hjemme, men det skal også give en øget tilgængelighed for borgerne.”

 

Boris Johnson vil hurtigt ud af EU, men Skotland truer med brud

Risikoen for at skulle forlade EU uden en aftale har fået mange i Storbritannien til at slå alarm. Ikke mindst i Skotland, hvor hele 62 procent af befolkningen i sin tid stemte for at blive i EU. Det skriver TV 2.

I denne uge var den skotske førsteminister Nicola Sturgeon derfor i Bruxelles med budskabet om, at den skotske regering ønsker en folkeafstemning om uafhængighed fra Storbritannien, så landet kan fortsætte med at være medlem af EU.

En afstemning om uafhængighed kræver dog en godkendelse fra den britiske regering, hvilket langt fra er givet, da det kun er fem år siden, en lignende afstemning fandt sted. Her vandt nej-siden med 55.3% af stemmerne.

 

Mette Frederiksen vil lukke mørkt kapitel: Godhavnsdrengene får undskyldning

I sin tale på Folkemødet på Bornholm afslørede Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, hvad der vil være hendes første gerning, hvis det lykkedes hende at blive statsminister:

Drengene fra børnehjemmet Godhavn får en officiel undskyldning fra den danske stat.

”Det er et af de mørkeste kapitler i vores historie. Men vi kan stadig nå at give dem oprejsning,” sagde Mette Frederiksen.

Det er et af de mørkeste kapitler i vores historie. Men vi kan stadig nå at give dem oprejsning

I mange år har de såkaldte Godhavnsdrenge efterlyst en undskyldning fra den danske stat, fordi de i 1960’erne blev udsat for overgreb af både fysisk, psykisk og seksuel karakter samt for medicinske forsøg begået af de ansatte.

Læs historien på Netavisen Pio.

 

Joachim B. Olsen: “Jeg har reelt stået og løjet vores vælgere op i ansigtet”

Nedsmeltningen i Liberal Alliance ved folketingsvalget har fået flere af partiets profiler til at se kritisk på ledelsen i partiet. Det kan du læse om på Netavisen Pio.

Nu fortæller en af partiets mest markante profiler, Joachim B. Olsen, i et interview med Weekendavisen, om hvordan den daværende partiformand Anders Samuelsen (LA) og gruppeformand Simon Emil Ammitzbøll (LA) kørte et parallelt forhandlingsforløb om at indtræde i regeringen i efteråret 2016, helt uden folketingsgruppens viden.

Jeg troede 100 procent på, at vi ville vælte regeringen

Samtidig fortalte resten af folketingsgruppen vælgerne, at man var klar til at vælte Lars Løkke, hvis man ikke fik topskattelettelser.

“Jeg har stået i mit bagland og kigget folk ind i øjnene og sagt, at vi vælter Lars Løkke. For det var det, vi fik at vide. Og det bakkede jeg op om. Jeg har reelt stået og løjet vores vælgere op i ansigtet, men jeg vidste ikke, at jeg løj. Jeg troede 100 procent på, at vi ville vælte regeringen. Jeg stolede på, hvad der blev sagt, og fik endda at vide, at det var vigtigt at få skabt et billede af, at det ville ske,” lyder det fra Joachim B. Olsen, der ikke opnåede genvalg den 5. juni.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce