Mette Frederiksen bør udnævne en industriminister

Debat: En ny socialdemokratisk regering skal sørge for at industrien vokser i Danmark. Der er der brug for en industriminister

Annonce

I løbet af det kommende år skal der afholdes folketingsvalg i Danmark. Som forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom vil jeg knokle en vis legemsdel ud af bukserne for at sikre, at Mette Frederiksen placeres solidt i statsministeriet.

Forhåbentligt bliver det med en aktiv industripolitik under armen, som en nyudnævnt industriminister skal føre ud i livet. For vi har brug for et endnu stærkere fokus på at øge produktionen og beskæftigelsen i industrisektoren.

Siden finanskrisen, og den efterfølgende økonomiske krise, har industrien herhjemme klaret sig godt. Den har øget produktiviteten mere end vores nabolande og leveret det ene flotte vækstresultat efter det andet. I 2018 har der været en pæn fremgang i produktionen på langt over to procent, og nye arbejdspladser bliver skabt i virksomhederne.

Kronjuvelen i en ny erhvervspolitik
Det er altafgørende for vores land. Ikke kun fordi at industrien leverer den ene eksportmilliard efter den anden til finansieringen af vores velfærdssamfund, men også fordi at mange store industrivirksomheder er placeret i de yderområder, hvor det ellers er svært at tiltrække og fastholde arbejdspladser.

Her er de det første led i job-fødekæden, og bidrager dermed til at skabe balance og lige muligheder for mennesker i hele landet.

Industrien skal være kronjuvelen i en ny socialdemokratisk regerings erhvervspolitik. Derfor bør området udskilles fra de øvrige sektorer i Erhvervsministeriet, og tildeles sit helt eget ministerium med et ambitiøst politisk fundament at stå på.

I en tid hvor finanssektoren udstiller sin egen svaghed, og andre sektorer taber terræn, er der mere end nogensinde brug for, at en ny regering vælger side. I ord og handling skal den vise hvor fremtidens nye job skal skabes i den reelle økonomi, og bruge det som grundlag for at lave det partnerskab med industrien, som kan udvikle en mere bæredygtig økonomi.

Til gavn og glæde for alle danskere i hele landet. Lad os få en industriminister!

 

Frederik Vad Nielsen er forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

Indlægget er alene udtryk for skribentens egen holdning.

 

Forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)


Kommentarer fra Facebook