Annonce

Mette Frederiksen fremlægger 10 mål for en ny regering

Hvis Socialdemokratiet kan danne regering efter valget, skal Danmark trækkes i en ny retning, lyder det fra Mette Frederiksen.
I 10 punkter præsenterer Socialdemokratiet de mål, som en ny regering skal arbejde for, hvis Socialdemokratiet kan danne regering efter valget.

De 10 mål udstikker ifølge partiformand Mette Frederiksen retningen for det samfund, Socialdemokratiet ønsker:

 ”Danmark skal i en ny retning. En mere retfærdig retning. Vi vil sætte velfærden først. Skrue op for de grønne ambitioner og ned for uligheden og centraliseringen. Vi vil fortsætte det brede samarbejde om udlændingepolitikken. Og indføre en ny ret til tidlig folkepension for de mest nedslidte,” siger hun og fortsætter med at mane til besindighed, blandt dem som skulle tro, at forandringerne vil kunne mærkes henover natten:

”Forventningerne til os er store, og vi kommer ikke til at kunne indfri dem alle på én gang.

 ”Forventningerne til os er store, og vi kommer ikke til at kunne indfri dem alle på én gang. Til gengæld er vi overbeviste om, at vi kan gøre det bedre end i dag. At vi gradvist kan skabe fremskridt, der kommer alle til gavn. Som skridt for skridt udbygger vores velfærd og samfundsmodel.”

På et pressemøde uddybede Mette Frederiksen, at der ikke var tale om en fuldstændig liste, men altså en overordnet retning.

Mange ultimative krav

Mette Frederiksen er under valgkampen blevet mødt af en række mere eller mindre ultimative krav fra de partier, der efter onsdagens valg i givet fald skal udgøre hendes parlamentariske grundlag.

Blandt andet på udlændingeområdet skal der ske en kursændring, har det f.eks. lydt fra De Radikale og Enhedslisten. Også SF og Alternativet har krav til Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen advarer om, at de mange krav ikke alle kan blive til virkelighed, men at hun nu er klar til at forhandle.

”Der er rejst mange ultimative krav i denne valgkamp. Og der er så mange af de ultimative krav, der går imod hinanden, at det ikke hænger sammen,” siger hun ifølge Ekstra Bladet på pressemødet.

”Hvis vi får muligheden efter valget, så vil vi forhandle med partierne om at danne en ny S-ledet regering”.

Folketingsvalget er nu på onsdag, grundlovsdag.

””” De 10 punkter som Socialdemokratiet vil arbejde efter

1. Velfærd. Vi sætter velfærden først, så der bliver mere tid til omsorg for børn, ældre og syge.

2. Fremtid. Vi kæmper for, at Danmark bliver verdens bedste land at være barn i.

3. Bæredygtighed. Vi vil stille os i spidsen for et meget stærkere lederskab for vores klima, natur og miljø.

4. Pension. Vi vil indføre en ny ret til tidlig folkepension for de mest nedslidte.

5. Danmark. Vi vil tage et opgør med centraliseringen.

6. Opsving. Vi vil satse på uddannelse, så gode tider bliver bedre for alle.

7. Udlændinge. Vi står fast på en retfærdig og realistisk udlændingepolitik.

8. Trivsel. Vi ønsker et samfund, hvor flere trives, og hvor vi tager hånd om sårbarheden.

9. Udsyn. Vi vil et mere socialdemokratisk Europa, der løser borgernes problemer.

10. Solidaritet. Vi vil bekæmpe den stigende ulighed.

Kilde: Socialdemokratiet ”””

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Håber S og du selv får et kanon valg, der er brug for lederskab for alvor i DK, og for en ny kurs på flere områder. De ti retninger er de rigtige og jeg håber der bliver opbakning hos støttepartierne. Ultimative krav er ødelæggende for folkestyret, mens samarbejdets fine kunst er et must.

Masser af sund fornuft og gode visioner. Så er det bare at håbe, vælgerne handler klogt på onsdag.

OG HVAD SKAL DE KOMMENDE FOLKEPENSIONISTER HAVE UDBETALT I PENSION I FREMTIDEN ? OG DEM DER ALLEREDE ER FOLKEPENSIONISTER ? SAMT FØRTIDSPENSIONISTER ? I høj grad mangler landets borgere at vide det. Skal førtidspensionister og folkepensionisters pension stadigvæk beregnes udfra, om de er samboende med nogen ? HVORNÅR OPHÆVES DEN URERFÆRDIGE SYGE REGEL, HVOR PENSIONER AFHÆNGER AF OM FOLK ER SAMBOEDE ELLER IKKE ? I Valgkampen er der blevet snakket MEST om KLIMA,UDLÆNDINGE,BØRN og BØRNEFAMILIER.

Annonce