Mette Frederiksen om 2025-plan: Grundlæggende forkert prioritering

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen er åben for at forhandle med regeringen men kalder det en ”grundlæggende forkert prioritering” at skære i SU’en og hæve pensionsalderen for at få råd til blandt andet topskattelettelser.
Regeringen har i dag offentliggjort deres 2025-plan, der skal udstikke retningen for dansk økonomi i de kommende år. Der er umiddelbart lagt op til en aftale mellem de borgerlige partier, blandt andet fordi Liberal Alliance har krævet topskattelettelser, men Socialdemokratiet håber på, at det kan lade sig gøre at lave et bredt politisk forlig. Men det kræver, at der bliver ændret en del i regeringens forslag til forhandlingerne.

”Vi er dybt uenige i, at store lettelser af topskatten er svaret på Danmarks udfordringer”, skriver Mette Frederiksen på sin Facebook-profil tirsdag.

Regeringens forslag om blandt andet at hæve pensionsalderen og skære i SU’en for at få råd til blandt andet topskattelettelser bliver mødt med modstand fra Socialdemokratiet. ”Det er en grundlæggende forkert prioritering”, siger Mette Frederiksen til TV2.

”Ideen om, at folk, der er i 50’erne skal arbejde længere, det ved alle, ikke er noget, der er vokset i Socialdemokratiets have”, uddyber den socialdemokratiske formand.

”Regeringen vil lægge op til, hvad jeg vil betegne som et reelt opgør med den fri og lige adgang til uddannelse. Det er ikke retfærdigt, at dem der kommer fra hjem, hvor der måske ikke er stærke uddannelsestraditioner pludselig skal tage et lån for at få en universitetsuddannelse”, siger Mette Frederiksen.

”Det er mildest talt et underligt signal, at man skal ud og gældsætte sig i starten af livet”, siger hun.

Løkke hiver pløkkerne op
”Lars Løkke omtaler Danmark som et telt og siger, han vil stramme bardunerne, så det står skarpere og kan modstå regn. Jeg synes snarere, han hiver pløkkerne op”, skriver Mette Frederiksen på Facebook og uddyber.

”Der er et råderum i dansk økonomi, også uden de nedskæringer, som Venstre nu foreslår. Det råderum skal bruges på at forbedre vores velfærd og skabe flere arbejdspladser. På at styrke det, der har gjort Danmark stærkt”, skriver den socialdemokratiske formand og statsministerkandidat.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og debattør.


Kommentarer fra Facebook