Mette Frederiksen præsenterer ministerhold: ”Det er for jer, vi er her”

Det er en regering med et stærkt socialdemokratisk kompas, men også en regering for alle danskere, sagde Mette Frederiksen.
Foto: Sarah Scheer
Statsminister Mette Frederiksen (S) på Amalienborg Slotsborg.
”Det er med meget, meget stor glæde. Meget stor ære, at jeg kan præsentere alle jer danskere for Danmarks nye regering,” lød det fra den nyvalgte statsminister Mette Frederiksen (S), da hun præsenterede sit ministerhold på Amalienborg Slotsplads, foran en stor menneskemængde bestående af partifæller, familie, venner og tilfældige forbipasserende.

Om de 19 nye ministre, som udover Mette Frederiksen skal udgøre regeringen, sagde hun følgende:

”Jeg har valgt et ministerhold med stor omhu, og det jeg gerne vil sige til jer om holdet bag mig: Det er ikke alene en flok, der er dygtige, for det kræver det at være minister i Danmark.

Det er også et hold, som er arbejdsomme, flittige og som igennem de seneste år har bevist, at de både evner at stå tidligt op om morgenen, sent i seng og arbejde alle timerne indimellem.”

Det man skal huske, når man får den ære at danne regering, være statsminister eller minister, er at det er for jer, vi er her for. Vi skal tjene jer, og vi skal tjene vores land.”

Socialdemokratisk kompas skal styre

Mette Frederiksens regering er en socialdemokratisk et-partiregering, og sådan en har der ikke været i næsten 40 år, mindede hun om:

”Det betyder selvfølgelig også, at det der er vores vigtigste opgave - udover at passe godt på Danmark - det er at give vores bidrag til at løse klimakrisen, bevæge vores vidunderlige velfærdssamfund i en mere retfærdig retning, sikre at land og by kommer til at hænge bedre sammen, at det altid er de bredeste skuldre, der bærer de tungeste byrder, at fanden ikke skal have lov til at tage de sidste, så betyder det, at vi hver eneste dag vil lade vores socialdemokratiske kompas styre os,” sagde hun og fortsatte:

”Vi er fuldstændigt sikre på, at jo stærkere et velfærdssamfund vi har og jo stærkere fællesskaber vi understøtter, jo bedre liv kan vi alle sammen leve i Danmark.”

En regering for hele Danmark

Selvom Mette Frederiksen havde travlt med at understrege regeringens socialdemokratiske værdigrundlag, så havde hun også en besked til alle de mange danskere, som ikke har stemt på hverken Socialdemokratiet eller et af de tre partier, som udgør det parlamentariske grundlag:

”Det er selvfølgelig også en regering, der er mere end en socialdemokratisk regering. For selv om vi er dybt taknemmelige for hver eneste stemme, der er givet på os, og selvom vi er forpligtet af, og stolte af, et tæt samarbejde med de tre partier, der har valgt at pege på os som regering, så er vi hele Danmarks regering.”

”Derfor en besked til alle jer, der ikke har stemt på os, og som måske har ønsket en anden regering: Vi er en regering for hele det her land. For når man er så små, som vi er i den internationale verden, så skal vi gå frem sammen,” sagde hun og sluttede:

”Det er det håb, det er den retfærdighed, det er det ønske om et stærkere velfærdssamfund, der driver os. Og det er på den baggrund, at vi nu har en ny regering i Danmark.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook