Mette Frederiksen topper måling – Samuelsen overhalet af Vermund

Socialdemokratiets formand er fortsat vælgernes favorit, mens Liberal Alliances Anders Samuelsen rammer bunden efter kaotisk forløb i december.
I en ny måling af partiledernes popularitet, som Analyseinstituttet YouGov har lavet, slår Anders Samuelsen nærmest bunden ud af skalaen. Aldrig har analyseinstituttet målt en politiker så lavt. Det skriver BT.

Udenrigsminister Anders Samuelsen får i målingen den laveste score som YouGov nogensinde har målt og han bliver i målingen overhalet af Nye Borgerliges partiformand Pernille Vermund, som ellers skrabede bunden i den sidste måling.

Vælgerne er blevet bedt om – uafhængigt af deres øvrige politiske præferencer – at vurdere partilederne på en skala fra 1 til 5, hvor 1 er meget dårligt, 2 er dårligt, 3 er hverken/eller, 4 er godt og 5 er meget godt.

LA: Straffes for markante synspunkter
Partilederens nedtur kommer ovenpå det mildt sagt kaotiske forløb i december, hvor Anders Samuelsen lovede ”historisk høje skattelettelser” før jul. De historisk store skattelettelserne kom imidlertid ikke, og senere droppede regeringen sin ”ambitiøse” plan og lavede i stedet en mindre skattereform.

Det førte til en stor diskussion internt i partiet, hvor flere medlemmer ønskede at Liberal Alliance trådte ud af regeringen og en håndfuld medlemmer meldte sig ud i protest.

De dårlige målinger affejes dog af partiets politiske ordfører, Christina Egelund, der mener at vælgerkorpset straffer Samuelsen for at have ”markante synspunkter”.

”De dårlige målinger hænger sammen med, at Anders Samuelsen er den partileder, der mener mest. Han har de mest markante synspunkter og modet til at lægge det åbent frem. Så gør man sig sårbar over for den del af vælgerkorpset, der gerne vil have mere socialisme,” siger hun til BT.

Mette Frederiksen topper foran Pape
Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen er med en karakter på 3,38 klart den mest populære partileder, mens den konservative formand, justitsminister Søren Pape Poulsen, er hoppet op som nummer to,med en karakter på 3,12 og lige nøjagtig overhaler Enhedslistens barselsramte leder Pernille Skipper, som er nummer tre med 3,10.

Mette Frederiksens har toppet i YouGovs partiledermålinger, siden hun debuterede på listen i oktober 2015.

I bunden ligger altså Anders Samuelsen med gennemsnitskarakteren 2,17, mens Pernille Vermund er næstsidst med 2,36 og Alternativets Uffe Elbæk er nummer tre fra bunden med 2,49. Kristendemokraternes Stig Grenov er ikke med i målingen.

Sammen med målingen af partiledernes har YouGov og lavet en meningsmåling på partierne. Her følger rød blok trenden fra de øvrige målinger og går igen frem og er på samme niveau som i november og december.

I den nyeste måling står rød blok til at få 90 mandater, mens blå blok står til 85. Det er især Socialdemokratiet og Enhedslisten, der går frem. Og det er ikke kun i partiledermålingen at Nye Borgerlige har indhentet Liberal Alliance, i meningsmålingen står begge partier til 4,2 procent af stemmerne, hvilket vil give begge syv mandater.

David Troels Garby-Holm er konstitueret chefredaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook