Mette Frederiksens toprådgiver stopper

Statsministerens stabschef Martin Rossen har sagt sit job op. Han har fået job hos Danfoss.
Stabschef og særlig rådgiver i Statsministeriet Martin Rossen har opsagt sin stilling for at tiltræde som Senior Vice President i Danfoss. Det meddeler Statsministeriet i en pressemeddelelse.

"Martin har en meget stor andel i, at det lykkedes Socialdemokratiet at genvinde regeringsansvaret ved folketingsvalget sidste år, og at regeringen har kunnet sætte en klar politisk retning for vores arbejde," udtaler Mette Frederiksen i pressemeddelelsen, og fortsætter:

"Det kræver en langsigtet strategi, tydelige prioriteter, øget koordination og planlægning - et arbejde, som Martin har både udviklet og igangsat."

Martin Rossen har været Mette Frederiksens nærmeste rådgiver i ni år, siden hun blev beskæftigelsesminister efter valget i 2011. Før han blev særlig rådgiver var han kommunikationsdirektør hos Microsoft og chef for Public Affairs i TDC.

En drengedrøm

Martin Rossen selv kalder beslutningen om stoppe for "vemodig" og fortæller, at det har krævet "grundig overvejelse".

"Jeg har været socialdemokrat hele mit liv og de seneste ni år har været en kæmpe ære," siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Jeg er stolt af de resultater, jeg har været med til. Takket være holdindsaten og Mettes ledelse er tilliden til Socialdemokratiet i dag stor."

44-årige Martin Rossen, der er opvokset i Nordborg på Als, hvor Danfoss har hovedsæde og hvor hans mor arbejdede, fortæller videre, at det nye job er lidt af en drengedrøm, der nu går i opfyldelse.

Statsministeriet oplyser, at der endnu ikke er taget stilling til om Martin Rossens stilling skal genbesættes.

placeholder

Unik indsigt i public affairs

Fremover bliver det ikke Mette Frederiksen, men Danfoss-direktør Kim Fausing, der får glæde af Martin Rossens råd og vejledning.

"Jeg er meget glad for at kunne byde Martin Rossen velkommen på holdet. Jeg er overbevist om, at han vil styrke Danfoss med sin lang og tunge strategiske erfaring, sin evne til at eksekvere, og ikke mindst sin unikke indsigt i public affairs og strategisk kommunikation," siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Martin kommer med en fremragende ledererfaring og en stærk kommunikationsbaggrund og har en dedikation til Danfoss, der går tilbage til hans barndom på Als."

Takker for indsatsen

Martin Rossen får en lang række politiske med- og modspillere til at sige pænt farvel på de sociale medier.

"Martin har været en slider for Socialdemokratiet siden ungdommen på Als og har om nogen bidraget til den position vi har idag! Tusind tak for indsatsen og held og lykke med det nye super job på fødeøen!" skriver fødevareminister Mogens Jensen (S) på Twitter.

placeholder

"Du har gjort en kæmpe forskel for Socialdemokratiet og Danmark. Din sociale indignation og din dygtighed bliver savnet! Held og lykke i det nye job og tak for kampen min ven!" skriver klimaminister Dan Jørgensen (S) samme sted.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) mindes, at han for mange år siden interviewede Martin Rossen, da sidstnævnte bliev student.

placeholder

Martin Rossen har fået meget kritik for at være for magtfuld. Det har Liberal Alliances folketingsmedlem Henrik Dahl følgende kommentar til:

"Rossens afgang kommer til at koste åndeligt dovne mennesker mindst ti minutter til at udtænke en ny forklaring på alt."

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Thomas er en Trold.

Mette Frederiksen er den bedste statsminister
Danmark har haft siden Harald Blåtand

Væk mig op igen når Danmark har fået en ordenligt statsminister igen, det er ikke til at holde ud at leve med det. Men det er i andre jo ligeglade med. Sikke en statsminister!

Annonce