Mette til flugtbilist: "Kujon"

Statsministeren sender sine varmeste tanker til den familie, som onsdag mistede en fem-årig pige på grund af en vanvidsbilist, der stak af fra sin ugerning
Foto: Socialdemokratiet
Statsminister Mette Frederiksen kalder i et opslag på det sociale medie, Instagram, den flugtbilist, der i aftes med sin uforsigtige kørsel på Peter Bangs Vej i Valby dræbte en kun fem-årig pige og kvæstede hendes mor, for en "kujon".

Mette Frederiksen sender sine varmeste tanker til familien, der nu har mistet deres lille pige:

Mit hjerte græder

"Mit hjerte græder. Jeg vil gerne sende mine varmeste tanker til den familie, der på tragisk vis mistede en lille pige på kun fem år i går. Som mor ved jeg, at sorgen er knusende," skriver Mette Frederiksen.

Om flugtbilisten skriver hun, at det kun er en "en kujon, der løber afsted efter at have berøvet et andet menneske dets liv, og dermed ikke står til ansvar for sine handlinger."

Mette Frederiksen håber, at flugtbilisten bliver fundet og retsforfulgt:

"Jeg håber det bedste for familien og håber, at flugtbilisten bliver fundet og retsforfulgt."

Jeg håber det bedste for familien

Statsministeren understreger i sit opslag, at vanvidsbilisme "skal straffes hårdt":

"Som jeg sagde i min åbningstale, vil regeringen have et opgør med vanvidsbilisme. Den slags afstumpede forbrydelser må og skal straffes hårdt."

 

 

"Fej og krysteragtig adfærd"

Torsdag formiddag sendte justitsminister Nick Hækkerup også en varm hilsen til familien, der nu har mistet en fem-årig pige:

"Min dybeste medfølelse og varmeste tanker går til den familie, der på tragisk vis mistede en lille fem-årig pige i går," skriver Hækkerup på Twitter.

Justitsminister betegner ugerningen som "fej og krysteragtig":

har sjældent set mage til fej og krysteragtig adfærd

"Jeg har ikke ord for, hvor tragisk familiens tab er. Og har sjældent set mage til fej og krysteragtig adfærd, når bilisten samtidig flygter fra stedet."

Politiet efterlyser 21-årig

Onsdag aften efterlyste Københavns Politi bilisten offentligt med navn og foto. Den formodede flugtbilist er den 21-årige Helmi Mossa Hameed. Han stak af fra bilulykken til fods.

Torsdag formiddag skriver Københavns Politi, at politiet "arbejder intensivt på at finde Helmi Mossa Hameed, der menes at have kørt den bil, der i går påkørte en femårig pige på Frederiksberg. Vi udsender her et nyere billede af den efterlyste."

placeholder

 

"Vi søger ham stadig intensivt, men har også brug for borgernes øjne og ører," skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet har søgt efter den eftersøgte på kendte adresser, men hidtil forgæves:

"Vi har en rimelig stærk formodning om, at det var den efterlyste, der førte bilen. Vi har søgt efter ham på de adresser, hvor vi havde en formodning om, at han kunne opholde sig, men uden held," siger vicepolitiinspektør Knud Hvass.

Efter uheldet flygtede føreren af bilen

Færdselsuheldet fandt sted onsdag eftermiddag omkring kl. 16. Her holdt en sort VW passat på Sæbyholmsvej ved udmundingen i Peter Bangs Vej. Pludselig accelererede bilen, krydsede vejen og ramte den femårige pige og hendes mor på den modsatte side af vejen. Pigen afgik kort efter ved døden, mens hendes mor blev lettere kvæstet. Efter uheldet flygtede føreren af bilen.

Politiet: Meld dig

Politiet opfordrer indtrængende den efterlyste til at melde sig selv:

"Vi opfordrer stadig den efterlyste til at melde sig selv," siger Knud Hvass.

Vi opfordrer stadig den efterlyste til at melde sig selv

Helmi Mossa Hameed er i forvejen kendt af politiet. Københavns Politi opfordrer alle, der mener at have set ham, eller som kender hans færden efter uheldet, til at kontakte Københavns Politi på 1-1-4. Politiet advarer mod selv at tage kontakt til den eftersøgte.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

"Pludselig accelererede bilen, krydsede vejen og ramte den femårige pige og hendes mor på den modsatte side af vejen." Det virker næsten som om, det slet ikke var et uheld.

Jeg har også en grim følelse af, at det ikke er et uheld. At idioten så rammer muren og ikke kan køre derfra, det havde han ikke forudset.

Annonce