Midtjysk Venstre: Løkke og Jensen skal væk!

Der er ikke længere opbakning til Lars Løkke og Kristian Jensen fra Venstres partimedlemmer i den midtjyske højborg.
Foto: Pressefoto: Venstre
Det gamle formandsskab er sat på porten, men fløjkrigen i Venstre fortsætter.
Tilliden til Lars Løkke Rasmussen (V) og Kristian Jensen (V) er væk, og Venstre har brug for en ny formand og næstformand.

Så klar er konklusionen blandt partiets kommuneformænd i Region Midtjylland, efter at de mandag aften var samlet på Paarup Kro for at diskutere uroen i Venstre omkring formandskabet.

Efter mødet på kroen, ville regionsformand Jens Nicolai Vejgaard ikke sige hvad regionen var blevet enige om eller om der fortsat for opbakning til partiformanden og/eller næstformanden, men at konklusionen ville blive overbragt Venstres formandskab.

Venstre i Region Midtjylland er den mest af partiets regioner med flest af partiets knap 35.000 medlemmer, blandt andet højborgene Ringkøbing-Skjern og Herning, der har omkring 1.000 medlemmer hver. Til sammenligning har partiet i hele Københavns kommune 628 medlemmer (tal pr. 31. december 2017).

Pressemeddelelse er udsendt

Men selvom regionsformand Vejgaard ikke ønskede at sige det, så skulle konklusionen, ifølge flere medier, være at Venstre-folkene i Midtjylland ønsker sig en ny formand og næstformand. Og den melding vil blive meldt offentligt ud i aften, tirsdag klokken 19.00.

Anonyme kilder i Venstre begrunder ventetiden med, at man vil give Løkke og Jensen muligheden for at bruge dagen i dag til at forberede sig og træffe deres egen beslutning, inden en klausuleret pressemeddelelse med regionens holdning til formandskabet bliver offentliggjort.

Personligt tror jeg ikke, at det vil give ro, hvis man fjerner den ene og ikke den anden

Næstformanden for Venstre i Herning, hvor Kristian Jensen er opstillet som folketingskandidat, Allan Kristensen, vil ikke løfte sløret for hvad man er blevet enige om på mødet eller hvad der står i pressemeddelelsen, men siger at man – helt hypotetisk – godt kan forestille sig, at man vil af med dem begge, for at skabe ro i partiet.

”Hvis vi kommer med en erklæring om, at de skal gå begge to – både Lars Løkke og Kristian Jensen – så skyldes det, at hvis kun den ene går, så er der en fløj i partiet, der har sejret. For det er ikke en hemmelighed, er der er nogle fløje i partiet. Og personligt tror jeg ikke, at det vil give ro, hvis man fjerner den ene og ikke den anden,” siger han til Jyllands-Posten og understreger, at han synes det er dødærgerligt at man skal sige farvel til de to, men at det nødvendigt for at undgå fløjdannelser.

Også formanden for Venstre i Skive vil have formanden og næstformanden til at trække sig.

"Vi skal have ro til at få fastlagt Venstres politik. Det, vi har set hen over sommeren, handler om meget andet end politik. Det handler for eksempel også om, hvorvidt vælgerne kan se Lars Løkke som statsminister for tredje gang, efter Mette Frederiksen har fået en flyvende start," siger han til Skive Folkeblad.

Løkke klar til genvalg. Jensen stadig tavs.

Efter planen skal Venstres landsmøde finde sted 16.-17. november, men står det til Lars Løkke Rasmussen skal det finde sted inden Folketingets åbning i oktober.

Lars Løkke Rasmussen har sagt, at han er klar til at tage endnu en periode som formand for partiet.

placeholder

Næstformand Kristian Jensen har endnu ikke meldt andet ud, end at han er enig i forslaget om at fremrykke landsmødet.

Det bliver derfor interessant at se hvordan han reagerer på hans eget baglands ønske om at han trækker sig.

Der er endnu ikke andre kandidater, der har meldt sig på banen. Den mest oplagte, politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen, meldte søndag ud, at han fortsat står bag Løkke.

I kulissen arbejdes der dog på at finde modkandidater til Løkke og Jensen. Ifølge Ekstra Bladet bliver der blandt Løkkes kritikere talt om tre oplagte modkandidater til formanden, hvis Jakob Ellemann-Jensen ikke vil gribe ud efter magten og tage et opgør: Hernings borgmester, Lars Krarup, formand i Region Syd Stephanie Lose og EU-parlamentarikeren Søren Gade.

Venstres hovedbestyrelse skal senere i denne uge mødes, hvor blandt andet en ændring af datoerne for landsmødet skal besluttes.

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce