Millionregning til chauffører fra Uber og årsdag for Arne-forslag

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Netavisen Pio giver endnu dig engang et overblik over et par af dagens vigtigste nyheder.

Vi starter i Skatteministeriet, hvor departementschef Jens Brøchner har fået et rap over nallerne, efter at det er kommet frem, at han har brugt håndværkere fra Lituaen, der ikke var korrekt registeret, på sit private byggeri.

Derefter bevæger vi os videre til den omstridte taxatjeneste Uber, som trækker et spor af socialt bedrag efter sig.

Og så er det i dag et år siden, at Mette Frederiksen (S) fremlagde udspillet om tidligere pension til nedslidte.
 


Minister revser departementschef

Skatteministeriets øverste embedsmand, departementschef Jens Brøchner, har ikke tænkt sig godt nok om.

Det siger Skatteminister Morten Bødskov (S) om en penibel sag, hvor hans departementschef er blevet afsløret bruge Litauen til at lave en tilbygning til sit sommerhus i Rørvig, som ikke har været registreret på den rigtige måde, og uden at der var de lovpligtige skilte på byggepladsen.

“Det står klart for mig, at Jens Brøchner ikke har tænkt sig godt nok om og ikke har gjort sit hjemmearbejde godt nok. Han har ikke været grundig nok i forhold til, om der var ordnede forhold, og det har han jo også selv har erkendt,” siger Morten Bødskov til Fagbladet 3F.

Litauerne fra firmaet har ikke har overenskomst, og som ikke har den lovpligtige registrering af udenlandsk arbejdskraft i RUT-registret.

Læs meget mere om sagen hos Fagbladet 3F.
 

Millionregning til Uber-chauffører for socialt bedrageri

Ubers danske eventyr, der sluttede brat i 2017, koster nu en lang række tidligere Uber-chauffører dyrt.

Chaufførerne er blevet afsløret i at svindle det offentlige i stor stil ved at modtage sociale ydelser samtidig med, at de havde en indtægt hos Uber.

131 chauffører skal betale godt 3,5 millioner kroner tilbage. 22 af chaufførerne har bedraget så groft, at de også er blevet politianmeldt af myndighederne.

Det udbredte snyd kommer ikke bag på formand for 3F Transport, Jan Villadsen.

“Der er jo tidligere faldet domme og kæmpebøder mod Uber-chauffører. Det her viser igen, at Uber ikke er andet end fup og svindel. Uber var ligeglade med dansk lovgivning, og chaufførerne kunne ikke leve af indtægten. En del har så snydt ved siden af,” siger han.

Læs nærmere om bedraget her.
 

Årsdag for Mette Frederiksens pensions-forslag

I dag er det et år siden, at Socialdemokratiet med Mette Frederiksen i spidsen, fremlagde idéen om differentieret pension.

Den årsdag har Venstre brugt til at minde om, at Arne stadig venter på en aftale om pension for nedslidte.

Den kritik preller dog af på politisk ordfører Jesper Petersen (S), som på Twitter kalder Venstres utålmodighed på Arnes vegne for “falsk omsorg”.


 

Minister efter afsløring: Myndighed skal kulegrave 100 sager om beløbskokke

Hammeren skal falde hårdere for dem, som bryder spillereglerne.

Sådan lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), der onsdag var kaldt i samråd om sagen, hvor kinesiske kokke er hentet til Danmark på den såkaldte beløbsordning.

“Det er besluttet, at SIRI som et yderligere tiltag i 2020 vil gå alle sager, hvor der er givet opholdstilladelse til ansatte i restaurationsbranchen, igennem en ekstra gang og efterfølgende udvælge og gennemføre en nærmere kontrol i omkring 100 sager,” siger Mattias Tesfaye under samrådet.

Læs mere om de stramninger af reglerne, som ministeren foreslår på Netavisen Pio.
 

Minister afviser: Kronprinsen har ikke fået forsvars-hemmeligheder

Kronprins Frederik og nøglepersoner i Forsvaret drøfter ikke følsomme oplysninger om interne forhold i Forsvaret.

Det siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) i Folketingssalen. Det sker som svar på et spørgsmål om kronprinsens private møder personer fra Forsvaret.

“Forsvarschefen har til Forsvarsministeriet oplyst, at der er tale om sammenkomster under private former, hvorfor der ikke drøftes konkrete eller følsomme forhold for Forsvaret,” siger Bramsen.


Meldingen kommer, efter at netmediet Olfi, der dækker dansk forsvars- og sikkerhedspolitik, har beskrevet, at kronprinsen har holdt hemmelige møder - senest i november 2019 - med ledende medlemmer af Forsvaret.

Læs hele historien her.
Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce