Minister afløser Sass som S-kandidat i Køge

Social- og indenrigsminister Astrid Krag er blevet indstillet som ny folketingskandidat i Køge.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

Det ser ud til at blive en af Socialdemokratiets største stemmeslugere, der bliver partiets nye folketingskandidat i Køgekredsen ved næste folketingsvalg.

Kredsbestyrelsen har således netop besluttet at indstille social- og indenrigsminister Astrid Krag som kandidat forud en generalforsamling den 25. november. Det skriver LørdagsAvisen.

Astrid Krag afløser tidligere folketingsmedlem Henrik Sass Larsen, der har været kandidat i kredsen, der dækker Køge og Lejre-kommuner, i 20 år.

"Jeg er glad og meget ydmyg over indstillingen, og jeg ser meget frem til samarbejdet med de gode socialdemokratiske kræfter i de to kommuner, hvis jeg bliver valgt som kandidat. Jeg glæder jeg mig utroligt meget til at møde borgere, foreninger, institutioner og arbejdspladser i hele kredsen," siger Astrid Krag til LørdagsAvisen, der de seneste valg har været opstillet i nabokredsen i Greve og Solrød.

 

Astrid Krag blev valgt første gang til Folketinget for SF tilbage i 2007, som hun repræsenterede frem til begyndelsen af 2014, hvor hun skiftede til Socialdemokratiet. Hun var sundhedsminister i Thorning-Schmidt-regeringen og i 2012 forsøgte hun at blive formand for SF.

Astrid Krag har i tiden som socialdemokrat fået meget solide personlige valg. Ved valget i 2015 fik hun 14.898 personlige stemmer og ved valget i år blev det til 17.810 personlige stemmer. hvilket var det fjerdebedste stemmetal blandt samtlige socialdemokrater - kun overgået af Mette Frederiksen, Nicolai Wammen og Magnus Heunicke.

En vellidt og moderne politiker

Med valget af hende får den lokale kredsbestyrelse opfyldt sit ønske om en stærk profil til at overtage kredsen efter Henrik Sass Larsen.

"Hun er en vellidt og moderne politiker, der både er godt inde i substansen i sit arbejde og er stærk til at kommunikere - også på de sociale medier. Og så er hun en stemmesluger," siger kredsformand Jesper Hesselberg Andersen til LørdagsAvisen.

Astrid Krag er kun indstillet og det er nu op til medlemmerne i kredsen at tage stilling til forslaget, og det sker altså i forbindelse med generalforsamlingen 25. november.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook