Minister beroliger: Klimalov bliver bindende

Et oplæg til en klimalov er ifølge regeringens støttepartier alt for blød og uden sanktioner. Vi skal leve op til målene, fastslår minister.
 

 

I den kommende klimalov vil regeringen ikke tvinge hverken sig selv eller fremtidige ministre at handle, hvis man ikke ser ud til at nå klimamålene.

Det fremgår af et notat, som de politikere, der fredag skal forhandle loven hos klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. Det skriver TV2.

I et lækket notat fra Finansministeriet, som Politiken har fået fat i, står der blandt andet, at klima-, energi- og forsyningsministeren forpligtes til enten at fremlægge sin tilgang til, at klimalovens mål nås, eller alternativt redegøre for, hvorfor denne undlader at igangsætte relevante tiltag

Og det duer ikke, men hverken Enhedslisten eller de radikale. De vil alle have at loven skal være bindende.

Ifølge de radikales Ida Auken er det "et kæmpe smuthul", som skal lukkes før de radikale kan lægge stemmer til en endelig klimalov. Og samme toner lyder der fra både Mai Villadsen fra Enhedslisten og Signe Munk fra SF.

Minister: Vi skal leve op til målene

Og det skal der nok komme, forsikrer klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen (S).

”Det er mit og regeringens udgangspunkt, at det skal være bindende, og det skal være en til enhver tid siddende minister, som er ansvarlig i forhold til ministeransvarsloven.”

”Det skal ikke være muligt ikke at leve op til målene. Man skal leve op til målene,” fastslår han overfor TV2.

Alle folketingets partier, på nær Nye Borgerlige, forhandler om en ny klimalov, hvor målet er at reducere den danske udledning af CO2 med 70 procent.

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce