Minister forsvarer tæt relation til 3F og Kristian Jensen bliver formand

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til denne uges sidste Aktuelt.

Her kan du læse om Kristian Jensen nye formandspost, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards svar på kritikken om hans relationer til 3F og få af vide, hvem der har holdt årets tale 2019.

God weekend, når du når så langt.


Hummelgaard svarer på kritik om relationer til 3F 

I løbet af ugen er der blevet sat spørgsmålstegn ved, om den nyligt tiltrådte beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard (S), har en lidt for tæt relation til 3F Kastrup.

Blandt andet fra De Konservatives Rasmus Jarlov.

 

 

Det kommer efter, at Berlingske har afdækket en sag, hvor en vikar-medarbejder i Københavns lufthavn, ifølge en lydoptagelse som Berlingske er i besiddelse af, bliver presset til at melde sig ind i 3F.

Den kritik svarer beskæftigelsesministeren nu på: 
“Jeg kan oplyse, at 3F Kastrup lagde lokaler til en sangaften med Poul Nyrup og mig i juni i år i forbindelse med valgkampen. I den sammenhæng betalte afdelingen for pølser, sodavand og fadøl ved arrangementet. I forbindelse med valgkampen i 2015 modtog jeg 12.000 kroner fra 3F Kastrup,” skriver Peter Hummelgaard i et skriftligt svar til Berlingske.

Læs mere om sagen lige her.
 

Kristian Jensen bliver formand

Kristian Jensen, der for to weekender siden fik slukket sine drømt om en fremtid som formand for Venstre, får nu en anden formandspost. Han skal nemlig stå i spidsen for Folketingets tværpolitiske netværk for verdensmålene.

“Jeg er glad for at jeg er blevet valgt til formand med @MetteGjerskov som næstformand. Vi vil sætte fart på arbejdet med bæredygtighed og forhåbentlig inspirerer andre parlamenter,” skriver Kristian Jensen på Twitter.

 

Direktør for Dansk Journalistforbund fyret

Det har været en turbulent tid for Dansk Journalistforbund.

Først var det redaktøren af fagbladet Journalisten gennem otte år, Øjvind Hesselager, som forbundet afskediget. Kort efter valgte den daværende formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, at gå efter kritik af en uheldig formulering om afskedigelsen af fagbladets redaktør.

Og nu er det så forbundet direktør Elisabeth Geday, som er blevet opsagt. Det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

"Vi må erkende, at forbundets behov og Elisabeths profil ikke matcher. For alle parters skyld handler vi hurtigt på den erkendelse," udtaler DJ-formand, Tine Johansen.

Læs om fyringen her.

 

Mette Frederiksen får prisen for årets tale

Mette Frederiksens undskyldning til Godhavnsdrengene i august var godt håndværk og meget direkte, siger formand for Danske Taler. Og derfor går prisen for årets danske tale 2019 til Mette Frederiksen (S).

“Som politisk tale er den meget anderledes end næsten alle andre taler, Mette Frederiksen eller andre politikere holder. De har næsten altid et højt abstraktionsniveau. Det har den her tale ikke. Den er en meget direkte tale til de mennesker, der til sidst får en undskyldning,” siger formand for Danske Taler, Jesper Troels Jensen.

Her kan du læse mere om prisen.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook