Minister forventer hurtig aftale om børnetilskud

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard regner med, at midlertidigt børnetilskud på 250-300 millioner kroner snart bliver til noget.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) regner med, at regeringen hurtigt kan lande en aftale med støttepartierne om et midlertidigt børnetilskud.

Det siger han efter onsdagens forhandlinger med De Radikale, SF og Enhedslisten om tilskuddet, der kommer til at udgøre 250-300 millioner kroner årligt. Det skriver Ritzau.

Tilskuddet skal komme familier, der er berørt af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen, til gode.

”Når vi nu er enige om, at vi skal bruge de her penge på at hjælpe familierne, så skal vi bare finde den bedste måde at bruge dem (pengene, red.) på.”

”Og det tror jeg, at vi meget snart lander en aftale om,” siger Peter Hummelgaard til Ritzau.

Han bakkes op af partifællen Kasper Sand Kjær, der er formand for folketingets beskæftigelsesudvalg, som på Twitter skriver, at forhandlingerne går fremad og ”vi håber snart at kunne få pengene ud og arbejde for de fattigste børnefamilier.”

placeholder

Løfter flere tusind ud af fattigdom

Socialdemokratiet  og SF har især haft fokus på at hjælpe enlige forsørgere, mens de radikales fokus har været på indvandrerfamilier på integrationsydelse, skriver Ritzau.

Det midlertidige tilskud var en del af den aftale, som blev indgået for at Socialdemokratiet kunne danne regering:

”Der afsættes 250-300 millioner kroner årligt til et midlertidigt, kontant børnetilskud og målrettes børn fra 0-14 år i familier omfattet af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen. Ydelsen løber til et nyt system implementeres,” står der i det såkaldte forståelsespapir, som de fire partier blev enige før sommerferien.

64.500 børn lever i dag under Danmarks Statistiks fattigdomsgrænse. Den liberale tænketank Cepos har beregnet, at 6000-7000 børn vil blive løftet op over grænsen med de 250-300 millioner kroner, som er sat af til tilskuddet.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce