Minister kopierede landbrugslobbyisters anbefalinger

Regeringens miljøpolitik er blevet kopieret direkte fra lobbyorganisationen Bæredygtigt Landbrug. Socialdemokraterne hiver nu miljøministeren i samråd om sagen.
Der bliver langet kraftigt ud efter miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), som beskyldes for at være marionetdukke for interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug. Selv afviser hun at der skulle være problemer.

Det er oppositionspartierne SF og Socialdemokraterne, som kritiserer, at Miljø- og Fødevareministeriet ifølge dagbladet BT har kopieret store dele af et udkast fra lobbyorganisationen Bæredygtigt Landbrug. En organisation der blev stiftet i 2010 i protest mod, at Landbrug & Fødevare ikke var afvisende nok overfor regeringens miljøpolitik.

Store dele af ministeriets kommissorium for en ny arbejdsgruppe, som blev offentliggjort 20. november, er kopieret fra et udkast fra interesseorganisationen, der er sendt 19. oktober.

Og det sammenfald er man ikke tilfreds med hos Socialdemokraterne, som nu vil have miljøministeren i samråd.

”Det er en meget, meget alvorlig sag. Derfor indkalder jeg nu miljø- og fødevareministeren i samråd. For det centrale spørgsmål er, om Eva Kjer Hansen er danskernes minister eller Bæredygtigt Landbrugs marionetdukke,” siger Socialdemokraternes fødevareordfører, Simon Kollerup, til BT.

Miljøministeren afviser problem
Eva Kjer Hansen bekræfter over for BT, at hun er "inspireret" af landbrugets lobbyister, men afviser, at det er et problem.

”Jeg tager gerne imod forslag fra borgere, virksomheder og organisationer. Hvis der er nogle rigtig gode formuleringer, har jeg intet problem med at anvende dem,” siger hun til avisen.

I Bæredygtigt Landbrug er man begejstrede over ministerens lydhørhed overfor organisationens synspunkter.

”Jeg er faktisk lidt stolt af det arbejde, vi har opnået. Vi er blevet holdt uden for døren af den forrige regering, men når realistiske mennesker fremfører sandheden, så bliver den til sidst hørt,” siger organisationens formand Flemming Fuglede Jørgensen til B.T.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook