Minister kritiserer myndigheder, 3F hjælper arbejdsløse og Trump er populær

Nyhedsoverlik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så blev det tirsdag, og Netavisen Pio er atter klar med dagens nyhedsoverblik.

Den verserende coronakrise præger fortsat mediebilledet og den offentlige debat. Det gælder i Danmark og ude i verden – og dermed også i dagens nyhedsoverblik.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke kritiserer sundhedsmyndighederne for at have anbefalet den modsatte teststrategi af WHO’s anbefaling.

3F har foreslået at hæve dagpengesatsen under coronakrisen. Nu giver Danmarks største fagforening selv en økonomisk håndsrækning til sine arbejdsløse medlemmer.

Og i USA vokser opbakningen til den amerikanske præsident, Donald Trump.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

Minister: Myndigheder burde have været bedre forberedt

Politikerne manglede klare meldinger fra sundhedsmyndighederne på spørgsmålet om, hvor mange personer i Danmark, der skulle testes for coronavirus.

Sådan lyder udmeldingen nu fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Udmeldingen kommer, fordi WHO (World Health Organization) – også kaldet Verdenssundhedsorganisationen – anbefalede landene at teste så mange som muligt. Alligevel henstillede de danske sundhedsmyndigheder til, at man fortrinsvis skulle teste de personer, der var alvorligt syge.

Men Danmark burde allerede fra begyndelsen have testet så mange som muligt.

”Jeg er ikke tilfreds med det punkt i strategien om fortsat at teste fortrinsvis alvorligt syge. Det var en for snæver målgruppe. Der burde man teste langt flere,” siger Heunicke i et interview med P1 Morgen.

Læs mere her.

 

 

3F giver håndsrækning til arbejdsløse

Danmarks største fagforening, 3F, har besluttet, at medlemmer, der modtager arbejdsløshedsdagpenge under COVID-19-udbruddet, fritages fra at betale fagligt kontingent i op til tre måneder.

Formålet er at give en økonomisk håndsrækning til de af 3F’s medlemmer, der er ramt – og bliver ramt – af ledighed som følge af coronakrisen.

Tusindvis af dygtige kollegaer har på få dage mistet både deres job og trygheden i hverdagen. Det går hårdt ud over dem og deres familier. Lige nu kan det være næsten umuligt at finde et nyt job. Alle os, der er så heldige at kunne beholde vores job i denne historiske krise, giver nu de ledige kolleger en hånd,” siger Per Christensen, forbundsforbund i 3F.

I gennemsnit vil kontingentfritagelsen dreje sig om et beløb på 465 kr. om måneden. Medlemmer, der bliver fritaget for fagforeningskontingentet, vil dog stadig skulle betale kontingent til A-kassen.

3F har omkring 23.600 ledige medlemmer og har oplevet en eksplosiv stigning, siden myndighederne lukkede landet ned.

”Det her er solidaritet med de kollegaer, der pludselig må gå på halv løn og ser jobåbningerne fordufte som dug for solen,” siger Per Christensen.

Læs mere her.

 

 

Voksende opbakning til Trump

USA’s præsident, Donald Trump, har skiftet kurs i forhold til håndtering af coronavirus. Nu viser meningsmålingerne, at amerikanerne belønner præsidenten for kursskiftet. Det skriver Politiken.

I en måling fra ABC News erklærer 55 prceont af amerikanerne, at de synes godt om præsident Trumps håndtering af coronakrisen. Blot en uge forinden lød opbakningen på 43 procent til samme spørgsmål.

Ligeledes viser en måling fra nyhedsbureauet Reuters en opadgående tendens. Og hvis man kigger på amerikanernes generelle holdning til Trump, ligger den på samme stabile niveau, som den stort set har gjort hele hans præsidenttid, skriver Politiken.

 

Dagens corona-tal

Sundhedsstyrelsen opdaterer løbende tallene for antal testede, smittede og døde i både Danmark, Europa og globalt.

I nedenstående tabel kan du se de mest aktuelle data om antallet af folk, der er blevet testet, smittet eller er døde med COVID-19.

I Danmark er der pt. 13.988 testede personer og 1.591 smittedem. Der har foreløbigt været 32 dødsfald.

Husk, at du altid kan holde dig opdateret på www.coronasmitte.dk

Opdateret 24. marts kl. 17:00

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Student på Netavisen Pio


Kommentarer fra Facebook