Minister lægger pres på Dubai: Ingen fly før sikre coronatest

Transportministeren forlænger stop for flyvninger fra Dubai med en uge, medmindre emiratet får styr på sine coronatest
Foto: Claus Bech
Transportminister Benny Engelbrecht (S)
Stoppet for flyvninger fra Dubai til Danmark blev indført fra den 22. januar på grund af mistanke om uregelmæssigheder med coronatest, som foretages forud for afrejsen fra Dubai retur mod Danmark.

Stoppet gælder alle fly fra De Forenede Arabiske Emirater - hvor Dubai ligger - herunder fly i transit.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

“Jeg har modtaget flere henvendelser, der bekræfter mig i, at det var helt rigtigt midlertidigt at lukke for flyvninger fra Dubai. Jeg ved, at flyselskaberne og myndighederne i landet tager mistanken meget alvorligt og arbejder på en løsning – i god dialog med de danske myndigheder,” siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i pressemeddelelsen og fortsætter:

Indtil der er en endelig afklaring på den proces, går vi med livrem og seler

“Indtil der er en endelig afklaring på den proces, går vi med livrem og seler for at undgå, at der kommer flere smittede ind i Danmark i en tid, hvor vi som samfund gør en kæmpe indsats for at holde smitten nede.” 

Kræver sikkerhed om test

Ministeriet oplyser, at man er dialog med myndighederne i Forenede Arabiske Emirater, og at man nu drøfter forskellige modeller for testløsninger, som kan sikre, at man kan stole på passagerernes negative coronatest.

Lignende løsninger, som Emiraterne har indført for flyvninger til blandt andet Holland og Norge.

Hvis der inden den 2. februar kan laves en betryggende testløsning, kan man ophæve flyveforbuddet straks.

 

placeholder
 

 

Skarp kritik af kendis-rejser til Dubai

I sidste uge kritiserede justitsminister Nick Hækkerup (S), statsminister Mette Frederiksen (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i skarpe vendinger, at influencere, reality-stjerner, kendisser og andre de seneste uger er fløjet til Dubai og flittigt har postet billeder og videoer af sig selv på sociale medier som Instagram og Snapchat.

Det til trods for, at Danmark i øjeblikket er nedlukket - og myndighederne fraråder enhver rejse ud af landet.

Blandt dem, der den 25. december fløj til Dubai for at slappe af et par uger, er den tidligere verdensmester i boksning, Mikkel Kessler, og hans kone, performance-designer Lea Hvidt Kessler.

Parret har forsvaret sig med, at deres ophold var arbejdsrelateret, men som dokumenteret af Netavisen Pio i sidste uge har parret selv skrevet på Instagram, at der primært var tale om en ferierejse.

I Aftenshowet har parret også udtalt, at de var i Dubai for blandt andet at reklamere for rejser til netop Dubai.

Tim Tørnqvist Jensen er student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Bravo! Især hvis isolationen bliver efterlevet ;)

Annonce