Minister langer ud efter kommentator - Hvor har du det tal fra?

Berlingske-analyse får indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad til tasterne.
Foto: Indenrigs- og boligministeriet/Claus Bech
Kaare Dybvad (S), indenrigs- og boligminister
Kan man med en helt almindelige håndværkerløn købe en bolig på det glohede københavnske boligmarked?

En analyse i Berlingske skrevet af avisens politiske kommentator Bent Winther, har fået indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) til Twitter-tasterne.

Omdrejningspunktet for Berlingskes analyse bygger ifølge Kaare Dybvad, på påstanden om at en VVS’er har råd til en ejerbolig i København - og det er at ‘kolporterer en påstand’, skriver ministeren.

“Ubekvem sandhed” 

Berlingskes analyse udspillede sig på baggrund af Socialdemokratiets konference, “Fremtidens Danmark”, hvor statsministeren lagde op til en debat om, hvor Danmark skal bevæge sig hen i løbet af de kommende år.

Konferencen satte blandt andet manglen på arbejdskraft og klima på den politiske dagsorden.

I Berlingske lyder analysens overskrift: “Pludselig rejste en arbejdsgiver sig op med en ubekvem sandhed: “Jeg ved godt, hvad de tjener”.

Her skriver Bent Winther: “Så var det, at Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i organisationen TEKNIQ Arbejdsgivere, rejste sig og sagde, at han altså godt vidste, hvad sådan en VVS'er i København tjener.

Og at han altså godt kunne betale for en ejerbolig i den store hovedstadskommune (læs: København, red.)” 

“Hvor har du de 41.000 fra?”

Den passage i analysen fik Kaare Dybvad til at reagere, da analysens præmis ikke stemmer overens med virkeligheden, mener ministeren.

“Du kolporterer den påstand, at en VVS’er godt kan købe en ejerbolig i Københavns Kommune. I København tjener VVS’ere i snit 212 kr/timen.

Med den anbefalede gældsfaktor 4, giver det mulighed for at låne 1,6 mio. Hvilken bolig kan man få til den pris?”, skriver Kaare Dybvad på Twitter direkte henvendt til Bent Winther.

Kaare Dybvad skriver, at han har været i kontakt med VVS’ernes fagfornening Blik & Rørarbejderforbundet, der bekræfter at lønnen ligger på 212 kroner i gennemsnit for en VVS’er.

Bent Winther svarer tilbage, at hvis man tager en VVS’ers gennemsnitsløn og medregner en indtægt fra en eventuel ægtefælle, så burde pengene række til en bolig i København:

“En løn på 41.000 - og det er gennemsnit - plus indtægt fra ægtefælle burde række til en bolig”, svarer Bent Winther indenrigs- og boligministeren.

Kaare Dybvad forstår derfor ikke hvor Bent Winther har fået de 41.000 kr. fra, som han påstår er gennemsnittet i sit tweet.

placeholder
 

Ifølge en opgørelse fra hjemmesiden boliga, så lå den gennemsnitlige m2-pris for ejerlejligheder i København på 47.492 kroner i første kvartal af 2021.

Det betyder, at en lejlighed på 50 m2 i runde tal koster lige under 2,4 millioner kroner.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kåre Dybvad.
Bent Winther og Tom Jensen hader regeringen og især statsministeren, hver eneste dag, finder de kritik, huller i osten hos regeringens ministre, og derfor også hos dig. Og ikke altid er fakta på plads. Det kan ikke undre dig. Senest har de skrevet om en modtaget rapport, som egentlig ikke siger så meget konkret, men oplyser at Taleban er på vej, ja men FE sagde jo først ved årets slutning, ville Kabul nås af Talaban, sådan havde FE refereret, også til FT. Og den rapport som Berlingske på mærkelig vis har set, er IKKE set eller modtaget i nogen af de to ministerier, eller de to ministre, det er da dybt mærkværdigt, at avisen får klassificeret materiale, men ikke forsvarsministeriet. Har nogle embedsfolk forlagt det eller ?? De siger også det ikke er modtaget. Men Berlingske har fået det. Det er ret underligt, Sidst var det E.B som havde fået papirer, oplysninger fra Pet, som ministeren ikke havde fået, er der sabotage
hos ansatte i de to ministerier, det kan da ikke tænkes. Eller kan det?

Det er i hvert fald ikke pressens velvilje eller bare objektivitet, regeringen skal sætte sin lid til, for der er godt nok ikke meget hjælp at hente fra den kant.

Overvågning er frihed - Kan en udtalelse blive mere absurd?

Ja. På multikulturelle præmisser er udtalelsen helt logisk. JL's spørgsmål har rod i, at på monokulturelle er dens sandhed noget mere betinget af den specifikke magthaver.

Hvor er det godt og vigtigt, at I følger op. Der er rigtig meget i Berlingeren, der får lov at stå uimodsagt.
Tak tik Kåre Dybvad for så flittigt at være efter de upræcise oplysninger'
vh Ritt

Nok en gang ses betydningen af en fraværende A presse...
Dagens medier har en betydelig blå slagside og har frit spil, når det kommer til at underminere den almindelige lønmodtager.
Til trods for at størstedelen af den danske befolkning tilhører det man kalder arbejderklassen/middelklassen, så har de ingen edier som taler deres sag.

Men uden problemer smider vi millioner efter blå medier, i form af mediestøtte, hvert eneste år!
I det kommende medieforlig kunne man håbe på nye regler for mediestøtten, som også sikrer størstedelen af befolkningen en mulighed for at blive hørt, om ikke højere så mindst lige så højt som de 5% af befolkningen der for nuværende sidder på menings tyranniet herhjemme.

Der er ikke længere kun tale om den talende klasse, men en talende og meningsdannende klasse, som sidder på 95% af ytringerne i de danske medier!

Annonce