Minister med løftet pegefinger og erhvervsprofil tilslutter sig Løkke-netværk

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Justitsministeren vil have alle, der går på arbejde, til at lade sig teste hver uge, markant erhvervsprofil tilslutter sig Løkkes nye netværk, og fagforening vil have Folketinget til at hæve dagpengene.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

Justitsminister: Alle, der går på arbejde, bør testes hver uge

Flere danskere skal testes for coronavirus. Sådan lød det igen fra regeringen på pressemødet i går, hvor de skærpede restriktioner også blev forlænget til 7. februar.

Det skriver dr.dk.

Her i begyndelsen af det nye år er der lavet mellem 50.000 og 100.000 PCR-test og 10.000 til 35.000 lyntest dagligt.

Der er dog kapacitet til langt mere, og det skal vi udnytte, siger justitsminister Nick Hækkerup (S). Især set i lyset af, at der gemmer sig den meget smitsomme britiske virusvariant B117 under overfladen.

Derfor opfordrer regeringen til at lade sig teste.

“Går man på arbejde, og omgås man mange mennesker, så lad jer teste i hvert fald en gang om ugen,” lyder det fra justitsministeren.

Hurtigtesten er ikke så sikker som PCR-testen, så hvis man har symptomer bør man tage en PCR-test, lød det også.

Læs mere her.

 

Markant erhvervsprofil tilslutter sig Løkkes nye netværk

10.000 personer har på under en uge meldt sig ind i det politiske netværk, som tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) stiftede fredag.

En af dem er Novo Nordisk Fondens formand Lars Rebien Sørensen, som ifølge Altinget “overraskende” har tilsluttet sig den forhenværende statsministers nye politiske netværk.

"Jeg deler Lars Løkke Rasmussens analyse af den nuværende politiske situation. Det er min opfattelse, at det ville gavne erhvervslivet, privatpersoner og Danmark i al almindelighed, hvis der kunne skabes et mere stabilt politisk flertal på midten i dansk politik. Som kunne sikre langsigtede løsninger, som er forudsigelige og baseret på et bredt politisk flertal,” skriver Lars Rebien i en mail til Politiken.

En del medlemmer er dog sprunget fra Løkkes nye netværk, efter at han meldte ud, at han ikke vil stemme for en rigsret mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

“Her til aften har vi passeret 10.000 medlemmer, og så har jeg trukket dem fra, som i aften oven på min udmelding om rigsret har trukket sig igen,” siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

Læs mere her.

 

Ulighed: De rige bliver rigere - dagpengene følger ikke med

Den rigeste del af befolkningen har fået langt flere penge mellem hænderne end de fattige, viser en ny analyse. 3F vil have Folketinget til at hæve dagpengene for at sætte en stopper for uligheden.

Sådan skriver Fagbladet 3F.

35.000 kroner efter skat og inflation. Så meget steg realindkomsten for de 10 procent rigeste danskere i 2019, imens den typiske dansker blot fik 3.700 kroner mere.

Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som ifølge 3F’s forbundsformand Per Christensen understreger, at uligheden i Danmark vokser. Sammen med resten af fagbevægelsen er han bekymret for, at de svageste og de ledige lades i stikken og presser derfor på for at få politikerne til at hæve dagpengene, som i forhold til lønudviklingen er blevet mindre værd de seneste 25 år.  

Læs mere her.

 

Minister efter hændelse på Storebælt: “Det løber mig koldt ned ad ryggen”

Onsdag blev al trafik med lastbiltrailere på godstog indstillet hen over Storebæltsbroen.

Det skriver Transport- og boligministeriet i en pressemeddelelse ifølge Ekstra Bladet.

 

placeholder
 

 

Det øjeblikkelige stop kom, efter at en borger gjorde opmærksom på, at en vogn på et godstog vippede på vej over lavbroen i retningen mod Fyn.

Og det er noget, der får transportminister Benny Engelbrecht (S) til reagere:

“For to år siden udløste en løs lastbiltrailer på en godsvogn en tragedie på Storebæltsbroen. Derfor er det også klart, at det løber mig koldt ned ad ryggen, når der kommer en ny hændelse, der vækker minder om det.”

“Det er alt for tidligt at sige noget om årsagen eller gisne om, hvad der kunne være sket, hvis uheldet havde været ude. Samtidig ligger det helt klart, at godstrafikken ikke kan fortsætte som normalt, før der er mere viden om hændelsen. Derfor bliver al transport med trailere på lommevogne over Storebælt stoppet, og jeg har bedt om, at der inden for få dage ligger en plan for, hvad de næste skridt skal være i forhold til at få en grundig gennemgang af sikkerheden,” lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen.

Læs mere her.

 

Tidligere premierminister udløser regeringskrise i Italien midt i kampen mod corona

Matteo Renzis beslutning om at trække sit parti ud af regeringskoalitionen i Italien sker, imens landet står over for massive udfordringer med at klare sig igennem coronakrisen.

Sådan skriver Jyllands-Posten.

Han har gjort det - igen.

Sådan er der formentlig mange italienere og embedsmænd i EU-hovedstaden Bruxelles, der tænker, efter at Italiens tidligere premierminister Matteo Renzi onsdag aften trak sit lille parti Italia Viva ud af landets regeringskoalition.

Italia Vivas farvel betyder, at premierminister Giuseppe Conte ikke længere har et flertal i Senatet, der er det øverste kammer i det italienske parlament.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce