Minister og SMVdanmark til revisorer: Udvis samfundssind

Rundspørge viser, at revisorerne skruer op for priserne til corona-bistand: Flere af SMVdanmarks medlemmer oplever prishop på 5.000 kroner
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) indskærper nu over for landets revisorer, at de skal udvise samfundssind og ikke skrue priserne i vejret, når de hjælper de virksomheder, der ansøger om hjælpepakker.

Jeg vil gerne have lov at indskærpe over for revisorbranchen, at det er ikke i orden at udnytte den her situation

“Jeg vil gerne have lov at indskærpe over for revisorbranchen, at det er ikke i orden at udnytte den her situation, hvor mange har brug for revisorernes hjælp, til at skrue priserne op eller tage helt urimelige betalinger for opgaven,” siger Simon Kollerup til DR Nyheder.

Den løftede minister-pegefinger til revisorerne kommer som reaktion på, at brancheorganisationen for små- og mellemstore virksomheder, SMVdanmark, og Foreningen Danske Soloselvstændige melder om eksempler på stigende priser for revisorhjælp til støttepakker.

Prisstigninger på 5.000 kroner

Hvis virksomheder vil søge kompensation for deres faste omkostninger, kræver det medvirken fra en godkendt revisor. Staten yder til gengæld tilskud til revisorregningen på 80 procent af regningen på op til 20.000 kroner.

Lønkompensations-ordningen og kompensation for tabt omsætning kræver ikke revisor-erklæring, men mange virksomheder har alligevel fået hjælp til ansøgningerne fra en revisor.

SMVdanmark har spurgt medlemmerne, hvad de har betalt for hjælp hos en revisor til at søge hjælpepakker.

Lidt under hver tiende af de adspurgte virksomheder har oplevet, at priserne for en revisor er steget med gennemsnitligt 42 procent:

Det er bestemt ikke samfundssind, hvis der er revisorer, der forsøger at udnytte situationen til at tjene nogle ekstra penge

“Det er bekymrende, at nogle af vores medlemmer oplever prisstigninger på ydelser fra revisorerne i forbindelse med hjælpepakkerne, hvor nogen jo står på kanten af konkursen. Det er bestemt ikke samfundssind, hvis der errevisorer, der forsøger at udnytte situationen til at tjene nogle ekstra penge - altså udnytte den ekstra efterspørgsel, der er efter deres hjælp her under corona-krisen,”siger cheføkonom i SMVdanmark, Mia Amalie Holstein, til Netavisen Pio.

Cheføkonomen oplyser, at fleremedlemmer har oplevet prishop påca.5.000 kroner - fra  15.000 kroner til 20.000 kroner.

I gennemsnit har virksomheder, der medlemmer af SMVdanmark, betalt 11.511 kroner for revisorassistance i forbindelse med ansøgning om hjælp fra coronahjælpepakker.

Påfaldende med revisor-honorar på præcis 20.000

Hos Foreningen for Danske Soloselvstændige er revisorhonorarer på op til 20.000 kroner udbredt. Selv helt små virksomheder opkræves honorar på op til 20.000 kroner.

Foreningens formand, Birgitte Feldborg, betegner det over for DR som "påfaldende", at mange af Dansk Soloselvstændiges medlemmer har fået tilbud fra revisorer på præcist 20.000 kroner. Hun noterer i den forbindelse, at 20.000 lige præcis er den maksimale udgift til revisor, som staten yder tilskud til.

Revisorer afviser kritikken

Hos revisorbranchens brancheorganisation, FSR, er man ikke enig i den kritik, som de små og mellemstore virksomheder fremfører.

Tværtimod lader administrerende direktør Charlotte Jepsen over for DR forstå, at mange revisorer har udvist mådehold og ansvarlighed:

Opdateret 16.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce