Minister om Løkkes luksuslejlighed: Altid glad for flere billige lejligheder!

Den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen betalte en husleje for luksuslejlighed, som almindelige lejere kun kan drømme om.
Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens privatforbrug trækker endnu en gang overskrifter.

Denne gang kan Ekstra Bladet beskrive, hvordan den daværende formand for Venstre fik både luksus, kanaludsigt og en husleje til absolut spotpris, da han skulle ind på kostbare boligmarked i København i 2012.

For den nette sum af 10.000 kroner om måneden fik lederen af oppositionen nemlig 175 liebhaver-kvadratmeter (ifølge BBR hele 192 kvadratmeter) fordelt på seks værelser i en nyistandsat lejlighed med udsigt over Nyhavn. Hvilket ifølge avisen var det halve af markedsprisen og får flere til at undre sig.

”Jeg glæder mig altid over flere billige lejeboliger i vores hovedstad,” skriver indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) på Twitter.

”Men det kan ærgre mig, at @larsloekke samtidig var så meget imod vores Blackstone-aftale, der netop har sikret lavere huslejer i private udlejningsboliger”

placeholder

Godt tilbud

Lejernes Landsorganisation (LLO) glæder sig også over prisen på den underskrevne lejekontrakt, som Ekstra Bladet er i besiddelse af. Omend organisationen er overrasket. Lars Løkke Rasmussen betalte nemlig på den måde blot 685 kroner per kvadratmeter om året.

”Det er en uhyggelig lav leje, siger direktør i LLO Hovedstaden. Claus Højte, til avisen.

Havde vi vundet det hele

”Hvis vores andre medlemmer havde den husleje, kunne vi godt lukke LLO og sige, at nu havde vi vundet det hele.”

Da udlejeren, Jeudan, nogle år senere i 2020 slog en lejlighed op i samme ejendom i Nyhavn, skete det til en noget anden pris. Lars Løkke Rasmussens nabo – i en lidt mindre lejlighed og med en ringere udsigt – betaler 24.500 kroner om måneden.

Nogle mere og andre mindre

Lars Løkke Rasmussen forklarer, at det virkelig var en god husleje, men at den desværre også kun var midlertidig.

I dag betaler løsgængeren angiveligt ”i omegnen af det dobbelte” for lejligheden på 3. sal til venstre. Lars Løkke Rasmussen har snakket med de andre i opgangen, på hjørnet af Heibergsgade og Nyhavn, og nogle betaler mindre og andre betaler mere, lyder det.

Glade for at bo her

"Men vi er alle glade for at bo her," skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

Lugter af et nyt parti

Løsgængeren kæder afsløringen sammen med sine mulige planer om at stifte et nyt parti. Senest er den tidligere statsminister gået i gang med at professionalisere sit politiske netværk Det Politiske Mødested ved at opslå en stilling som sekretariatschef.

Netværket, som nu har mere end 14.500 medlemmer, forklarer i et jobopslag, at sekretariatschefen skal kunne "dedikere al sin energi og tid på at tage mødestedet det næste afgørende skridt fra et enkeltmandsinitiativ til et professionelt drevet netværk."

”I halvandet år er der stort set ingen der har snaget i mine personlige og private forhold,” skriver Lars Løkke Rasmussen.

Sandt for dyden absolut ikke sjov

 

”Det har været helt underligt, men – indrømmet – selvfølgelig også lidt befriende, for den del af det politiske liv er sandt for dyden absolut ikke sjov…

”Hvorfor så pludselig nu, tænkte jeg. Sidder der alligevel en og anden derude og er bekymret ved udsigten til, at Det Politiske Mødested, jeg startede i januar og som er vokset voldsomt, bliver et parti? I så fald er der jo grund til at glæde sig over, at min gamle hverdag er vendt tilbage.”

placeholder

Vil leve og dø i Nyhavn

Lars Løkke Rasmussen har tidligere fortalt, at han vil bo i Nyhavn, til han dør. Også selv om han egentlig er nybegynder som københavner. Født i Vejle, opvokset i Græsted, og først i 2012 skiftede han postnummer fra 3230 til 1056.

Løsgængeren kan stadig huske, da han i sommeren 2014 under Copenhagen Jazzfestival sad i sin lejlighed og hørte en jazzkoncert på molen.

”Jeg havde afbrudt vores ferie på grund af arbejde og var alene hjemme i nogle dage,” fortalte Lars Løkke Rasmussen i 2018 KøbenhavnLiv.

Sad på første parket og hørte en fantastisk koncert

 

”En aften spillede et band på en båd lige neden for vores lejlighed. Det var sådan en dejlig varm og lys aften, og jeg hentede en stol og en kop kaffe og sad på første parket og hørte en fantastisk koncert. Det var helt utroligt.”

Hverken Lars Løkke Rasmussen eller Jeudan har oplyst, hvornår han præcist begyndte at betale mere i husleje – og/eller hvor meget.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Lars Løkke skylder efterhånden rigtig mange mennesker og firmaer en tjeneste. Gad vide om han selv kan finde ud af, om alle tjenesterne har modstridende interesser.
Det bliver spændende at se hvilke firma-interesser, han skal arbejde for i sit nye parti.

Man undres...Jeg bor i en nedslidt almen af deling i en bolig på 78 m2, som administreres af Boligkontoret Danmark hvor m2 prisen er kr.1.043,25,-.

Man undres...Jeg bor i en nedslidt almen af deling i en bolig på 78 m2, som administreres af Boligkontoret Danmark hvor m2 prisen er kr.1.043,25,-.

Nu har Kåre Dybvad jo ikke stoppet huslejestigninger bare fordi Blackstone ikke kan spekulere. Det kan danske pensionskasser stadig, så man skal være lige så "heldig" som Løkke for at finde en lejlighed til en rimelig leje.

Det nye er at Ekstrabladet har kopi af kontrakten, for historien er velkendt. Den lød tobaksindustrien havde givet Løkke bolig i Nyhavn latterlig billigt. Det er flere år siden Troede han var flyttet til Græsted igen, her ville han starte sit firma lød det for et halvt år siden. Og Løkke ændrede så lidt holdninger her og der. Han er som han er, en krejler går den så går den, det kan da ikke undre nogen.

LLR: først mig selv, så mig selv og SÅ mig selv. Jeg finder ham aldeles usympatisk.

Mon ikke Lars løkke har fåeten god indkomst da han lejede sit hus ud i Gredsted,den har nok ikke været lige så lukrativ som lejligheden i Nyhavn Han har da fået råd til ombygning og nyt tag på den faldfærdige overbelånt hus i Gredsted så lidt har det jo nok givet af indtægt,mon det er blevet modregnet i hans hyre fra folketinget.

Annonce