Annonce

Minister på vej tilbage, statsminister vil styrke naturen og ny meningsmåling

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så er det tid til ugens første nyhedsoverblik fra Netavisen Pio, der denne mandag byder på en god nyhed om kulturministeren, en statsminister som mødte naturfolket, partier som vil gøre op med uens kommunalbeskatning og en ny meningsmåling.

Velkommen til Nyhedsoverblikket Aktuelt.

 

Minister kommer tilbage ”når sorgen ikke fylder for meget”

Kulturminister Joy Mogensen (S) har den seneste måned været på orlov efter at have mistet sit barn.

Hun vender tilbage, når sorgen ikke fylder for meget, skriver hun på Facebook.

”Min datter Sarah kom til at betyde alverden for mig, i den al for korte tid, jeg fik med hende, og med jeres overvældende solidaritet til Landsforeningen for Spædbarnsdød kommer selv Sarahs meningsløse død til at betyde noget for andre familier, som også får et englebarn.

Det er således også blevet min plan for at finde min vej tilbage til livet. At holde fast i, at Jeres donationer forvandlede Sarahs farvel til mig og verden til et stærkt budskab om, at menneskelivet i sit yderste og inderste handler om at betyde noget, noget for andre, også når det er sværest.

Det vil jeg gøre mit bedste for at leve op til,” skriver hun i opslaget.

placeholder

Imens Joy Mogensen har været på orlov, har udviklingsminister Rasmus Prehn (S) passet hendes butik.

 

Statsminister vil styrke naturen og biodiversiteten

Statsminister Mette Frederiksen (S) talte mandag til en lang række organisationer og politikere, der på Marienborg er mødt op for at diskutere, hvordan man styrker naturen og biodiversiteten i Danmark. Det skriver Ritzau,

Der blev opfordret både til handling og kompromisser - og husket på gamle dage fra statsministerens side - over for deltagerne, der spænder fra Dansk Erhverv over Danmarks Naturfredningsforening til Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri.

placeholder

Læs hele historien her.

 

Støttepartier og DF vil gøre op med uens kommuneskatter

Regeringens støttepartier og DF vil gøre op med de store forskelle i kommunernes skatteniveau. Det er socialt uretfærdigt og skævvridende, lyder anken. S og V er lydhøre. Det skriver Altinget.

Der er i dag stor forskel på, hvor meget man betaler i kommuneskat rund om i landet. Og i dag er det sådan, at folk bosat i områder med de laveste indkomster betaler den højeste kommuneskat. Men det er ikke rimeligt, mener regeringens støttepartier og Dansk Folkeparti.

SF, R, EL og DF er derfor parat til at bringe problematikken med ind til forhandlingsbordet, når regeringen skyder arbejdet med en reform af udligningsordningen i gang.

Læs hele historien her.

 

Meningsmåling: Lille fremgang til rød blok

Mandag er der en ny meningsmåling for dansk politik, som Voxmeter har lavet for Ritzau.I forhold til den samme måling for en uge siden, så går rød blok frem med et enkelt mandat, og står nu til 97, mens blå blok samlet står til 78.

Det er ikke fordi, at der har været de helt store udsving siden valget. Socialdemokratiet står til den største fremgang på 1,5 procentpoint i forhold til valget – det vil give tre mandater mere end i dag. Også SF og Enhedslisten står til en mindre fremgang og det samme gør Dansk Folkeparti.

Fremgangen sker især på bekostning af folketingets mindste partier.

Alternativet står til præcis 2,0 procent af stemmerne, en tilbagegang på 1,0 procentpoint, men der er tale om en afrunding, så partiet er lige nøjagtig ikke oppe over spærregrænsen og dermed står de til nul mandater. Heller ikke Nye Borgerlige står til at komme i Folketinget. Pernille Vermunds parti ligger 1,4 procentpoint under valgresultatet.

Meningsmålingen baserer sig på telefoninterview med 1.043 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 28. oktober til d. 3. november 2019.

Se hele målingen her.

 

”Ooooorder”: Britisk underhus har fundet Bercows afløser

Efter mere end ti år som formand for det britiske parlament har 56-årige John Bercow råbt sit karakteristiske "order, order" for sidste gang.

Hele 14.000 gange er det blevet til i løbet af det seneste årti, når han har forsøgt at mane parlamentsmedlemmerne til ro, viser en opgørelse fra BBC.

placeholder

John Bercow, der er blevet en af hovedpersonerne i Brexit, trådte nemlig tilbage som formand og Underhuset fandt mandag hans afløser.

Afløseren bliver forhåndsfavoritten Sir Lindsay Hoyle, der er medlem af Labour, og har været valgt fra valgredsen Chorley siden 1997.

John Bercow trådte ved samme lejlighed tilbage som parlamentsmedlem for Buckingham-valgkredsen, hvor han har været valgt siden 1997. Kredsen har i øvrigt eksisteret siden 1542 og har i den tid sendt et stort antal af sirs, lords, baronets og viscounts til parlamentet i London.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet