Minister sendt på sygeorlov

Erhvervsminister Simon Kollerup er blevet sygemeldt med mavesår. Klimaminister Dan Jørgensen bliver sygevikar.
Foto: Keld Navntoft
Erhvervsminister Simon Kollerup (S)
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er blevet sygemeldt og tager orlov på ubestemt tid. Han har fået konstateret mavesår. Klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) tager over.

"Som følge af, at erhvervsminister Simon Kollerup på grund af sygdom midlertidigt er forhindret i at varetage ledelsen af Erhvervsministeriet, er ledelsen af de under erhvervsministeren hørende opgaver ved kongelig resolution af dags dato overdraget til klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, således at klima-, energi- og forsyningsministeren fra dags dato og indtil videre tillige vil være fungerende erhvervsminister," skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Den 34-årige erhvervsminister har fået konstateret mavesår.

Inden jul måtte jeg blive hjemme med, hvad jeg troede bare var et maveonde, men som viste sig at være et mavesår

"Inden jul måtte jeg blive hjemme med, hvad jeg troede bare var et maveonde, men som viste sig at være et mavesår. Jeg håbede, at jeg kunne være tilbage på fuld kraft igen nu. Men efter anbefaling fra min læge vil jeg være sygemeldt nogle uger endnu," skriver han på Facebook og fortsætter:

"Det er frustrerende (virkelig!) for jeg brænder for at komme tilbage og fortsætte arbejdet med mine kolleger fra alle partier i Folketinget. Men sådan må det desværre være."

Regeringen ramt af fravær

Regeringen er i forvejen ramt af fravær, finansminister Nicolai Wammen er på forældreorlov frem til 5. februar. Det samme er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, men han er allerede tilbage den 15. januar.

placeholder

 

Så sent som torsdag eftermiddag fastholdt Erhvervsministeriet over for Netavisen Pio udmelingen om, at erhvervsminister Simon Kollerup efter nytår havde genoptaget sit arbejde efter sygdom i december, men at Kollerup efter råd fra sin læge ikke arbejdede på fuld kraft.

Men fredag har Simon Kollerup altså måttet erkende, at han faktisk er for syg til at varetage ministerhvervet. Og har i konsekvens heraf sygemeldt sig på ny.


placeholder

Annonce