Minister vil stoppe fusk med vælgererklæringer og Sass-biografi udskydes

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Minister vil stoppe svindel med vælgererklæringer

Fremover skal partier, der omgår reglerne for vælgererklæring straffes. Det foreslår social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i et nyt lovforslag.

Forslaget kommer i kølvandet på det seneste folketingsvalg, hvor partierne Stram Kurs og Klaus Riskær Pedersen omgik reglerne ved at se bort fra, at man skal give folk syv dages betænkningstid, ved afgivelse af en vælgererklæring.

Det er ikke rimeligt i et demokrati som det danske

Men det skal i fremtiden have konsekvenser: 

"Det er ikke rimeligt i et demokrati som det danske. Derfor tager jeg nu initiativ til, at vi i Folketinget hurtigst muligt kan få vedtaget et lovforslag, der sikrer, at ulovlig indsamlingspraksis kan stoppes, forhåbentlig allerede fra august,” skriver social- og indenrigsminister Astrid Krag i en pressemeddelelse.

 

Biografi om Henrik Sass udskudt

En længe ventet biografi om en af Socialdemokratiske største profiler de seneste 10 år, Henrik Sass, er udskudt på ubestemt tid. Det skriver Altinget.

Det er journalisterne Henrik Qvortrup og Thomas Foght, som står bag den kommende bog om S-politikeren. Så længe Sass er syg, kan bogen ikke blive skrevet færdig og udgivet, mener forfatterne.

Det vil ikke være særlig fornuftigt eller etisk på nogen som helst måde

”Det har jeg svært ved at se. Det vil ikke være særlig fornuftigt eller etisk på nogen som helst måde”, siger Thomas Foght til Altinget.

Henrik Sass Larsen har været blandt toppen i Socialdemokratiet, og han blev af mange vurderet som det naturlige valg til en ny finansminister i en S-ledet regering.

 

Obama går i rette med Trump: Stram våbenlovgivningen!

Den tidligere amerikanske præsident, Barack Obama, melder sig igen ind i koret af fortalere for en strammere våbenlovgivning. Det sker i et længere opslag på Facebook.

Udmeldelsen kommer efter masseskyderier i El Paso og Dayton lørdag kostede 31 mennesker livet og sårede endnu flere. Dermed modsiger Obama den nuværende præsident Donald Trump, som mandag fritog våbenlovgivningen for skyld. ’

der er dokumentation for, at det kan forhindre drab

”Hver gang det sker, får vi at vide, at en strammere våbenlovgivning ikke vil forhindre drab. At det ikke vil bremse et forstyrret menneske i at anskaffe sig et våben og skyde uskyldige et offentligt sted. Men der er dokumentation for, at det kan forhindre drab,” skriver Obama blandt andet i sit opslag.

 

 

Forligspartier anklager ex-minister for aftalebrud

SF og Radikale Venstre anklager tirsdag den forhenværende undervisningsminister, Merete Riisager (LA), for at bryde en indgået aftale på gymnasieområdet. Det skriver Politiken.

Ifølge partierne fjernede Riisager rektorernes mulighed for at give elever dispensation til optagelse på gymnasiet. En mulighed, der ellers blev særligt relevant efter indførelsen af karakterkravet på gymnasie- og erhvervsuddannelserne.

 

Mastercard køber del af Nets for tocifret milliardbeløb

Mastercard har indgået aftale med Nets om at købe Nets' konto-til-konto baserede services for godt 21,3 milliarder kroner, oplyser Nets i pressemeddelelse.

Forbrugerne kommer ikke til at mærke, at betalingsløsningerne skifter hænder, oplyser kommunikationschef i Nets Søren Winge.

”Både vilkår og driften fortsætter, så langt øjet rækker på Betalingsservice og de ydelser, vi her snakker om. Så det vil ikke betyde nogen ændring på den korte bane for forbrugerne”, siger han til DR Nyheder.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce