Annonce

Ministeriet i ny rapport: Seniorer har sværere ved at komme tilbage i job

Beskæftigelsesministeriet giver status på det danske arbejdsmarked. Seniorer har sværere ved at komme i arbejde igen efter ledighed. HK: ”Rent arbejdsudbuds-guld.
Foto: Colourbox
Debatten om seniorers vanskeligheder ved at søge arbejde blusser op med jævne mellemrum. Om hvorvidt seniorer bliver fravalgt på grund af deres alder kan være svært at bevise entydigt.

Men en ny rapport ’Status på arbejdsmarkedet’ offentliggjort tirsdag af Beskæftigelsesministeriet slår fast, at der nok er noget om snakken.

Rapporten understreger dog, at seniorer generelt ikke oplever større ledighed sammenlignet med andre aldersgrupper. I fjerde kvartal 2022 var 2,5 procent af den samlede arbejdsstyrke ledige. For aldersgruppen 55 til 59 år lå ledigheden på to procent, mens den var 2,6 procent for gruppen over 60 år.

”Det er på den anden side sværere for seniorer at finde et nyt job, når de først er blevet ledige. Blandt de 55- til 59-årige, som gik fra beskæftigelse til ledighed i 2021, var 21 procent fortsat ledige efter et år. For de 30- til 54-årige var den tilsvarende andel 18 procent, mens den kun var 13 procent for de 15- til 29-årige,” skriver Beskæftigelsesministeriet i rapporten.  

’’Status på arbejdsmarkedet’ udkommer tre gange årligt, og temakapitlet i denne omgang handler om netop seniorer.

HK: Arbejdsudbuds-guld

Rapporten får opmærksomhed fra Anja C. Jensen, som er formand for fagfobundet HK Danmark. Hun mener, at rapporten bekræfter fagforbundets gentagne opråb, og påpeger potentialet i seniorerne.

”Beskæftigelsesministeriets rapport viser, hvad vi længe har påpeget: At arbejdsgivere på trods af mangel på arbejdskraft sorterer seniorer fra i ansøgningsbunkerne. Et opgør med aldersdiskrimination er jo rent arbejdsudbuds-guld i disse tider,” lyder det fra HK-formanden.

placeholder

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man burde overveje at sende til løntilskud med til virksomheden hvis man ansætter en 60 +, der ligger nemlig meget værdifuld viden og kompetence gemt der.

Seniorjob i private virksomheder er løsningen.

Hvorfor løntilskud, seniorer er jo ikke handikappede, så hellere sende løntilskud til de virksomheder der ansætter en lærling.

Dette har alle 55+ vist i evigheder. Men det blev altid talt ned både af arbejdsgivere, jobcentre, ministerier og fagforeningerne gjorde intet.

Endnu en rapport, som slår fast 60 år+ og ledig ikke kommer ind på arbejdsmarkedet. Virksomhederne vil ikke ansætte dem. Sådan er det nu. Sådan var det for 20 år siden. Hvor mange rapporter skal der til for at fatte det? Sikkert lige så mange der skal til indtil en rapport viser ældre på 60 år+ har lige så let ved at komme ind på arbejdsmarkedet som en 20 årig, så man stadig kan retfærdiggøre afskafning af seniorjob og indførelse af Arne+. Og ikke mindst for at kunne fastholde optimismen omkring en fremtidig pensionsalder på 74 år+. En alder , hvor du skal have kørekortet fornyet hvert år grundet fare ved helbredsmæssige problemer.

Politik bygger mere og mere på urealistisk ønsketænkning frem for realiteter.

Hvad med at lave en rapport om, hvad der sker med de mange tusinde 60 år+, som mister retten til dagpenge. Hvad skal de lever af, hvis ingen vil give dem et job?

Så ryger de på kontanthjælp, og efter et år,
får de en bøde på 1000 kr hver måned
måned efter måned.
Fordi der ikke er en arbejdesgiver der vil ansætte en plus 60 årig

Rigtig mange kan ikke få kontanthjælp, da de har formue. F.eks. en ejerbolig.

Og det er jo på ingen måde nogen nyhed, at arbejdsgiverne ikke ønsker at bruge seniorerne. Men de er selvfølgelig gode at pege på, hver gang nogen taler om mere i løn. "Se dem derude med næsen mod ruden. De vil rigtig gerne have dit job, hvis du skal bliver for besværlig"

Det sjove er, at der stadig er dem på højrefløjen, som på trods af denne virkelighed ønsker at hente store mængder indvandrere ind for yderligere at presse lønningerne. 50.000 om året hvert år, hørte jeg en sige forleden.

Men at give dem en bøde på 1000 kr hver måned
det kan man finde ud af.

Og det har stået på i mange år

Var det 2016 eller 2017 det startet

Ja efter mette er kommet er der ingen grænser for bøder og afgifter.

Med ansvar søges !!!
Det er meget sørgeligt at vores Virksomheder og erhverslivet evige råben efter kvalificeret arbejdskraft ikke bæger præ af ønsket om at ansætte +50 år, men modsat - efter flere end 50 ansøger til opslået stillinger inde for et par måneder - kun en samtale som efterfølgende ikke gav job. Og yderligere skriver 4 tilbage at de har modtager rigtig mange ansøgninger, og de vil vende tilbage - hvis man kommer i betragtning. Og 4 andre skrev at jobbet er besat. Dvs. Under 20% på en opslået ansøgning bliver besvar !!
Og yderligere ansættes der jo også arbejdskraft fra de fattige eu lande, endeligt ok men
Ikke pga. mangle på arbejdskraft alene men erfaringer og alder er for dyrt. Og yngre arbejdskraft er billiger og nemmer at give et holdkæft bolche.
Og jo unge er stærke og løber hurtigt - men kun i korttid for de mangler erfaring i at holde deres rette arbejdstempo for en heldags arbejde.

Selv om selv sætter sin løn ned til lav sats , og holder sig neutral, er det stadigvæk umuligt / svært at finde job som 50+ og yderligere hvis man har et handicap !!!! Takke være folkes høje levestandart - må de arbejdsløse blot vente…..