Annonce

Ministre fik beskyttelse, råd får kritik for pengefrås og Pia K får kritik

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Så er det blevet mandag og endnu en uge står foran os, men først ser vi først tilbage på weekenden, hvor den helt store historie var den om den socialdemokratiske gruppeformand Henrik Sass Larsen, der i et længere interview fortalte at han kæmper med en depression.

Henrik Sass Larsens sygdom vil dog ikke forhindre ham i at blive minister, siger den socialdemokratiske partiformand Mette Frederiksen. Den historie har vi mere om her.

placeholder

Men weekenden og mandagen bød også på en lang række andre historier, blandt andet om politiopbud foran to ministre, en række anklager om seksuelle overgreb i Liberal Aliiances politiske ungdomsorganisation og et angreb fra Kristian Thulesen Dahl på Socialdemokratiet.

Velkommen til nyhedsoverbliket Aktuelt.

 

To topministre fik ekstra PET-beskyttelse

Flere svært bevæbnede politifolk blev i weekenden sat til at bevogte både justitsminister Søren Pape Poulsens (K) hjem i Viborg, ligesom man også havde styrket sikkerheden for at beskytte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Hvad der lå bag det styrkede sikkerhedsopbud vil Politiets Efterretningstjeneste (PET) ikke fortælle.

”PET kan oplyse, at PET og politiet er til stede ved justitsminister Søren Pape Poulsens bopæl og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs bopæl, da sikkerheden omkring de to ministre for tiden er styrket.

På nuværende tidspunkt er der ikke yderligere kommentarer,” lød det i weekenden i en kort kommentar fra PET.

Læs hele historien her.

 

Thulesen Dahl angriber S for nøl i pensionsforhandlinger

Der er gået valgkamp i forhandlingerne om tidligere pension, og Socialdemokratiet viser ikke reel vilje til at indgå en aftale i den nærmeste fremtid.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkepartis formand to uger efter de første forhandlinger i Beskæftigelsesministeriet.

”Jeg er ikke naiv. Jeg ved godt, at vi skal have et folketingsvalg om få måneder. Men alligevel skal vi som partier både kunne tale med vælgerne og også kunne føre forhandlinger, og jeg synes, at der i den seneste tid er gået for meget valgkamp i den,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Hos Socialdemokratiet er der dog ikke meget forståelse for den kritik.

”Vi er dybt optagede af at lave en aftale, der sikrer rettighed til en tidligere pension for folk, der har været meget lang tid på arbejdsmarkedet og er nedslidte,” siger politisk ordfører Nicolai Wammen.

Læs hele historien her.

 

Meningsmåling dømmer Riskær og Løkke ude

Mandag offentliggjorde Voxmeter den første meningsmåling foretaget efter at Klaus Riskær Pedersen er blevet opstillet, men det ser ikke ud som om, at vælgerne har det store ønske om at sende den bedragidømte erhvervsmand i folketinget. Hans parti står kun til 1,4 procent af stemmerne.

Målingen giver heller ikke plads til hverken Nye Borgerlige (2,0 procent) eller Kristendemokraterne (0,7 procent) og det betyder, at der er et stemmespild på næsten 4 procent på den blå side.

Samlet set giver målingen 98 mandater til rød blok, mens der kun er 77 mandater bag statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Se hele målingen her.

 

Kritik af regeringens Disruptionråd: Har brugt millioner på flyrejser og konsulenter

Regeringens Disruptionsråd har brugt millioner af kroner på blandt andet rejser og kommunikation, og det møder kritik fra en række eksperter. Det skriver TV2.

TV 2 har fået aktindsigt i bilagene fra Disruptionrådet og har modtaget 622 sider med kvitteringer for hotelophold, middage, taxature, flybilletter, togrejser, konferencegebyrer og underholdning for knap tre millioner kroner.

25 regninger fra to kommunikationsfirmaer viser, at der er brugt over en million kroner på eksterne kommunikationskonsulenter, som blandt andet har interviewet rådets medlemmer og promoveret rådets facebookside, som stort set ikke har fået opmærksomhed for andet end et videoklip med filminstruktøren Hella Joof, der ”ligesom indianerne ville brænde alt ned hvert syvende år”.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) forsvarer brugen af pengene.

Disruption og forandringerne kan nemt blive en debat for eliten, selv om det kommer til at betyde noget for alle danskere. Er disruption så blevet det, som hele Danmark taler om? Nej, må vi erkende, men jeg er overbevist om, at vi med dette arbejde har fået det lidt højere op på dagsordenen,” siger han i en kommentar til TV2.

Læs hele historien her.

 

Folketingsmedlem vil fjerne Pia Kjærsgaard som formand

Pia Kjærsgaard er formand for Folketinget, men det burde hun bestemt ikke være.

Det mener den radikale Zenia Stampe, der i et opslag på Facebook lørdag langer kraftigt ud efter den tidligere DF-formands evner på posten som daglig leder af Folketingssalen.

”Første skridt er at få fjernet Pia Kjærsgaard fra formandsstolen. Hun er simpelthen ikke den post værdig, skriver Stampe i opslaget, der afsluttes med #afsætpia, og som i skrivende stund er delt mere end 14.000 gange.

placeholder

 

Liberal Alliances Ungdom skifter formand efter anklger om overgreb

På Liberal Alliances Ungdoms landsmøde i Høje-Taastrup i weekenden skiftede ungdomspartiet landsformand fra Carl Andersen til Signe Bøgevald Hansen. Det skriver Altinget.dk.

Formandsskiftet kommer i kølvandet på, at syv kvindelige medlemmer af ungdomspartiet anonymt er gået ud med anklager om, at flere medlemmer af LAU har begået seksuelle overgreb.

Beskyldningerne omfatter voldtægt, overgreb og krænkende kommentarer, og i flere tilfælde skal det være begået af ledende skikkelser i organisationen, skrev Dagbladet Information fredag.

Mandag kan avisen fortælle, at ledelsen i LAU har kendt til nogle af de påståede overgreb i hele otte måneder.

Pio Podcast: Kampen om differentieret pension: Hvor står fronterne?

Socialdemokratiet har med deres pensions-udspil for alvor sparket gang i diskussionen om differentieret pension. Men hvor står fronterne egentlig? Er differentieret pension den bedste løsning? Hvem er for og hvem er imod?

I dette afsnit af Pio-podcast forsøger vi at gøre status over debatten – og det gør vi i selskab med forfatter og samfundsdebattør Lars Olsen, formand for Djøf, Henning Thiesen, og social- og sundhedsassistent, tillidskvinde Camilla Pedersen.

Værten er som altid chefredaktør på Netavisen Pio, Jens Jonatan Steen.

  Audio titled Kampen om differentieret pension: hvor står fronterne? by Netavisen Pio

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja ja... gode frue Pia Kærsgaard er nu meget skrap `satirisk´ begavet! Men? Hvorfor overskrider hun globale retningslinier og anbefalinger af FN i hendes embede, og dyrker en dansk nationalisme som er total upassende? Hun er , i mine øjne IKKE en politiker at være stolt af ! Respekt til fru Stampe !

Ja ja... gode frue Pia Kærsgaard er nu meget skrap `satirisk´ begavet! Men? Hvorfor overskrider hun globale retningslinier og anbefalinger af FN i hendes embede, og dyrker en dansk nationalisme som er total upassende? Hun er , i mine øjne IKKE en politiker at være stolt af ! Respekt til fru Stampe !