Annonce

Mink-kommissionen har bedt om sms-beskeder fra op til 61 personer

Mink-kommissionen har udbedt sig et omfattende sms-materiale - Justitsministeriet overdrager nu mobiltelefoner og iPads til politiet
Mink-kommissionen har udbedt sig sms-materiale fra hovedparten af de 61 personer - embedsmænd og politikere - som er indkaldt som vidner af kommissionen.

Det oplyser Mink-kommissionen over for Netavisen Pio.

Mink-kommissionen ønsker ikke at oplyse hvor mange personer kommissionen indtil nu har modtaget sms-materiale fra.  

Men justitsminister Nick Hækkerup oplyste mandag aften, at S-regeringen tidligere har udleveret sms-materiale til Mink-kommissionen fra en række personer fra “relevante ministerier”.

Politiets it-eksperter er i gang

Justitsministeriet og Statsministeriet vil løbende overdrage enheder - som mobiltelefoner og iPads - til politiet.

Det skriver Justitsministeriet i et svar til Ritzau ifølge Politiken.

Justitsministeriet har i den forbindelse koordinerende myndighed: 

“Justitsministeriet vil løbende overdrage de enheder, hvor det giver mening i forhold til at genskabe sms-beskeder, herunder iPads, til politiets teknikere,” skriver Justitsministeriet.

Ministeriet forventer, at politiets it-eksperter senest i slutningen af næste uge kan svare på, om de sms-beskeder, som er slettede, men som Mink-kommissionen har bedt om, kan gendannes.

det er mobiltelefoner og ipads fra både Justits- og Statsministeriet, der løbende vil blive overdraget til politiet

Justitsministeriet understreger, at det er mobiltelefoner og ipads fra både Justits- og Statsministeriet, der løbende vil blive overdraget til politiet.

Har fået en del sms-materiale

Mink-kommissionen har oplyst, at fire personer i Statsministeriet, som kommissionen har udbedt sig sms-materiale fra, har haft deres telefoner indstillet på automatisk sletning efter 30 dage.

Af samme grund har de fire - statsminister Mette Frederiksen, departementschef Barbara Bertelsen, særlig rådgiver Martin Justesen og departementsråd med ansvar for blandt andet regeringskoordination, Pelle Pape -, ikke kunnet udlevere det ønskede sms-materiale til Mink-kommissionen.

Det er uvist hvor mange medarbejdere i Justitsministeriet, som ikke har kunnet tilsende Mink-kommissionen ønsket sms-materiale.

Men Justitsministeriet oplyser over for Netavisen Pio, at departementschef, Johan Legarth, og “enkelte ansattes” telefoner også har været indstillet således, at deres sms-beskeder slettes efter en vis periode.

Nu håber regeringen så, at det er muligt for politiets it-eksperter at genskabe sms-materialet fra de personer - politikere som embedsmænd - som Mink-kommissionen har bedt om sms-materiale fra, men som har haft deres mobiltelefoner indstillet på automatisk sletning efter en periode.

Minister: Tæt dialog med kommissionen

Tirsdag understregede justitsminister Nick Hækkerup, at regeringen har haft en meget tæt dialog med Mink-kommissionen om udlevering af sms-materiale:

"Det fremstår i debatten som om, at regeringen ikke samarbejder fuldt ud. Det er simpelthen ikke rigtigt," lød det blandt andet fra ministeren.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Og hvis alt så viser dig at være storm i et glas vand, at der ikke er nogen farlige sms beskeder, som ikke kan forklares, men forsvares, at der er og har været lovhjemmel hele tiden. At det har været det bedste for samfundet og pandemier at der blev handlet effektivt og hurtigt. Ikke kønt, nogle klodsede i deres formuleringer, men vi klarede første hurdle af noget som kunne være endt helt galt.

Hvor går de blå og deres medier og kommentatorer, så hen med deres hypotetiske tolkninger og andet.

Helle, hvis og hvis min r.. var en spids.
Jeg håber da at du har ret. Eller lider tilliden til politikere, top-embedsmænd / kvinder et et GEVALDIGT knæk, som jeg tror det vil tage meget lang tid at genvinde.

At der nok er sagt eller besluttet noget på et toilet, som ikke er kommet kommissionens kendskab, og som, hvis det var, ville ændre alt.
--
Hvor mange vicestatsministre og andet vil det blive nødvendigt at udvide med, hvis enhver minister (og embedsmand) skal journalisere alt, hvad vedkommende siger, skriver og i øvrigt foretager sig?

PS. Jeg undrer mig over, at der skulle være ministre og overordnede embedsmænd, som ikke har fået ryddet op i deres mobiltelefoner fra tid til anden.

Har man også gjort det i forbindelse med Ingers Støjbergs løgne?????

De to sager kan ikke sammenlignes. Støjberg vidste fra starten hvad hun ville, koste hvad det koste måtte. Hun var i utallige samråd.
Medierne har jo ikke dømt Støjberg på forhånd. Den sag kører på højeste sted og man må forvente at der så kommer en retfærdig dom.

Ja, Støjberg får sikkert en bøde på kr. 10.000. Stor halløj for lille ting. Støjbergsagen er lige så politisk som Mink-sagen.
For fremtiden skal vi nok imødese en Rigsretssag, hver gang magten skifter side.
Politiker-leden bare vokser og vokser.

Hvorfor er det først nu - hvor Venstre og Konservative, samt de blå medier har fået blæst sagen helt ude af propationer - at minkkommissionen pludselig vil have de her SMS beskeder udleveret? Hvorfor har de ikke gjort det for mange måneder siden? Siden i sommers har der været drøftelser mellem kommisionen og justitsministeriet om netop de her SMS beskeder. Den gang var de tilsyneladende uden betydning.

Det lugter temmelig fælt af en farvet kommision.

Hvor lang tid er der til det kommende kommunal- og regionalrådsvalg.

Og alt imens dansen om guldkalven fortsætter i ministerierne, må sygeplejerskerne stå ude i kulden og strejke for sundheden i Danmark.

Den sundhed som regeringens ministre ikke orker at se, thi de har knoklet dag og nat og alle weekender de sidste to år!

Operationskøerne vokser og snart smadres de ikke-corona syges liv af en dødtræt regering!

Overdødeligheden på alle andre sygdomme blot stiger og stiger!

Snart kan babyer ikke engang modtages til livet på københavnske hospitaler!

Lad nye friske og veludhvilede ministre komme til! Røde som blå!

Selv statsministeren er løbet tør for energi!

En måned over Atlanten uden pressen ville være et gode.

Kun Wammen har overskud og vitalitet!

En sms-fri regering til efter jul, var selvfølgelig en anden mulighed!

Uanset opholdssted og destination!

Altså ikke klandre tegeringen for regionernes politik, f det er regionerne, der er ansvarlige for sundhedsvæsenet.
Hvad med at interessere sig for de forsvundne emails i Inger Støjberg s rigsretssag? Hvorfor skriver I ikke noget om denne alvorlige sag?
0