Løkkes omdiskuterede wonderboy trækker sig fra Folketinget

Den ikke så succesfulde serieiværksætter, Kristian Klarskov (M), trækker sig fra Folketinget efter negativ medieomtale.
Foto: kristianklarskov.dk
Kristian Klarskov (M), medlem af Folketinget, og Lars Løkke Rasmussen (M), medlem af Folketinget, formand for og stifter af Moderaterne
Lars Løkke Rasmussens wonderboy, det ellers nyvalgte folketingsmedlem for Moderaterne, Kristian Klarskov, trækker sig fra Folketinget med omgående virkning.

Det skriver Moderaterne i en pressemeddelelse.

"Medlem af Folketinget Kristian Klarskov har efter den seneste tids omtale i medierne valgt at nedlægge sit hverv som folketingsmedlem fra dags dato," hedder det i en pressemeddelelse fra Moderaterne, der omtaler Kristian Klarskov i tredjeperson.

Pressemeddelelsen fortsætter:

"Kristian Klarskov finder beskrivelserne af hans person urimelige og som en hindring for hans parlamentariske arbejde. Af hensyn til familien ønsker Kristian Klarskov at nedlægge sit hverv som folketingsmedlem."

Det nævnes yderligere, at Klarskov ikke har yderligere kommentarer.

Takker nej til op til fire års vederlag

Det er bemærkelsesværdigt, at Klarskov nu vælger at nedlægge sit hverv - og dermed går glip af op til fire års vederlag som folketingsmedlem. Særligt i lyset af, at han tirsdag erkendte over for Jyllands-Posten, at han ikke har haft videre held med sit iværksætteri.

Faktisk har Kristian Klarskov ikke tjent penge de seneste ti år

Faktisk har Kristian Klarskov ikke tjent penge de seneste ti år. I stedet har han - oplyser han selv over for avisen - levet af sin ægtefælles indtægt.

Op til og under valgkampen blev Kristian Klarskov ellers markedsført af både Moderaterne og ham selv som "erhvervsmand" og "serieiværksætter".

Klarskov: Jeg trækker mig af helbredsmæssige årsager

Selv om Klarskov - ifølge pressemeddelelsen fra Moderaterne - ikke har nogen kommentarer, har Klarskov alligevel kommenteret sin øjeblikkelige udtræden af Folketinget i et opslag på Facebook:

jeg har kunne mærke, at det gik ud over mit helbred

"Jeg har pr. dags dato valgt at nedlægge mit mandat til Folketinget. Den seneste tids omtale i medierne har i mine øjne været urimelig og ville med garanti have været en hindring for mit arbejde i Folketinget. Både min familie og jeg har lidt under dette, og jeg har kunne mærke, at det gik ud over mit helbred," skriver Klarskov og fortsætter:

"Folketinget var i mine øjne det ultimative sted at kunne hjælpe andre mennesker - og jeg havde glædet mig utrolig meget til at være en del af dette unikke sted. Desværre skulle det ikke være sådan."

Klarskov takker herefter dem, der har stemt på ham, og personalet på Christiansborg: 

"Tak til de 1.772 nordjyder, der stemte på mig. Tak til de næsten 24.000 nordjyder, der stemte på Moderaterne. Tak til mine gruppemedlemmer og tak til organisationen. Og en kæmpe tak til alt det søde personale på Christiansborg. I var fantastiske."

placeholder

 

Mohammed Rona klar i kulissen

Hvis Kristian Klarskov - efter nærmere omtanke - virkelig fastholder, at han helt udtræder af Folketinget, så vil Mohammad Rona, der blev valgt som nummer to for Moderaterne i Nordjyllands Storkreds, overtage Klarskovs mandat.

"Jeg er stadig lidt i chok. Det en fed nyhed, men selvfølgelig er det ikke den fedeste måde at komme ind på. Jeg har stor respekt for Kristian," siger Mohammad Rona til Nordjyske.

Professor fælder knusende dom

På papiret har Kristian Klarskov som iværksætter søsat virksomheder som Wakk Ultrawear, K2 Group, 1stMediaBank International.

Men Kristian Klarskov erkendte tirsdag over for Jyllands-Posten, at virksomhederne er nødlidende.

Jyllands-Posten har bedt Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, gennemgå økonomien bag Kristian Klarskovs virksomheder.

Professorens konklusion er, at man kan sætte spørgsmålstegn ved, om Kristian Klarskov overhovedet kan betegnes som iværksætter:

Men den fremstår ikke succesfuld

“Iværksætter indebærer, at man sætter et eller andet i værk, som bliver til noget. Det begreb er måske lidt bredt anvendt om ham. Han har muligvis været involveret i én virksomhed, der blev iværksat. Men den fremstår ikke succesfuld.”

Tavs partitop

Netavisen Pio spurgte tirsdag Moderaternes politiske ordfører, Jakob Engel-Schmidt, om partiet før folketingsvalget 1. november var bekendt med, at Klarskov snarere er serie-fallent end serieiværksætter.

Og såfremt Moderaterne ikke var bekendt med Kristian Klarskovs manglende succes som erhvervsmand før nu, så bad Netavisen Pio Engel-Schmidt forholde sig til, om det skyldes, at Moderaternes ledelse op til opstillingen af partiets folketingskandidater har forsømt at se de mulige kandidater efter i sømmene.

Engel-Schmidt besvarede aldrig spørgsmålene. Onsdag henviser Engel-Schmidt til partiets gruppeformand, Henrik Frandsen, for kommentarer.

Frandsen siger, at Moderaterne "respekterer" Kristian Klarskovs beslutning om at udtræde af Folketinget, og "tager den til efterretning".

Henrik Frandsen ønsker ikke at kommentere, om Moderaterne op til valget af folketingskandidater fik undersøgt Kristian Klarskovs baggrund tilstrækkeligt. 

Om WAKK Ultrawear Aps

Oktober 2017 startede Kristian Klarskov virksomheden WAKK Ultrawear Aps op. Den solgte sportstøj til kvinder.

Af ledelsesberetningen for regnskabsåret 2019 (Hentet fra CVR-registeret) fremgår følgende:

"Da vi ikke havde midlerne til at markedsføre virksomheden efter det første år, måtte vi lukke vores webshop og der er derfor ikke længere noget salg. Virksomheden har ikke været aktiv i sidste og nuværende regnskabsår."

Siden 2019 har virksomheden ikke offentliggjort regnskaber.

Af ledelsesberetningen for 2017/2018 fremgår følgende (Regnskabet er vedhæftet - se nedenfor):

"Det økonomiske resultat for virksomheden lever på ingen måde op til de forventninger, som ledelsen havde ved virksomhedsstart. Der blev opnået en omsætning på kun 1/10 af det forventede for virksomhedens første år, på trods af massiv markedsføring igennem sociale medier.

På baggrund af de for ledelsen skuffende resultater, forventes virksomheden opløst efter seneste abonnementsperiodes ophøj til august 2019. Det vil ikke være forsvarligt at fortsætte driften med de muligheder, der er."

 Ifølge Jyllands-Posten er der endnu større problemer i Klarskovs første virksomhed, medievirksomheden 1stMediaBank International.

Der eksisterer kun et regnskab, nemlig for året 2010. Årsresultatet viser et underskud på 1,3 mio. kr. Egenkapitalen endte på minus 1,2 mio. kr.

Revisionsfirma Beierholm, der gennemgik og kontrollerede regnskabet, noterede, at fremtiden tegner særdeles dyster: "(...) forudsætningerne for fortsat drift efter vor opfattelse ikke er til stede".

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

"Kristian Klarskov finder beskrivelserne af hans person urimelige" åhhh den stakkel - et uskyldigt offer

Men hvad kommer det det til at koste skatteyderne???
PIO kan I ikke finde ud af det?
.

Han kunne selvfølgelig bare have tonet det med iværksætteriet markant ned under valgkampen. Men så skulle han jo finde på andre grunde til, at folk skulle stemme på ham, og det ville måske være en smule sværere ;-)

Politik er hård ,man skal være robust, og ærlighed varer som bekendt bedst i længden, han kunne selv have sagt, hov stop, så det med går den så går den, et er klogt han trækker sig nu. Derfor skal Moderaterne ej heller med i regering som andet end støtte parti. De er for uprøvede.

Annonce